uawildoleft.com

Ptica Turako: opis i vrste bananaida

Opis ptica TurkaNajbliži rođaci kukavica su ptice Turaco. Imaju još jedan naziv - bananoje. Riječ je o ovoj nevjerojatno lijepoj ptici koja izgleda poput papiga. Što izgleda Turako, što su oni, gdje žive i što jedu? O svemu u redu.

Opis ptice banane

Prije svega, turaco - ovo je velika plava banana, što je prosječna veličina ptica duljine tijela oko 70 centimetara. Lete jako loše, ali zahvaljujući njihovim snažnim nogama - savršeno skoče.

U Africi takve ptice žive s više od dvadesetak vrsta. Svi pojedinci imaju jedinstvenu egzotičnu boju, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Boja pera je tako raznovrsna i bogata svim bojama duga, da to čini ptice izgledaju poput bajkovitih likova. Posebno svijetlo je svjetlost na suncu, a ptica postaje još neobičnija, a perje zalivaju poput dragog kamenja.

Za sve ostalo, Turako ima nevjerojatno lijep rep, koji u svom labavom obliku nije gori od paunova. To nije samo rep, veliki, svijetli i obojeni obožavatelji, od kojih je nemoguće skrenuti pogled. Na vrhu banane nalazi se čupavi pramenovi. Krila su kratka, zaobljena.

Turako je nevjerojatno lijepa ptica. Čudno, oni se razlikuju po izgledu, ovisno o spolu. Stanište tih ptica - u pravilu, stepe, šume i savane, ali gdje god je Turako živio, uvijek treba stabla. Ovo je omiljeno mjesto za turako. Gnijezdo bananoja ne može biti uvrnuto, uvijek se ne ukrašava, neprekidno. Nešto poput golubice - stan, kaotičan. Ali s takvim eksterijerom može se oprostiti jednim nedostatkom.

Jedna žena postavlja dva jaja u isto vrijeme. Pilići se izlegu apsolutno goli, a tek nakon nekog vremena njihova koža postepeno postaje prekrivena, s kojim žive oko 50 dana. Razvijanje pilića prilično polako:

  • jaja se izlegu 3-4 tjedna;
  • od trenutka izvaljivanja, do odlaska iz gnijezda, potrebno je oko 40 dana;


Što ptice Turaka jedu?Nestlings pokrivena u fluff ne može letjeti. Ali zahvaljujući strukturi krila, na kojoj se nalazi kandža, savršeno i vrlo pametno popne grane stabala. I tek nakon tjedan dana napuštaju gnijezdo i pokušavaju naučiti letjeti na kratkim udaljenostima.

Odrasli turako su vrlo aktivni, skaču od grane do grane tako spretno da je čak i ponekad neprimjetna. U svom prirodnom okruženju, banane se osjećaju ugodno i postaju nevjerojatno energične. Bez kretanja, možete ih vidjeti samo tijekom obroka. A onda, rijetko. U pravilu, banana, brišući bobica, odmah skače na drugu granu ili stablo. O njihovoj nazočnosti turako će najaviti glasan tropski plač. To nije pjesma, to je teško i grubo vikanje. Bananoidi su loši pjevači, preostale pjesme ili glazbeno pjevanje koje nećete čuti.

Osnova ovog obroka je turako - povrtna hrana: izbojci stabala, voća i bobica. Unatoč imenu, banane nisu ljubitelji banana. Nije poznato iz kojeg su razloga imenovani tako, ali zasigurno ne zbog gastronomske predodžbe.

Postoji 14 vrsta banana. Zatim ćemo kratko opisati neke od njih.

Barnacle Turaco

Ukras obiteljske banane je Barnacle Turaco. To je mala ptica, ali njegova je boja jednostavno zapanjujuća. Oko očiju i na obrazima ptice su bijele perje, dok je ujedno glavna perja svijetla i šarena. Bijela je također ukrašena repom ptice. Češalj na glavu turača ima boju morskog vala. To je bio pecar koji je ovom psu dao drugo ime - šešir s kapuljačom. Izvana, ženski muški muškarac praktički se ne razlikuje.

Beloshcheky Turako živi u istočnoj Africi.

Vrijeme gniježđenja počinje u travnju i završava u srpnju. U sezoni parenja muški poziva ženu s glasnim vapajem i njegov se krik čuje kroz šumu.

Neformirani, nestabilni gnijezdo turako gradi na drveću iz grana. Gnijezdo je ravno, s malom depresijom, u kojoj se nalaze jaja, a potom i pilići.

Tijekom parenja banani žive u paru, nakon čega parovi čine obiteljske skupine, koje su prilično brojne. Ptice su gotovo stalno u pokretu, zaustavljajući se samo za odmor ili jedenje. Turakos su vrlo stidljivi, stoga, pronalazeći bobicu ili plod voćkog stabla, ptica, nakon prikupljanja hrane, odmah će se sakriti na vrhu stabla. Turakos može igrati jedni s drugima, nadoknaditi i zakucati svoja krila.

Banana leti s kratkim prascima krila, zatim ih širi i polako se spušta, a zatim opet krila.

Uz nedostatak hranjivih tvari, banane mogu dopuniti svoju prehranu insekata i sjemenki.

Tirkizno Turako

Osobitosti ptica bananaOva banana je srednje veličine. Duljina tijela je od 40 do 45 centimetara, a težina ptice ne prelazi tri stotine grama. Glavno perje je zeleno. Pramen na vrhu je plava. Ova vrsta je monotipna.

Baš kao i druge banane, plavokosi pilići rođeni su apsolutno ćelav i prekriveni crnim pahuljicama tek mjesec i pol kasnije.

To je sjedila ptica, koja većinu svog života provodi na stablu. Ako ptica leži u čekanju za opasnošću, skriva se u gredu stabala, dok aktivno koristi kandžu na krilu.

Plava-kocka banana obrok preferira jesti:

  • bobice;
  • voće;
  • plodovi verbena.

Turbulentni Turako

Karakteristike ptica TurakoOvo je jedini reprezentativac roda, čija je obloga prisutna zelene i crvene boje. Tijelo ptice ne prelazi 40 centimetara duljine. Poslovna kartica ovog turača je čep na vrhuncu koji ima istinski crvenu boju pero. Prsti ptice su pokretljivi u svim smjerovima. Žena se ne razlikuje od muškarca.

Glavna pera su zelena i plava, krilata u boji trešnje. Zahvaljujući ovoj boji, ptica se pametno prerušuje na vrh stabla i postaje potpuno nevidljiva.

Obje roditelje uzimaju jaja. Također se brinu o njihovim rođacima zajedno.

Crveno-kockaste banane prebiva isključivo na stablima. Ptica se uglavnom hrani kukcima i bobicama.

Turakos živi u obitelji trideset ili više pojedinaca, ali u parenju se dijeli na parove i vodi brigu o svom drugu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan