uawildoleft.com

Sve što trebate znati o papagajima koji govore

Sposobnost papagaja da govoreMnogi ljudi sanjaju da imaju kod kuće papagaj koji govori. Ali ne sve, ipak shvatite da, prije nego počnete razgovarati (točnije, vješto imitiraju govor osobe koja govori), ljubimac treba mnogo naučiti. Naravno, sve ovisi o pasmini papige, dobi, zdravlju i fizičkom stanju pernate prijateljice. Svi ti čimbenici od velike su važnosti u slučaju da je vlasnik ptice postavio svoj cilj da podučava kućnog ljubimca da razgovara.

Nisu svi predstavnici prikladne pasmine na kraju mogu postati talentirani, znanstveno govoreći papiga. Ako vlasnik ptice odlučio potrošiti svu svoju energiju kako podučiti papagaj da govori, najprije morate saznati je li to u načelu moguće. Da biste to učinili, morate znati točno koji papagaj pričaju, a također trebate znati koji će pasmina govoriti ptica neće biti u mogućnosti učiniti.

Govoreći o papagajima pasmine

Postoje razne vrste papiga, od malih valovitih papiga do velikih, čvrsta cockatoja s velikim grebenom. Sve pasmine ptica potpuno su različite. Različite pasmine razlikuju se jedna od druge:

 • izvana;
 • osobitosti ponašanja;
 • temperament;
 • razina intelektualnog razvoja;
 • okusa i preferencija.

Svi papagaji također imaju različite sposobnosti učenja. Netko brzo počinje govoriti, a netko ne može reći riječ gospodaru u svom životu na ljudski način. Sve se ptice ponašaju drukčije, drukčije razmišljaju i, naravno, drukčije razumiju ljudski govor. Dakle, one ptice koje imaju manje razvijeno slušanje i percepciju ljudskog govora, a druge stvari su jednake, polako će gospodariti ljudski govor. I, naprotiv, sve pasmine s izvrsnim sluhom imitirat će ljudski govor i uskoro naučiti govoriti ništa lošije od učitelja.

Najbolji način naučiti je reći:Papiga sivo govoriMeđu onim pticama, koje dobro svladavaju imitaciju ljudskog govora, postoje i različiti pojedinci. Netko uči brže razgovarati, netko sporije.

Osim toga, nisu sve ptice imaju istu razinu razumijevanja ljudskog govora. Neki parrots samo simulira skup zvukova, odlazi iz usta vlasnika, a neke ptice mogu usvojiti značenje pojedinačnih fraza (na primjer, naredbe i pozivi). Takva lijepa već može biti teška ptica, ponavljajući riječi vlasnika, ali svojevrsni sugovornik. Tako su sve ptice apsolutne različite na svojoj intelektualnoj razini, te također u njihovoj sposobnosti da adekvatno percipiraju i reproduciraju ljudski govor.

najlakši naučiti umjetnost oponašanja ljudskog govora takve pasmine domaćih papiga kao:

 • sve poznate valovite papige;
 • poznati papige kakadu, koji imaju svijetli prepoznatljiv izgled zbog karakterističnog pramena na kruni;
 • plavo-sušen amazon;
 • prstenovana indijanska papiga.

Ptice tih pasmina voljno reagiraju na poziv gospodara da gospodari ljudskim govorom. Ako se učenik neprekidno angažira od vrlo rane dobi, uskoro će naučiti kako reproducirati ljudski govor vrlo inteligentno i prepoznatljivo, a rječnik vještih učenika samo će rasti s godinama. Predstavnici tih pasmina imaju velike sposobnosti učenja i vesele se kopiranju govora njihovog voljenog domaćina. Zato predstavnici tih pasmina uživaju najveću popularnost u zoološkim trgovinama i tržištima ptica. Kupnja kućnog ljubimca preporučuje se u specijaliziranoj trgovini. Mora imati sve što je potrebno dokumenti i uvjerenje o veterinarskom pregledu.

Papige s pramenovimaKupi parakeet na ptičje zvukove iz ruku nepoželjan, onda nitko ne može jamčiti odsutnost teških bolesti u ptici. Kupnja pernatih kućnih ljubimaca na tržištu ptica od privatnih trgovaca može biti opasna jer papige koje nije pregledao veterinar mogu biti nositelji ozbiljnih zaraznih bolesti. U svakom slučaju Nakon kupnje nove ptice, morate pokazati liječniku. Osim standardnog liječničkog pregleda, veterinar će sigurno biti u mogućnosti preporučiti učinkovitu metodu poučavanja ptica imitacija ljudskog govora.

Talking Parrot: Kako razgovarati s inteligentnom pticom

Da bi papagaj mogao naučiti kako razgovarati što je brže moguće, potrebno je razmotriti sljedeće:

 • potrebno je započeti trening što je prije moguće. Što je ptica stariji, to će bolje imati učenje, pamćenje i receptivnost, kao i slušanje. Tijekom godina pamćenje i slušanje ptica se pogoršavaju pa je gotovo nemoguće podučiti odraslu pticu kako razgovarati. Ako se ne bavite papagajom u ranoj dobi, naviknut će se pričati s neugodnim oštrim zvukovima, što vjerojatno neće dati veliko zadovoljstvo vlasniku ptice.
 • U razgovoru s kućnim ljubimcem treba biti mirno, dobrohotno. Morate izgovoriti riječi glasno i jasno.
 • Smatra se da, zbog osobitosti sluha, papige najbolje vide zvuk "P" i siktanje, tako da je dobro ako ptica nosi takva zvučna imena kao Arkasha, Grisha, Gosha. Ženka se može nazvati, na primjer, Grusha, Arisha ili Irisha.
 • Stručnjaci tvrde da su najosjetljiviji na ljudski govor mužjaci, pa je poželjno da ptica koja govori bolje u početku nabaviti muškog papiga.
 • Morate ponoviti istu riječ za papagaj nekoliko puta. Točno onoliko koliko peradni ljubimac morat će se sjetiti te riječi i reproducirati.
 • Da bi papagaj naučio kopirati ne samo govor domaćina nego i govor drugih ljudi, on može povremeno uključivati ​​razne audio zapise. Mnogi zaljubljenici u papige i ljubavnice voljno nauče pjevati pjesme i reproducirati ljubitelje pernate glazbe s pravom intonacijom.
 • Papige ne vide brz tempo govora. Razgovor mora nužno biti spor, inače ptica jednostavno neće naučiti nove riječi.
 • Glavna stvar - tijekom treninga ptica - sustav. Treba se svakodnevno baviti pticom, po mogućnosti u isto vrijeme. Pažnja: prije početka vježbanja potrebno je osigurati da je kućni ljubimac pun, zadovoljan, zdrav, dobro raspoložen. Ako ptica pokazuje izraženu anksioznost ili izgleda bolesno, ogoljelo, trening treba odgoditi.
 • Čim ptica izgubi interes za razgovor, razgovor treba prekinuti i kućni ljubimac odmara.

Govoreći ptice: značajke učenja

Sposobnost podučavanja papigaDa bi papagaj naučio govoriti, poželjno je da je sam u kavezu. Ako postoje dvije ili više ptica (osobito repetitivne papige), one će biti potpuno koncentrirane jedna na drugu, i ništa neće izaći iz treninga. Kada je ptica u kavezu sama sama, doživljava nedostatak komunikacije i s velikom spremnošću da se obratite vlasniku.

Sve što čuje papagaj, on se odmah sjeća za ostatak svog života. Istodobno, nije poznato kada će inteligentna ptica dati ono što se glasno čulo: to se može dogoditi za jedan dan, za nekoliko mjeseci. Stoga nikada ne vrijedi izgovoriti riječi kada papiga ne želi vlasnika da čuje od ptice u budućnosti.

Najbolji papagani percipiraju ljubazne riječi - apeli. Na primjer: "Gosh dobro", "Arkasha pametan", "Kesha beba". Ni u kojem slučaju ne možete nazvati papagaj "budala" ili druge slične riječi, jer ptica odmah uči ove epitete i koristiti ih u odnosu na domaćine i goste.

Lijepo postupanje s papagajimaKako bi uspješno podučio papagaj da razgovara, vlasnik čudotvorne ptice svakako treba pokazati strpljenje, ustrajnost i pažnju njegovu pernatih kućnih ljubimaca. Ako je liječite papagaj ljubavlju i ljubavlju, razgovarati s njim u mirnom, dobronamjernom tonu, trening će uskoro donijeti plod, a čudotvorna ptica svaki dan će oduševiti vlasnike novim riječima, a možda čak i fraze. Naravno, to sve ovisi o individualnim karakteristikama ptica, tako da u svakom slučaju ne bi trebao žuriti događaje popka sigurno razgovarati.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan