uawildoleft.com

Karakteristike ptice

BlackcapSlavka-Chernogolovka je mala ptica. Njezino pjevanje, vjerojatno, svi su čuli, ali ne mogu svi to vidjeti. Ove ptice žive u Europi i mogu se naći u Maloj Aziji i Sjevernoj Africi. Stanuju u šumama, pa čak i gradskim parkovima, stvaraju male letove i skakaju s grane u granu. Možete se susresti s tim pticama i u kućnom okruženju u kavezima.

Opis Blackheaded Warbler

Veličina tih ptica je nešto manja od vrapaca. Njihova težina iznosi 30 grama, a duljina tijela je oko 15 centimetara. Njihov životni vijek doseže sedam godina.

Opis izgleda crne glavice:

 1. Zaobljena kruna.
 2. Kljun je srednje veličine.
 3. Rep je srednje duljine.
 4. Krila su prilično kratka, njihov je raspon unutar 20 centimetara.

Za draga, crni oligarh karakterizira tamna boja masline stražnje i žute boje trbuha i podhvostye. Muškarci se razlikuju od ženki u njihovoj boji. U odrasloj osobi, vrh je tamno maslina, a dno je sive boje. Također, siva boja može se vidjeti na kljunu i šapama mitesera. Grlo i kohvoste u muškaraca bijele boje.

Blackheads su vlasnici melodijskog glasa. Mogu se hrabro natjecati s takvim pticama pjevanja kao što su noćni sanjci i trnci. Chernogolovki može izvesti složene melodije gotovo bez stanki. Njihovo pjevanje može se nazvati radosnim. Slušajući ga, optuženi ste za optimizam i pozitivno. Mužjak privlači ženu mirnim pjevanjem uz glasno zviždanje.

Način života i reprodukcija morskog psa

Možete susresti crnu glavu u vrtovima i parkovima, iu šumi. U ranu jesen ove ptice lete zimi za toplije zemlje.

Pjevajuća ptica mačke-crne glaveNekoliko tjedana nakon dolaska iz zime počinju opremati gnijezda. Blackheads ih postaviti prilično nizak (metar ili dva od zemlje), u kruni drveća ili grmlja. U početku muško počinje graditi nekoliko gnijezda, a zatim ženka odabire najprikladnije.Ptice gnijezde s kraja proljeća i do sredine ljeta.

Chernogolovka može napraviti nekoliko kvačila za sezonu. Mogu imati do pet jaja, posve različitih sjenki. Mogu biti:

 • smeđom bojom;
 • bjelkasti;
 • zelena;
 • ružičast.

A također i na jaja postoje uključke različitih oblika i veličina.

Par mitesera (mužjaka i ženki) otvaraju jaja zajedno dva tjedna. Oni također hrane novorođenčad zajedno. Ovaj proces traje oko tri tjedna. Pilići su rođeni bez pahuljica.

Što jedu crnci?

Chernogolovki su insektivorne ptice. Lov su svojim tankim kljunom.

Njihova ljetna prehrana uključuje:

 • letjeti;
 • list kukci;
 • gusjenice;
 • žižci.

U jesenskom razdoblju nadopunjuju svoju prehranu bobicama, koje se također bere sa svojim kljunovima.

Uhvatljiv miteser i sadržaj kod kuće

pjevicaPronalaze ptice s crnim glavama odmah nakon dolaska iz zimovanja. Uglavnom se hvatanje provodi pomoću ptica s oružjem. Međutim, možete koristiti i teške mreže.

Nakon što je uhvaćen ptičji ptica, potrebno joj je vezati krila. Tada bi trebao biti postavljen u mali kavez, koji sa svih strana mora biti prekriven svjetlom.

Chernogolovka posebnu pozornost treba posvetiti, jer su to prilično čudesna stvorenja.

Prvi tjedni života u kavezu su vrlo važni. Za to vrijeme, ptice s crnim glavama trebaju se naviknuti na uski prostor i novi način prehrane.

U kavezu treba uvijek biti mali spremnik s čistom vodom. Hrana se može izli na podu po prvi put.

Hranjenje ptičje boje kod kuće

Metabolizam mitesera je visok. stoga Čak i četiri sata bez hrane mogu ih ubiti.

U početku, osim mješavina, crne glave potrebno je dati i živjeti hranu (žohari, crvići brašna). Možete prenijeti pticu u drugu sobu kada nauči normalno jesti u zatočeništvu.

Prepustite slavu koja se ne može nalaziti u kavezu. To može dovesti do pretilosti. Ptica će izgubiti sposobnost ne samo letjeti u potpunosti, već i letjeti čak i na polu.

Raspored kaveza za crnu glavu

Kavez za ove ptice trebao bi biti mali, ali nikako blizu. U prevelikim ćelijama, crne glavice dugo ostaju divlje, a kod bliskih ljudi gube svoju oblogu.

Duljina ćelije bi trebala biti oko pola metra, a širina i visina od oko trideset centimetara. Najbolje je napraviti dom za ptice iz drveta. Ovaj se materijal smatra sigurnijim za držanje ptica. Drvene šipke ćelije mogu se lakirati.

Važno je zategnuti vrh kaveza s materijom, budući da se ptica može skinuti i ozlijediti na kavezu.

Rasvjeta za zatvorenike

Uhvatljivost i sadržaj crne glaveChernogolovki su vrlo osjetljive ptice, pa posebnu pažnju treba posvetiti rasvjeti. To se posebno odnosi na zimsko razdoblje. Ako nema dovoljno osvjetljenja, ptice mogu imati hormonske poremećaje.

Trajanje ljetnih sati mora biti oko 16 sati, a zimi oko 11 sati.

Ako se pravila u sadržaju ne poštuju, blackheads umiru najčešće tijekom prvog molt. Ako stvoriti povoljne uvjete za ptice, mogu živjeti u zatočeništvu oko deset godina.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan