uawildoleft.com

Ptica grabljika obitelji sokola

Falčanska obitelj je ptica grabljivicaČovjek je uvijek bio zainteresiran za divlji svijet žive prirode. Manil sa svojim tajanstvenim i posebno opasnim stanovnicima, svojim nepoznatim tajnama, fascinantnom prirodom. Predatora predstavljaju posebna prijetnja čovječanstvu

. Te životinje i ptice ne daju vremena za razmišljanje, oni djeluju brzo i odlučno. Čini se da je ptica bezopasna i ne može štetiti, ali nije tako povjerljivo u tretmanu.

Zvijeri divlje i grabežljive prirode žive vlastitim zakonima. Ovaj zakon djeluje u našem svijetu, a svi znamo: "Tko je jači preživi". U jednakoj borbi s grabežljivcem, vrlo mala vjerojatnost da će jedna osoba pobijediti.

Ptica grabljivica sokola

Ptica grabljika obitelji sokolaCijeli život mu se divio pticama koje pripadaju obitelji sokola, a ima oko 60 vrsta samo ptica grabljivica. Ali osjećaj divljenja donosi s njima i lovi za njih. Dakle, u nekim zemljama ove ptice zaštićen od strane svih izvršitelja zakona. Najrjeđe ptice obitelji Falcon su Mauricijus Kestrel, oko svijeta ima oko 10 ptica ove vrste. Postoje i takve vrste koje su izgubljene u našem svijetu, na primjer, grabežljiva ptica obitelji Falcon Karakar. Sada ćemo razmotriti najčešće i najpoznatije ptice obitelji Falcon:

  1. Merlin.
  2. Peregrine Falcon.
  3. Hobi.
  4. Merlin.
  5. Obični kestrel.

žurica

Ptica obitelji FalconNajveći dio obitelji sokol je sokol. Ako Peregrine falcons imaju krila od 85 do 140 cm, oni dođu do 165 cm na Gyrfalconu. Istina, u brzini, gyrfalcon je inferiorni od peregrine sokola. To je izvrstan grabežljivac. Kada gyrfalcon pronađe svoj plijen, to mu leti na vrh i udari glavom svojim kandžama. Kada je gyrfalcon pored meta, on razbija plijen vrat i udari njegov golemi kljun. Boja je bijela, a udaljeni su pestrinji.

Te su ptice vrlo skrb za njihov dom, i stoga se ne mogu nositi sa sobom u očima stranca na vlastitom teritoriju, bez gledanja da je neprijatelj veći u veličini.Utičnica mora biti u skladu sa sljedećim standardima:

  1. Imati otvoreni prostor.
  2. Budite javno dostupni.
  3. Prisutnost vode u blizini.

Čini se da gerfalts zauzimaju gnijezda njihovih predaka. Kao leglo u gnijezdu nije ništa, samo ako ima nekih, zatim perje ili kosti. Budući da je grabežljivac, jame od plijena mogu se raspršiti u blizini gnijezda.

Peregrine Falcon

Ptica iz obitelji Falcon-Peregrine FalconNjegova je distribucija širom svijeta, osim hlađenja sjeverno od Antarktike. Ova grabežljiva ptica obitelji sokola zauzima jedno od prvih mjesta u brzini leta. Znanstvenici su dokazali da može biti peregrinski sokol ubrzati svoju brzinu kada letu do 350 kilometara na sat. Takva brzina se ne može usporediti s brzinom drugih ptica.

Ova vrlo velika obitelj sokol ptica grabljivica, u duljini može doseći i do 55 cm, a ima raspon krila od 85 do 125 cm. Sivi ženski teži oko 1 do 1,5 kg kada se mužjaci težak oko 500 grama.

Ima prilično snažno tijelo, veliko masivno grlo koje je očito za ptice iz obitelji sokola. Mišići su čvrsti i dobro pregledani. Dobro razvijene šape i s naginjanim snažnim kandžama i oštrim snažnim kljunom. Boja ženke i muškaraca nije drugačija. Vrh ptica je siva ponekad s trakama od bijelih, uključujući krila, osim savjeta, i dio preko repa. Krajevi na krilu su crni.

Svjetlosni trbuh, s različitim nijansama. Na dojci su pestriny drop-oblik. Rep je srednje veličine, zaobljen. Na donjoj strani rep je crn i bijela traka se može pratiti. Glava je siva, a vrat je bijela ili svijetla. Oči velike i crne. Masivni kljun i masivni nokti obojani su crnom bojom. Njegov plijen udario je kljunom i šapama, a kljun ima zube na svom kljuku koji mu pomažu u lovu. Mladi peregrinski sokoli nisu kao kontrastni u boji kao odrasli. U očima neke osobe postoji osjećaj alarma, da osim glasnog plaka.

hobi

Ptice - obitelj slapovaOd braće Peregrine Peregrine Cheglock razlikuje se u malim veličinama. Neka njihovo širenje u Rusiji.

Jednom godišnje ženka postavlja jaja na kraju proljeća, u iznosu od 3 do 5 komada. Boja jaja je približno smećkasto-crvena. Veličina ima prosječno jaje, od 5 do 6 cm. Razdoblje inkubacije je oko 1 mjesec. Papa također sudjeluje i ponekad zamjenjuje ženu. Prvi put, kada su se rode ptice, ženka se mora grijati, hraniti gnijezda. Drugi roditelj u ovom trenutku leti na lovu unutar 25 km u potrazi za hranom za svoju obitelj. Kad su ptice mjesec i pol, mogu napraviti svoj prvi let.

Izgled je malo drugačiji od tipa gyrfalcon, ima dugačke šiljaste krilce i istaknuti rep za razliku od peregrine sokola. U rasponu krila može doći do 90 cm. Leđa je siva, a abdomen je svjetlo gotovo bijelo s tamnim pesticijem. Polovica nogu ima svijetlu crvenu boju. Cheglokove bijele obraze i tamne brkove mogu prepoznati na tamnoj glavi.

žurica

Falcon obiteljKada je derbiju u letu lako zamijeniti s gutljajem na nebu, zbog svoje manevrvnosti. To je široko rasprostranjeno na području Ruske Federacije. Za usporedbu to je mala ptica, krilo s krilima je od 50 do 70 cm tamno, široko područje na kraju repa i svijetlo-crvene kandže. Lov može ići ne samo pticama, već i malim glodavcima i insektima.

Obični kestrel

Ova ptica grabljivica ima najveće područje u srednjoj Europi. Na području Ruske Federacije ova vrsta uglavnom živi na sjeveru. Ulovljavanje jaja pada u lipnju. Boja jaja je približno smećkasto-crvena. Veličina ima prosječno jaje, od 5 do 6 cm. Razdoblje inkubacije je oko 1 mjesec. Tata također sudjeluje i događa, zamjenjuje ženu.

U veličini, mali kestrel nije veći od golubice. U rasponu krila je oko 80 cm. Značajna osobina Mali Kestrel je da može objesiti u zrak, napadati male glodavce. Ekstrakcija po danu može biti više od desetak miševa. Karakteristične značajke izgledaju svijetlo žute noge i crne kandže.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan