uawildoleft.com

Ptica s dugim kljunom: neobične ptice

Ptice s najdužim kljunomPtice su jedinstvene životinje, jer su sve različite. Čovjek ptice može biti različite duljine, oblika i boje. Kljun je glavni organ ptice, koji ga pomaže da opstane. Anatomske sposobnosti kljuna variraju. Razmotrite glavne vrste ptica s dugim, crvenim i neobičnim kljunovima.

Ptice s dugim kljunom, crvenim kljunom i dugim repom: sorte

Čovjek ptice može biti drugačiji. Može biti dugo. Mogu biti crvene i možda različite oblike. Razmotrite glavne vrste ptica s neobičnim kljunovima.

  1. Ptičji rinocer. Ova je raznolikost raznovrsna na naslovnicama svih enciklopedija. Ona stvarno ima jedan od velikih kljuna. Zahvaljujući ogromnom vratu, može ga držati. Takav kljun je neophodan za nosoricu da pomogne pribavljanju ukusne hrane i privlači ženu da se reproducira. Roštilj, koji se nalazi na području kljuna, pomaže ptici tijekom bitke, kad čini protivnika strašan zvuk.
  2. Krzneni pelikan ima vrlo dugačak kljunPelikanska kovrčava. Taj je pojedinac prilično velik, s vrećom ispod kljuna. Pelikan je vidio sve u zoološkom vrtu. Treba račun za ulov ribe i žaba. Postoji kuka na dnu orgulje. Također pomaže uhvatiti plijen, baciti je i uhvatiti ga.
  3. roda cipelašica. Također se zove kraljevska čaplja. Ima ogromnu kuku. Kljun služi i za hvatanje što više hrane.

Ptica s dugim kljunom: sorte

Gotovo svaka ptica može se pohvaliti dugim kljunom. No, neke ptice imaju organ duž duljine cijelog tijela. I u nekim slučajevima može biti čak i veća od ptica. Razmotrimo glavne vrste takvih pojedinaca.

  1. roda. Svaki od nas vidio je rov, njezin veliki kljun i dugi vrat. Ima konusni oblikovani organ koji je obojan crvenom bojom. Dakle, on može progutati ne samo ribu i žabe. Često jede guštere, crve, insekte, pa čak i kukce. Kljun roda je pinceta, pomoću kojeg može izvaditi bilo koju hranu iz močvarnog bazena.
  2. Australski Pelikan - način životaPelikan australski. Ovaj pero ima najduži kljun. Duljina je pedeset centimetara. Na istoj visini ptice dostiže gotovo dva metra. Uz pomoć svog tijela, australski pelikan uhvati veliki plijen. Ali istodobno mu je prilično teško letjeti. Nažalost, anatomska struktura tijela omogućuje ptici letjeti savijena.
  3. zuji ptica Je li najmanja ptica na svijetu. Ali ona ima dugačak kljun. Može biti do deset centimetara. Duljina tijela ptice je nekoliko puta manja od organa. Zbog strukture kljuna, može izvući mirisni nektar iz cvjetnih cvjetova.

Ptica s dugim repom i ogromnim kljunom

Najveći kljun nalazi se u toucanu. To je više od trećine tijela ptice. Uz pomoć svoje toucan može samostalno prikupljati i čistiti voće koje hrane. Osim toga, kljun joj je potreban kako bi privukao ženu i zaštitio teritorij. Zanimljiva je činjenica da je toucan bliski rođak djetlića. Živi u tropskim šumama Amerike. Kljun za toucan je regulator temperaturnog načina tijela.

Još jedna zanimljiva činjenica je da u kljunu toucana postoje krvne žile. Ptica može ograničiti i povećati protok krvi. Dakle, ona samostalno regulira tjelesnu temperaturu.Bijela roda u letu - fotografijaOd obitelji plovaka, vlasnik dugačkog kljuna je krivulja. Živi isključivo u Sjevernoj Americi. Mogu živjeti samo u livadama. U ovom slučaju, hrane se isključivo na skakavci i cvrčci, a kljun djeluje kao pletenica. Ptice su sposobne migrirati na velikim udaljenostima. Zakrivljeni organ ove ptice može doseći dvadeset centimetara duljine.

Drugi je zastupnik turpan. To se odnosi na patke. ima žuti kljun i crne perje. Voli jesti školjke i ponosi se svojim kljunom, jer može podići najmanji plijen iz oceana. Ima crne, narančaste i bež boje. Oni čine kljun posebno svijetle.

Crochel - ova ptica je nešto poput obične patke. No, zapravo je njezin drevni progonitor. Ovaj pernati patka ima do sto zuba na kljunu, koji se nalaze na svakoj od čeljusti. Vrste ove ptice najveći su od svih koji postoje u svijetu. Živi na jezerima, u estuariju, na velikoj rijeci iu nekim jezerima. Zahvaljujući zubima smještenim na kljunu, može se lako loviti i jesti. Osim toga, može jesti male sisavce: žabe ili gmazove. Krokhal je leteći pero, koji brzo ubrzava do osamdeset kilometara na sat.

Ptica s crvenim kljunom: sorte

U svijetu postoji mnogo različitih ptica. Ali oni koji imaju crvenu kljuku iznenađuju. Razmotrimo neke od njih.

  • Crni alat za rezanje vode je zanimljiva pticaSvijet ima tri podvrste ptica ptica - crni rezač. Živi u rijekama Azije, Amerike i Afrike. Za nevjerojatnu osobitost vrijedi pripisati nerazmjerne veze. Donja čeljust se produžuje nekoliko puta dalje od gornje čeljusti. Ptice ove vrste vole letjeti. Oni se hrane ribom i škampima. Kljuna ove ptice su šarene, crne i crvene s potezima. Pokazalo se da se njezin vrh može koristiti kao zaštita od galebova, koji često napadaju mjesto gniježđenja ptica.
  • Pink Spoonbill Je li ptica izvanredne ljepote. Ako pogledate iz daljine, možda mislite da smo suočeni s flamingom. Izgled joj je sjajna i neobična. Unatoč svim ljepotama perje, ptica izgleda poput dinosaura. Gledajući lice, možete čak misliti da je to. Spoonbill ima ogroman dugački kljun. Izvana izgleda poput vladara u jednom redu. Završetak organa ima zaobljeni oblik. Takav izvanredni nos pomaže da otvori pticu većini podvodnih životinja. Osim toga, može jesti bilo gdje. Uobičajeno žlicom živi s čaplja, roda ili dizalica.
  • šumska šljuka - ovo je još jedan predstavnik s nevjerojatnim kljunom. Ima oblik sonde, nerazmjeran i dug. Stanuju u američkim šumama i grmlju. Na bilo kojem mjestu gdje je prljavština ptica živi. Kljun ima živčane završetke koji pomažu da ga koriste kao osjetljivi organ. Za razliku od ostalih vrsta, ovo se lako može saviti kljunom i dati dodatnu manevriranost. Često se to događa u vrijeme kopanja šumskog smeća i jedenja hrane. Ptica se hrani isključivo na gliste, larve i mnoge druge beskralješnjake koji žive u blatu. Za razliku od ostalih vrsta, organ šljake je mekan na dodir.
  • Držači za ptice - dugi rep, kljun i ostale značajkegalica - ovo je još jedan predstavnik ptice s crvenim kljunom. U veličini je malo veći od koplja i može rasti ne više od četrdeset centimetara duljine. Među ostalim crnim pernatim orasima, istaknut je crveni krak nagnut prema dolje. Osim toga, njezina crvena boja također ima šape. Perje može biti osjenčano svim bojama duga. Pilići imaju šape i kljun žute boje, a perje su mat. Ove ptice žive u Kini, Aziji, Zapadnoj Europi, rijetko se mogu naći u Alpama. One su česte u sušnim područjima šume. Vrlo često se mogu naći u planinama. Samo kolonije, koje su stoljećima sačuvane na jednom mjestu, žive kao stado. Oni grade gnijezda iz grana. Ptice se nalaze u špiljama ili pukotinama stijena daleko od jakog vjetra i vrtloga. Ženke otvaraju jaja osamnaest dana. Tijekom intenzivnog rasta pilića, žena ih može hraniti svakih sat vremena. Donosi hranu u čeljust. Cubovi lete iz gnijezda mjesec dana. Jedu male insekte, mrave, bobice sjemena. Manje dugačke kljove pomažu im da izvuku mali plijen. Dakle, oni mogu dobiti potrebne insekte čak i od brzo rastuće tanke trave.

Ptica s dugim repom: sorte

U svijetu teško je računati sve vrste ptica s dugim repom. Pogledajmo glavne.

Jedna od ptica s dugim repom je lignina. U našoj regiji se naziva repolar ili replika. Mala je veličina i spada u odvojenost prolaznika. Duljina njezinog tijela ne prelazi, u pravilu, šesnaest centimetara. Istovremeno u težini može doseći dvadeset i dva grama. Moguće je vidjeti ovu vrstu gotovo u cijeloj Europi. Katkada se kanabis može naći u Africi ili Aziji. Iznenađujuća značajka ove ptice nije samo duljina repa, već i način života. Tijekom sezone parenja, mužjaci nose lijepu plamenu.

Spoonbill pink - lijepa i neobična pticaTako je glava i grudi postaju svijetle karminovogo i bijele boje. Što muž postaje stariji, njegova će boja biti svjetlija. Natrag konoplje će biti smeđe boje. Na krilima su repne perje prikazane uskim crnim prugama. Ženski mladi nemaju tako svijetle oblake. Osim toga, mnoge mlade žene mogu imati male nepravilnosti u obliku duguljastog oblika. Kljun u pticama je kratak, konusan i prilično debeli. Šape dugačke i obrasle perje, imaju smeđu boju. Njihovi prsti su tanki i imaju oštre pandže, uvijek postojan.

Ostale vrste ptica s dugim repom

Drugi je zastupnik štap. U svijetu se ne zna više od 15 vrsta wagtails. Male ptice pjevaju mogu se naći u zemljama Europe, Azije i Afrike. Imaju takvo zanimljivo ime zbog redovitog zakretanja repa. Većinu vremena mogu potrošiti na tlo. Nalaze se u blizini rijeka i jezera. Ali u vodi također provode vrijeme u potrazi za hranom. Oni jedu insekte, puževe, crve i paukove. Čupavi štapić voli trčati po polju i uhvatiti insekte koji smetaju stoku.

Kako bi se smanjila potraga za hranom, štapić može lebdjeti oko krave, konja i stoke, postavljajući ih da traže insekte. Istodobno, ima vitko tijelo, dugu rep i oštar kljun. Drvene vrste štapića žive samo u Aziji. Tu grade gnijezda trave i lišća, stvarajući mrežu od njih. Najčešće se gnijezdo približava grani u blizini spremnika.

Treći je paun. Jedna od najljepših ptica reda pilića. Paun ima običnu tjelesnu građu, ali dugu vrat. Glavna stvar koja privlači sve oko sebe je paunov rep. Ima nekoliko boja, a perje te ptice uvijek su u čast. Mala glava, na kojoj muškarac nosi pramen, također ističe među mnogima. Razdio je repa pauna samo u vrijeme opasnosti. Na dugom repu pernate može vidjeti plave, zelene i crvene tonove.

Drugi pero s dugim repom je quetzal. Ova ptica živi u južnom Meksiku i zapadnoj Panami. Ptica ima šareni obod i dugi rep. Dugo se smatra da je quetzal mitološka identifikacija masoameričkih aborigina. Do danas, ova ptica je nacionalno blago Gvatemale, gdje je prikazana na zastavi. U čast pera, imenovana je lokalna valuta. Quetzal ima malu visinu (ne više od četrdeset centimetara). I u težini može imati samo desert od deset grama.

Među svim predstavnicima roda iz korita, lagana težina čini ga najatraktivnijim. Izvana, ptica ima lijepu zelenu boju tijela, koja se može baciti u zlatno, plavo ili ljubičasto. Dojka ptičice svijetlo crvena, što ga razlikuje od ostalih. Mužjaci imaju lijep dugački rep, koji je nekoliko puta veći od veličine prtljažnika.

Još jedna izvanredna značajka je neobična pahuljica koja visi na glavi ptice. Obloga na ketsali dugo je u veličini repa. Čovjek u mužjaka može biti samo žuta, a ženki samo crna. Ovo je razlika između seksa ketsala. Ptica je dopunjena djelomično prekrivenim zelenim elegantnim perjem u obje ptice.

Svaki predstavnik pernate ima svoje osobine, koji ih razlikuju od pozadine drugih. Važno je napomenuti da genetska predispozicija posebnog oblika kljuna, njezine duljine, kao i boju označava posebnu uporabu tog orgulja. U nekim predstavnicima služi kao alat za hvatanje hrane, dok za druge služi kao djelotvoran organ mirisa.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan