uawildoleft.com

Glavne vrste ptica grabljivica u Rusiji

ptica grabežljivacaPtice - nevjerojatna stvorenja

, koji ne samo da mogu oduševiti oči elegantnim perjem, već i diviti brzini, agilnosti i prekrasnom letu. Od poznatih vrsta ptica, ptice grabljivice uvijek su bile od velikog interesa za ljude.

Izvorni lovci, s raskošnim zakrivljenim kandžama, vrlo oštro oko i nevjerojatne manevarske sposobnosti, oni stvaraju ubojice. Napadajući svoj plijen, ove ptice ne znaju milost. Falconiformes - skupina ptica grabljivica, koja uključuje sljedeće svijetle predstavnike: sokolove, orlove, zmije, sokolove i druge.

Ptice grabljane po danu

Slike pticaNisu sve ptice koje hrane njihovu hranu, grabežljivci. Mnoge vrste jedu različite stoke, međutim, kao grabežljive ptice nisu klasificirane. Možda će to iznenaditi nekoga, ali sove, koje živi u Rusiji, za ptice grabljivice nije prihvaćeno. Iako imaju mnogo sličnosti s orlovima i jastrebima, klasificirani su kao noćni grabežljivci.

Iako su sve ptice grabljivice mesožderke, njihova prehrana može uključivati ​​ne samo gmazove i sisavce, već i insekte. Isto vrijedi i za shrike ili skua.

Zoološka taksonomija odnosi se na kategoriju ptica grabljivica samo od onih koji pripadaju skupini sokola. Najpoznatiji od njih su:

  • jastrebovi;
  • eagles;
  • sokolovi;
  • orlovi.

To su samo neke od dnevnih ptica grabljivice, koje su ujedinjene sličnim izgledom: kljun krak, krivulje i vrlo oštre pandže. Boja od heteroseksualnih pripadnika tih vrsta u većini je gotovo isti, ali žena je nekoliko puta veća od mužjaka. Uzimajući u obzir tu činjenicu, razlikovati mužjake od ženki može biti čak i golim okom sa strane.

Goshawk Goshawk

prilično veliki grabežljivac, koja ima svijetlu lijepu boju: tamni vrh s sivim tonom, žute oči i svjetlosne križne pruge na dojci. Težina odrasle osobe je između 700 grama i 1,5 kilograma.

Predatorska goshawkGoshawk Goshawk dugo je vrijeme rangirano među štetnim grabežljivcima, ali to je sada zaštićen zakonom u Rusiji te je pod zaštitom, kao i druge vrste ptica grabljivica.Lovac za razne ptice, savjesno i uklanjanjem razbojnika, uništavajući vrane, gusjenice i druge ptice. Ne proturječi bjelančevinama, pa čak ni mladim kunićima. U osnovi, njegove žrtve su bolesne ili ranjene životinje, od njegovih stegnutih nogu i snažnog kljuna koji jednostavno ne mogu pobjeći.

Jastreb kokošar naseljava gotovo cijeli teritorij ogromnom tundre i u sjevernim područjima, uz riječne poplavnih područja u južnom tundre. Gnijezda obično na vrlo visokim stablima, i jaja koja ležao ženski sokol, imaju svijetlu boju s mrljama tamnih boja.

Bjelog orao

Ovo je svijetli predstavnik reda ptica grabljivice, koji nastanjuju područje Rusije. Težina takvog pojedinca varira od 4 do 7 kilograma, a krilatište može doseći i do 2 metra. Važno je napomenuti da je prepoznatljiv lik ovog lijepog muškarca bijeli rep, može se promatrati samo kod ptica odraslih, čija starost je više od tri godine.

Veličanstveni orao bijelo repaMladi pojedinac ima rep tamne boje, zbog toga se može zbuniti sa zlatnim orla ili čak s orlom. Međutim, tijekom leta možete razlikovati pticu. Orao rep će imati klinasti oblik, dok će u orla biti zaobljen.

Stanište ovog grabežljivca je gotovo sva Rusija, osim za bezvodna pustinjska mjesta i Daleki sjever. Gnijezdi ovog lovca na listopadnim stablima i samo ponekad - na stijenama. Na galištu orla, sigurno će biti obližnji rezervoari i rijeke, gdje može dobiti potrebnu količinu ribe i vodenih ptica na kojima obično lovi.

Na području otvorene tundre, susretanje orla je veliki uspjeh. U pravilu, na takvim mjestima ptica više ne želi gnijezdo. Orao gradi gnijezda na takvom mjestu na brežuljcima ili hridinama.

Orlani se ne razlikuju takvom odanosti i vjernosti kao labudovi, ali u odabiru partnera uvijek su konstantni. Ženka obično postavlja do tri jaja, koje imaju bijelu boju i male smeđe mrlje. U nekim slučajevima, točke mogu biti boje okerta.

Orlan je nevjerojatno lijep grabežljivac, naveden u Crvenoj knjizi. Očuvanje ove vrste ptica jedan je od prioritetnih zadaća ruskog zakonodavstva o zaštiti okoliša. Ovaj predator želi izbjeći ljude, a postoje i slučajevi kada se orao migrirao na udaljenim stijenama s njihovih šumovitih mjesta u blizini vodosprema s čestim pojavama ljudi tamo.

Falconi i orlovi

Sokol je nevjerojatno brz ptica, rođen lovac. Stopa koja se može razviti u sokol procesu lova može doći do više od 320 kilometara na sat. Na nebu, predator osjeća nevjerojatno uvjerenje i, u pravilu, uvijek prevladava žrtvu.

Falcon je spreman letjetiFalconi i orlovi žive u većini Rusije, s izuzetkom arktičke zone. Poput orlova, sokolovi često privlače ljude i koriste se u lovačkim izletima. Svome gospodaru sokol uvijek ostaje vjeran i pouzdan prijatelj.

Savršena vizija, lijepa perje, tvrdokorni kandže, čelična čvrstoća, masivni zakrivljeni kljun - posebne značajke sokola i orla.

Poput mnogih drugih ptica grabljivica u Rusiji, sokolovi su zaštićeni zakonom. Neke vrste sokola, poput peregrine sokola ili gyrfalcon, zabranjene su za izvoz iz zemlje.

Noćne ptice grabljivice

Ptičji grabežljivci, koji plijenom plijena prvenstveno noću, nazivaju se noćnim pticama grabljivicama. Najsvjetliji predstavnik ove vrste je sova koja ima nekoliko podvrsta:

  • sova polarna ili bijela;
  • lutaka;
  • sokol ili sokol.

Ako su rijetki predstavnici plijena vidio nipošto sve, većina stanovnika Rusije sa zavidnom pravilnosti može pojaviti u urbanom okruženju sove, a da ne spominjem šume, gdje su njihovi životi znatno duže.

Bijela sova

To je najveći predstavnik cijele obitelji sova, s krilima do 1,5 metra i duže od 70 centimetara. Mlade se sove razlikuju u sjeckanom bojanju, dok su stariji uzorci bijeli, s crnim mrljama na glavi. Šape sova imaju obilnu oblogu, oči su žute, a kljun crna.

Sova lova za glodavce i neke ptice, kao što su galebovi, buntings, sandpipers, pa čak i patke. Ponekad se sova može srušiti u šumskim životinjama, zarobljenim u zamku. Iz tog razloga lovci se ne sviđaju sove i može ih uništiti kad se sastaju.

Močvarska sova

Češće od svih ostalih vrsta sova u tundri i močvarama, možete susresti močvarnu sova. U zimskim mjesecima ova vrsta prolazi diljem Azije i Europe, može doseći čak i Afriku i Ameriku.

Glavna razlika između močvarske sove i polarne jedna je njezina veličina. Duljina odrasle ptice kreće se od 30 do 40 centimetara, a raspon krila ne prelazi 1 metar.

Njezina boja ima smeđu ili žućkastu boju, šape i kljun crne boje. U svojoj prehrani mogu dobiti ne samo glodavce, već i žabe s insektima.

Hawk Owl

Ova se sova može pripisati dan predatora. Ima mnogo zajedničkog s sokolom, zbog čega se često naziva sokolovom sova. Oštri krila i način sličan Sokolarski lova, povici i nevjerojatne hrabrosti, brzi uspon i munje napada ga pretvoriti u najboljeg lovca među svojim rođacima.

U Rusiji, sova sova nalazi se u tundri, gdje padne duž poplavnih područja iz smjera Ob sjevera.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan