uawildoleft.com

Ptica pasmine dandy: detaljan opis i značajke helikoptera

Održavanje i njegu zlataGoldfinch je svijetla i zanimljiva predstavnica pernate obitelji. Krpeljina ima veselo veselo raspoloženje i prirodni pamet. Danas mnogi ljudi čuvaju tu prekrasnu pticu kod kuće, jer sjajni obod zlatnih prstiju uživa u oku, a veseli cvrkut podiže raspoloženje. Pored toga, ptice pasmine zlatnih medvjeda izvrsne su u obuci. Ako počnete učiti s pticom, možete ga naučiti, na primjer, da nosite vodu u svojem kljunu u svoj hranilac i napravite druge zabavne trikove.

Goldfinch: vrsta i stanište

Ova mala i elegantna ptica ne može se naći u gustu šumovitost šikara. Blackhead dandy preferira ugodnije uvjete za život. Rijetke proplanke, voćnjaci ili mali zidovi - tamo je najlakše ispuniti ovu lijepu pticu.

uzbudljiv svojstvo birdies je da zlatni prstima prilično jednostavno nose zimu. Samo mali dio njih odlazi na zimu u južnim predjelima. Većina ove zanimljive pasmine lebdi u svom uobičajenom, nasilnom mjestu. Znači oni su homebodies koji ne vole putovati.

Među predstavnicima ove pasmine postoji nekoliko vrsta. Svaka vrsta ima svoje osobine, prepoznatljive osobine i omiljena mjesta stanište. Među pticama pasmine,

 • sijede glave. Najčešće predstavnici ove vrste mogu se naći u Kazahstanu, na području središnje Azije, kao iu središnjem dijelu Sibira.
 • blackheads. Uglavnom preferira živjeti u središnjem dijelu Europe, ali možete susresti predstavnike ove pasmine u istočnom dijelu Sibira, pa čak i na sjeveru Afrike.
 • Chizhi. U osnovi, ova vrsta dandyja živi u Americi, u svom sjevernom dijelu. Također, predstavnici ove vrste mogu se naći u šumama Europe i Azije.
 • konopljarkakonopljarka.Te ptice gnijezde uglavnom u Europi i istočnoj Aziji (Japan, Kina, Republika Koreja).
 • zeba obično, planinarenje i pečenje pepela. Ovo je, možda, najblaži predstavnik dandy. Među tih pernatih, hladnih, samo trakavica ne boji se hladnoće, pa se može naći u sjevernom dijelu Eurasia i Sjevernoj Americi. Ali čak i oni vole zimovanje u južnoj Aziji, gdje je toplije. Planinski plesni plesovi na visinama planina Azije. No, ashen tap dance živi na sjeveru Rusije i susjedne Skandinavije.

Izgled ptice

Goldfinch je vrlo lijepa ptica sa svijetlim egzotičnim perjem. Zato je ta ptica toliko voljela mnogi ljubitelji ptica.Predstavnici ove pasmine su vrlo različiti jedan od drugoga, ovisno o vrsti. Dakle, u crnoj kupelji, osobitost je crvena mrlja na prednjem dijelu glave. Krila crne rupice ukrašene su crnim i žutim uklopima. Rep pas ptice nije jako dug, crn s bijelim prugama.

Sivo na glavi izgled um vrlo sličan bratu. Jedina je razlika u okcipitalnom dijelu ptičje glave. Ona nema takvu tamnu, dimnu boju.

Ženke zlatnih prstiju gotovo su jednake mužjima. Stoga je jednostavni stanovnik razmatranja razlika gotovo nemoguć. Čak iu veličini ove ptice su upravo iste. Jedina razlika koja omogućuje razlikovanje muškog spola od žene je crvena traka iznad kljuna, što je kod muškaraca malo šire.

Glavne značajke

Svi predstavnici pasmine dandies imaju poseban milost i profinjenosti. Ptice su vrlo živahne i pokretne. To su pravi napitci u pernatih obitelji. Shcheglu stalno treba negdje skakati, skuhati sjeme, srušiti grudice. Njihove noge su vrlo tvrdoglavi, pa se ptica lako prianja na grane i kreće se od jedne do druge.

Obično se ove ptice kreću u malim stadima, raspršujući samo za stvaranje gnijezda. I kako pjevaju zlatne prste! Muškarac u sezoni parenja preplavljen je prekrasnim melodijskim trilovima, koje možete uživati ​​satima. Pilići peradi pjevaju gotovo cijele godine, kratko tiho za razdoblje moltinga.

Koja hrana oni vole?

ljubimac liječiti predstavnici ove pasmine su sjemenke i žitarice. Stoga, kod kuće možete koristiti najčešća smjesa zrna za ptice kao poslasticu. Ptičja hrana bogata je vitaminima i elementima u tragovima, potrebnih za normalni život ptica. Glavna stvar koju trebate obratiti pozornost prilikom odabira hrane je prisutnost uljanog sjemena. Oni su glavni izvor energije za ove male živahne ptice.

Sjemenke i žitarice za zlatne perajeOborite svoje ljubimce sa sjemenkama lanenog, sezamom, suncokretovim sjemenkama ili konopljima. Ne zaboravite na orasi. Vrlo se sviđaju zlatnim kamenjem, pogotovo ako su pinjski orasi.

Osim zrna, možete dodati stočna hrana raznih zelenila, osobito mladih grančica crnogoričnih stabala. Također, ptica željno uživa u svim vrstama kukaca insekata, mravlja jaja i drugih bizarnih delicija ptica.

Feed tvoj ljubimac najmanje dva puta dnevno. Ako je ptica počela propadati perje, to znači da nešto nedostaje od helikoptera i vrijedno je revizije pristupa prehrani. Vrlo je važno promatrati ravnotežu minerala i vitamina u prehrani. Za glavnu hranu svakako ćete dodati sve vrste minerala dodataka. Kao što su:

 • granularni pijesak;
 • glina;
 • aktivni ugljen;
 • drveni jasen;
 • kreda;
 • mljevena jaja;
 • male školjke.

Svi ti dodaci su obvezni dnevni obrok. A onda će ptica biti aktivna, zdrava i vesela.

Kako ispravno sadržavati zlatne kugle

Za pernate prijatelje da se osjeća dobro i ugodno, treba prostrano i veliko ćelija, gdje se može sigurno kretati. Povremeno ćete morati letjeti po kući. Morate brinuti o kavezu što je moguće bliže. Često, poželjno svaki dan, očistite i operite kavez i promijenite vodu u posudi za vodu.

Povremeno se kavez mora dezinficirati, prelijevajući metalne šipke kipućom vodom. Perches također treba očistiti svaki dan, jer su puni parazita.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan