uawildoleft.com

Tko je siva čaplja ptica: opis pasmine, njegovo stanište

Ptice sive bojeFlora i fauna uključuju različite živinče, za koje je užitak gledati. Svaka životinja je jedinstvena na svoj način, svaka ptica ima svoj karakter, ima svoje vlastite navike. Grabežljivci, biljojedi, velike ptice, mali kukci - svi zajedno međusobno mirno surađuju. Velike ptice potiču poštovanje, unatoč svojoj veličini, većina njih su vrlo graciozan i lijepi lovci. Takvima se može pripisati i čaplja.

opis

Siva čaplja se smatra pametan lovac, ona je oprezna i nikada ne gubi budnost. Iz čaplje je aristokratski, vjerojatno zbog svog izgleda. To je prilično velika ptica, s dugim udovima. Čaplja ptica teška oko 2 kg, visoka oko 100 cm, krilo krila je oko 2 metra.

Let sive čapljeTrup ove ptice je uravnotežen, velik, s dobro razvijenim mišićnim okvirom. Boja pera je bijelo-siva. Abdomen crne boje. Glava je malo izdužena, s dugim snažnim kljunom žuto-ružičaste boje. Kljun istodobno služi i nosu i usta. Na stražnjoj strani glave crni je vrh, lijepo položen kao šiljast. Vrata su snažna, ali fleksibilna, prekrivena perjem sive boje. Udovi su ravni i jaki, s ružičastim tonovima.

Prašina se upućuje na obitelj čaplje, na rog čaplje. Često se zbunim s rogovom, oni su stvarno povezani udaljenim srodstvom.

Vrste čaplji

Zaplely u svijetu ima oko 31 vrsta, ovdje su najpoznatiji od njih:

 • krhki tigar;
 • prugasti tigar;
 • šumarstvo;
 • pješački;
 • siva;
 • ogroman;
 • crvena;
 • velika bijela;
 • bijela trbuha;

Nude tigar predstavnik ove pasmine smatra se velikom pticom, njegov rast doseže oko 80 cm, težine oko 6 kg. Distribuirano u nekim područjima Amerike, Kolumbije. Izgleda kao velika ptica sa sivim obodom, postoje crne pruge. U hrani se koristi riba, rakovi i žabe.Čarobnjak s prugastim tigrom srednje veličine ptice, povećanje od oko 62 cm, težine oko 4-4,5 kg. Izgleda kao ptica sa šarenim perjem, prevladavaju bijele-smeđe boje. Stanište je odabrano od rijeka s jakom strujom, jede ribu i insekte.

Heronovo područjegigantski smatra se predstavnik ove vrste najveće vrste cara. Duljina ove ptice doseže jedan i pol metara, a krilo oko 230 cm. Kolumne se nikad ne podmiruju, osamljene. Oblakom dominiraju smeđe, smeđe, bijele sjene. Žive praktički na čitavom teritoriju Afrike.

Crvena čaplja oni također nazivaju imperijalnom. Smatra se najsvjetlijom predstavom obitelji čaplji. Duljina oko 84 cm, težina je relativno mala, ne više od 1,4 kg. Leđa, strane i rep ove pasmine su sivo-plava, abdomen i prsa su svijetlo crvene. U hrani koristi ribu, zmije i insekte.

Velika bijela ptica u dužini je oko jednog metra, krilo s krilima je više od 130 cm, težina je vrlo mala, ne prelazi 1 kg. Oblik je snježnobijela, nema stranih mjesta i impregnacija. Najčešće se nalaze u Africi i tropskoj Aziji. Jede ribu, žabe i tadpole.

bijela trbuha predstavnik ove vrste smatra se velikom pticom, s dugim vratom. Stanište se smatra Indijom, Himalomima, sjevernim Mianmarom. Oblak je pretežno bijeli. Hrani se ribom, vodozemcima, ne prezire ličinke insekata.

stanište

Ove ptice se nalaze na gotovo svim kontinentima, osim za Antantis i cirkumpolarne regije. Najviše od svega ljubitelj riba i žaba voli mjesta u blizini bare, močvarna područja, ponekad obraslo trstikom, vlažnim livadama. Ptice se koriste za život u malim stadima. Jato može sadržavati različit broj pojedinaca, do desetak pojedinaca u skupini. U gustim se skupinama ne gube, ostaju razdvojene. Neke vrste čaplji žive pojedinačno, na primjer gigantske.

Uglavnom, ove ptice vole živjeti u močvari, tamo za njih su stvoreni svi uvjeti. Ljeti, čaplja preferira rezervoare slatke vode, zimi, bare sa slanom vodom potopljene.

Egret hranaU Ruskoj je federaciji siva čaplja rasprostranjena, Kamčatka i Kaliningradska regija smatraju se staništem. Najčešće se nalazi i crvena glava koja se praktički ne razlikuje od sive.

Kako bi se ova ptica mogla prilagoditi, moguće je iu inozemstvu, u Europi, Aziji, Americi, Australiji, čak iu Africi. Ove ptice su iznimno nepretenciozne, prilagođavaju se gotovo svim uvjetima.

Što češće jesti?

Na pitanje "Što se hrani?" postoji razumni i jasan odgovor. Siva čaplja većinom troši vodene stanovnike:

 • školjke;
 • punoglavci;
 • pržiti;
 • srednje veličine ribe;
 • zmije;
 • Triton;
 • zmije;

Također, predstavnici ove pasmine ne preziru male toplokrvne životinje, kao što su:

 • glodavaca;
 • mol;
 • pilići galebova;

Dijeta varira ovisno o staništu i vremenskim uvjetima.

Reprodukcija sive čaplje

Sivi čaplja s pilićimaDvostruke igre sive čaplje padaju na toploj sezoni, u većini slučajeva u proljeće. Mužjaci brižno podijeliti teritorij, a kasnije ga štiti. Za privlačenje ženskog muškarca, mužjak izvodi vjenčanu pjesmu nekoliko puta dnevno, potom ples vjenčanja. Mužjak podiže kljun i gura noge.

Ovi se nimble lovci gnijezde uglavnom iznad tla, na donjim granama stabala, na patuljastim grmovima. Čaplje gnijezda su u obliku obrnutog konusa. U izgradnji gnijezda sudjeluju i muški i ženski.

U roku od dva dana ženka postavlja 4 do 6 jaja. Školjke imaju neobičnu zelenkasto-plavu boju. Oba roditelja su jajašca. Prvi pilić je mnogo veći od posljednjeg. Oba pilića također se hrane pilićima.

Peder rođen je slab, ali može vidjeti svijet oko sebe. Pilići stadoću u dobi od 7 dana, nakon 16 dana mogu ustati.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan