uawildoleft.com

Ptica s vatrenim repom obična je crvena boja!

PtičicaRedoviti redstart je mala ptica, pripada obitelji vrapaca. Smatra se najljepšom gradskom pticom, osim što može napraviti vrlo lijepe zvukove. Stražnja strana ptice je siva, a strane i trbuh crvene, rep pupoljke ima vrlo svijetli obod crvene boje, sličan vatri, pa stoga ime ptice.

Dimenzije i izgled crvenih ptica

U prosjeku, veličina običnog Redstarta je oko 10 centimetara. Težina ptice je prilično mala i prosječno iznosi samo 20 grama. Krilo krila crvenog poluspaja srednje veličine crvenog svjetla iznosi oko 25 centimetara. Ženke obično imaju tamniju boju od mužjaka. Ova vrsta ptica ima svoju osobitost prema kojoj se lako može razlikovati od drugih predstavnika - Redstart nekoliko puta zatvara rep i zatim se smrzne.

staništa

 • Predstavnici ove obitelji uglavnom se distribuiraju u Sjevernoj Africi i Europi. U Rusiji ih se može naći diljem europskog dijela, ali bilo je i slučajeva kada su se susreli u Transbaikali i Yakutiji.
 • Redstart želi uglavnom živjeti u crnogoričnim šumama, a posebno odabire najudobniju šumu i ne slaže se u sve. Redstart ima svoju osobitost - nikad se neće smjestiti uz predstavnike takve vrste. Budući da, ako se ptice naseljavaju jedna pored druge, mužjaci će se stalno boriti među sobom dok se jedan od njih ne pomiče.
 • Redstartovi se ne gnijezde, većina ptica se smjeste u šuplje stablo. A također žele živjeti u gradskim parkovima gdje ljudi čine birtije.

Stil života i nego jesti

Crvena krila crvenih policaPredstavnici ove vrste ptica lete u njihova staništa obično u sredini proljeća. Prvo mjesto uvijek leti iskusne muškarce, a nakon njih dolaze ženke i mladi muškarci. Za najbolja mjesta mužjaci se međusobno bore. Nakon zauzimanja mjesta, ženke počinju graditi gnijezdo. Nakon toga, mužjaci čuvaju zarobljeno mjesto i čekaju dolazak svoje žene.

Nakon dolaska, ženke počinju opremati gnijezdo i staviti oko šest jaja u njih, nakon čega ih inkubiraju. Nakon otprilike par tjedana pilići se počinju pojavljivati. Sljedećeg mjeseca nakon valjenja roditelji pilića im donose hranu.Kako bi se hranili, redstartovi koriste hranu za razne insekte i male paukove, koje mogu naći na zemlji ili drveću. Ali ponekad i uspijevaju uhvatiti kukac točno u zraku. Uhvativši svoj plijen, redstarts ih odvesti na sigurno mjesto, obično njihov gnijezdo. Da kukac ne pobjegne od njih, zaprepsti ih ili udare od svojih udova.

Uz insekte, Redstart se također može hraniti raznim šumskim voćem i voćem.

Jednom kada se crvena boja ne može hraniti sebi i njihovim potomstvom, moraju letjeti u Afriku. Letenje ptica uglavnom u mraku.

reprodukcija

Redstart na stabluUdvaranje ptica događa se kako slijedi: mužjaci i žene sjedaju zajedno na grani stabla. Muškarac počinje doći do svoje žene, a počinje snažno povući krila i proizvesti različite zvukove. Ako žena voli svog dečka, onda muče s njim i postaju obitelj. Ali, ako mu se ne sviđa muškarac ili gnijezdo koje je izabrao, odmah je napusti.

Nestlings u redstart obično se pojavljuju u kasno proljeće. Kubusi su rođeni slijepi i gluhi. Mužjak je angažiran u prehrani obitelji, kao žena čuva svoje piliće.

Mužjaci često imaju više obitelji odjednom, i prisiljen ih je sve hraniti. Iako to čini sa svakom od svoje obitelji na različite načine, da netko leti češće, i da netko i potpuno zaboraviti letjeti.

Pilići počinju pokušavati izaći iz gnijezda za par tjedana, a nakon mjesec dana već počinju prvi let. Kad pilići počnu letjeti, već počinju tražiti hranu.

Čim udani par ptica otpušta sve svoje piliće na slobodu, odmah počinju stvarati nove i tako dalje tijekom svog života. Usput, očekivano trajanje života u prosjeku u redstartima je deset godina.

Odnosi s ljudima

Ove ptice vole stajati jaja u gotovim gnijezdima. Dakle, ako postoji mjesto za njihovo prebivanje u vrtu, rado će se tamo smjestiti. Za ljude takve susjede će imati veliku korist, jer će im pomoći da se riješe raznih štetnih insekata. Takvi predstavnici ove vrste obično se nazivaju - crvenokvirni vrt.

Zanimljive činjenice

 • Redstart obični imaju vrlo lijep glas, koji pjevaju tijekom dana.
 • Ova vrsta ptica djeluje samo tijekom dana, iako letovi s velikim udaljenostima radije izvode u mraku.
 • Ako ptica živi u zatočeništvu, često se traumatizira, pa prvi put vezuju krila. U zatočeništvu, životni vijek ptice je duži nego u divljini.
 • Prema rezultatima 2015., proglašeno je pticom godine u Rusiji.
 • Postoje slučajevi kada redstart napada vlastiti odraz.
 • Cuckoos vole staviti jaja u gnijezda redstart, a oni zauzvrat brinu o svojim pilićima kao svoje.
 • Predstavnici redstart-a koji se zovu "usamljenici", jer vole da žive samostalno i daleko od svoje rodbine.
 • Redstartovi ne vole biti na suncu dugo vremena, niti vole kiše.
Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan