uawildoleft.com

Koliko godina može živjeti vrana i vrane

Razlike vrana od gavranaPostoji mišljenje o dugovječnosti vrana. Ponekad se čak i trodijelne figure zovu fantastično za ljudsku svijest. Je li istina da vrane žive 300 godina? I koliko dugo živi vrana? Pokušajmo shvatiti gdje je istina i gdje je fikcija.

Ubrzavamo razočaranje obožavatelja tih uobičajenih ptica da oni ne žive toliko dugo.

Koliko žive vrane?

Da biste odgovorili na život vrana, trebali biste saznati više o njima istinitim informacijama.

Za početak, treba napomenuti da ove ptice imaju dvije kategorije:

 1. gavrani;
 2. na otocima.

Raveni se mogu držati u zatočeništvu i živjeti sami u divljini. Budući da su rođeni besplatno, ptice uče od svojih roditelja sve što je potrebno, a kada dođe vrijeme, počinju neovisni život.

Koliko se opasnosti približava okolni svijet za pernate stanovnike? Na prvom mjestu - to su grabežljivci, bolesti, glad i hladnoća. Životni vijek ptica ovisit će o staništu i drugim čimbenicima i uvjetima.

Instinkt samoodržanja gura ljude koji približavaju ljude ljudima i njihovim naseljima.Prema statistikama, postaje jasno da u uvjetima zarobljenja lopov može živjeti oko 30 godina. U divljini, životni vijek je prepolovljen. Službeno fiksni životni vijek vrane je 59 godina.

Opis ptice

vrana pripada redu ptica prolaznika, rod vrane, obitelj vrane.

Među njihovim odmakom, oni imaju najveće dimenzije. Mužjaci su uvijek veći od ženki. Muški reprezentativac teži 650-800 grama, a ženski jedva doseže 550 grama. Duljina ptičjeg tijela je 45-55 cm, a ako nije bilo za veliki dio tijela, tada je moguće primijetiti veliku vanjsku sličnost vrana s rooksima.

Ptice imaju veliku i jaku kljun u obliku oblika i vrlo oštro. Rep je srednje veličine klinastog oblika. Noge pernate su prilično duge, ali tanke, s četiri prsta.

Pupanje u ovoj vrsti ptica je sivo ili crno. U podlozi svjetlosnog tonusa (siva, bijela).

Glas Voronija teško je zbuniti s drugima zbog specifičnosti. Krvave glasa je grubo, guturalno i promuklo.

Obilježja gavrana od vrana

Kruna i gavran su prepoznatljive osobineA VORONS imaju razlike u razlikama od njihove "braće" u naravi. Crna s perom pljesnivim ulijena pod suncem, stvarajući zelenkasto ili plavu boju. Žive u planinama u prirodnim uvjetima iu zatočeništvu. Postoji slučaj u kojem crna ptica živi u "zatvoru" već 70 godina. Prirodno stanište ne pruža idealne uvjete za život i osmišljeno je za brigu o instinktu samoodržanja. Maksimalno Životni vijek Oryon u prirodi bio je 40 godina, ali većina ptica ne preživi do 20 godina.

Ako dajemo karakterizaciju tih ptica, dobivamo sljedeću sliku. Ptice su osebujne prirode. Čak ih se može nazvati ponosnim, bezobziranim i čak i tajanstvenim.

Obične vrane obično žive u blizini ljudi, gdje mogu lako dobiti hranu za sebe. Opće je prihvaćeno da se VORONS razlikuju po većoj veličini i glasnom glasu. Uobičajeni predstavnici crne i sive braće, Nemojte se prezirati da povučete stvari od nepažljivih prolaznika iz torbi. Potrebno je da se odmorlja u parku skriva iza novina, kao ruksak, koji je pored njega, koji će mu nazvati nevjerojatnu pticu.

Ali VOrony radije izbjegava ljude. Također, ornitolozi uvjeravaju da ove ptice, stvarajući parove, međusobno održavaju vjernike ništa lošije od labudova.

Ako, međutim, stado Vrona izabere za sebe određeni dio parka, oni će ga zaštititi od stranaca. Pogotovo ove velike ptice bit će u neprijateljstvu sa svojim kolegama lopovima.

Zahvaljujući velikom kljunu i veličini tijela, Oryanima je lako napasti izvanzemaljske kuće ptica i uništiti gnijezda. Oni su bez noktiju savjesti mogu se nazvati čistačima, koji su često izlizani trupla mrtvih životinja.

Znanstvenici su zabilježili pamet ovog ove vrste ptica. Pretpostavlja se da je zahvaljujući svojoj inteligenciji ponosni ljudi dva puta duže od nerazumnog kradljivca.

Ova ptica prati mistične priče. Štoviše, crne ptice često se mogu naći među čarobnjacima i čarobnjacima kao kućnim ljubimcima. Mistične ptice obično oponašaju određene glasove životinja, uključujući pse, mačke i neke ptice.

Unatoč činjenici da te ptice pripadaju istoj obitelji vorina, one imaju takve razlike.

Opisi gavrana:

 1. Opis grbaDuljina tijela 60-65 cm;
 2. • Težina 1,5 kg;
 3. • odrasle osobe imaju duge perje na području gušavosti, koje su ukošene;
 4. • u letu, oblik repa je klinast;
 5. • boja pera, kljuna i nogu crne boje;
 6. • vole samotna mjesta i usamljenost.

Vražja voli loviti, a za neko vrijeme čak i može se pridružiti rođacima. Općenito, riječ je o jednoj ptici.

Opis vrane:

 1. Opis korica• duljina tijela 50-52 cm;
 2. • težina 550-700 kg;
 3. • oblik repa u letu je okrugli;
 4. • boja pera je sivo-crna ili crna;
 5. Volite živjeti u omotima u blizini ljudi.

Raveni nastanjuju većinu svijeta, gdje vode sjedeći stil života u ruralnim ili urbanim područjima u blizini ljudskih naselja.

A one i druge ptice iz obitelji Vranova ne razlikuju se po gastronomskim ukusima. Ove ptice su svejednako i mogu apsorbirati gotovo sve (kukci, otpatke hrane, divljači, mali glodavci, povrće, biljke, bobice, crvi, itd.).

Nakon čitanja ovog članka, čitatelj više neće imati pitanje - koliko godina žive vrane? Sada, djeca mogu biti sigurna u dugovječnost tih ptica.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan