uawildoleft.com

Crvena i crvena crvena: kako uklopiti papagaj

Vanjski opis RosellaParrots Rosella - ptica srednje veličine s širokim repom. Duljina njihovih tijela može biti do trideset pet centimetara. Rep ima oblik trokuta, to jest, peraje s smanjenom veličinom dolaze iz središnjih pera.

Stanište Rosellas je uglavnom Australija i najbliži otoci.

Lete jako dobro, savršeno se kreću na tlu.

Sadržaj papige

U divljini, osnova prehrane tih ptica je trave i biljaka, kao i voće i ličinke insekata.

Hranjenje tih ptica nije teško. Mogu jesti istu vrstu hrane. Može biti kanarijska hrana ili proso. Potrebno je da njihova prehrana bude obogaćena vitaminima, ponekad možete dati crve ili krvavice.

Držite papagaj u prostranom kavezu ili sobi. Ove ptice jako vole letenje, pa će jedna ptica trebati površinu od 3 kvadratna metra. Ako ih zadržite u uskom prostoru, oni se neće množiti i rasti. Moraju se nužno osloboditi kako bi mogli letjeti.

Ove ptice jako vole plivanje, tako da u sobi u kojoj žive, trebate staviti spremnik vode. Mogu živjeti u zatvorenim kavezima na otvorenom, ali ne mogu tolerirati temperature niže od deset stupnjeva Celzijusa.

Domestication od papiga

Kako se brinuti za papigaZa ukrotiti papagaj je dovoljno jednostavan. Ove ptice vrlo su lijepe ljudima i brzo se naviknu na njih. Ali postoje neke značajke koje treba uzeti u obzir prilikom navodnjavanja divlje rozele.S obzirom na njihovu visoku inteligenciju, te su ptice vrlo znatiželjne pa se mogu naći u nesigurnoj situaciji za svoj život.

Oni koji su novi u održavanju papiga kod kuće, bolje je ne započeti rozelu, budući da ove ptice zahtijevaju veliku pažnju. Za ptice ne pokvariti vlasnika stvari oni moraju imati igračke. Ne možete ovu pticu držati u jednom kavezu s običnim valovitim papagajem, budući da su između njih mogući ozbiljni sukobi.

Reprodukcija Rosella

Kod kuće predstavnici ove vrste rijetko se reproduciraju, iznimke su moguće ako se stvaraju uvjeti koji su bliski divljini. Vrlo često početnici u uzgoju papiga kupuju dva istospolna lica, jer je boja žene i muškarca vrlo slična. Ako se ispostavlja da dobije par rozeta, oni su prilično uspješni u proizvodnji potomaka. Obojica se brinu o pilićima dok ne izlaze iz gnijezda.

Gnijezda može biti Mali okvir veličine 30 x 30 centimetara. Na dnu kuće možete postaviti slame ili slame.

U jednom trenutku ženka postavlja do šest jaja. Žena je na jaja tri tjedna, a nakon što se pilići izlegu u prvih nekoliko dana, ženka ih hrani, a zatim muškarac. Pilići imaju dim plameni dvije godine, a zatim postaju poput svojih roditelja.

Sorte Rosella

Koje su vrste papiga lutaliceZelena Rosella. Stanište ove vrste je Australija. To su srednje veličine ptice s šarenim perjem. Glava je obično tamnosmeđa boja. Njihov vrat i prsa imaju zelenu boju, čelo je crveno. Mužjaci obično imaju malo više ženki u veličini. Kod muškaraca boja je intenzivnija.

Ova vrsta je lako ukrotiti, nisu jako glasna i mirna.

Bledevalna Rosella razlikuje se bež boje glave i bijelih obraza. Glavna boja je zeleno-plava. Mužjaci s ženkama identični su u boji. Oni se mogu razlikovati samo po veličini glave (kod muškaraca je veća), a također postoje i razlike u debljini kljuna.

Jedite ove ptice uglavnom ličinke, male insekte, sjemenke biljke i ponekad bobice.

Ova vrsta najčešće je postavljena kod kuće.

Crnoplava Rosella Je li ptica s crnom glavom i bijelim obrazima. Većina ih se može naći na sjeveru Australije. Ova ptica živi na obalama rijeka i na obali mora. Sastoji se od sjemena, plodova i insekata bagrema. U jednom trenutku postavlja šest jaja, sjedi na njih dvadeset dana. Oba roditelja rade pilići. Pilići leti iz gnijezda nakon 2 tjedna.

Žuto-bellied rosella - stanovnik otoka Tasmanije. Razlikuje se od drugih sorti po tome što njezina boja ima mnogo različitih nijansi. Ove ptice dobro se podnose tijekom cijele godine u zatvorenim ograđivačima na ulici. Može nositi temperaturu na minus deset stupnjeva Celzijusa. Vrlo mirne papige.

Seksualna zrelost doseže dvije godine. Jedna žena može postaviti do šest jaja.

Variegated Rosella. To je mala ptica s vrlo lijepim perjem. Ova je vrsta najčešća u Australiji. Svaka pojedina ružičasta ružičasta pera ima zelenu i žutu rubu, prsa su crvena, a krila plava.

Rosella crvena. Ova ptica ima jarko crvenu glavu i prsa. Mužjaci i ženke imaju istu boju. Ove ptice se školuju i ne žive sami. Crvena Rosella je vrlo mirna i živi kod kuće. Te ptice žive oko trideset i pet godina. Duljina njihovih života uglavnom ovisi o uvjetima njihovog pritvaranja.

Žuta-obraz Rosella. Ovo je najmanji predstavnik papige. Duljina njihovog tijela je samo dvadeset osam centimetara. Obrazi ovog papiga su svijetlo žuti. Te su ptice lako ukrotiti i zadržati u zatočeništvu.

Kako hraniti rozelle

Dijeta tih ptica je vrlo skromna i uključuje sljedeće proizvode:

 • Parrot RosellaVoće, povrće
 • zelenilo
 • Jabuka ili kanarinac
 • kukuruz
 • orašasto voće
 • bobičasto voće

Bolesti papiga

Bilo koja papiga, bilo da je kupljena u dućanu ili zarobljena u zatočeništvu, trebate se odvojeno naslagati od drugih ptica i pratiti njezino stanje. Kako jede, koliko pije, da li je sve u redu s perjem.

Najčešće predstavnici ove vrste su bolesni sa sljedećim bolestima:

 • papagaj bolest
 • gliste
 • velike boginje
 • mukoza
 • salmoneloze
 • Otrovanje bojom

U prosjeku, Rosella živi dvadeset godina.

Kako podučavati Rosella govoriti

Te ptice možete naučiti govoriti slijedeći sljedeća pravila:

 • Kako hraniti motley rozelleMorate nužno razgovarati s pticom
 • Nemojte plašiti pticu ili vrištati
 • Uključite pjesmu ptica ili ga pjevajte sami
 • ponavljajte iste riječi svaki dan

Ova ptica je teško naučiti razgovarati. Počeli su pjevati puno prije nego govoriti.

Koliko košta crvenilo?

Cijena ovog papagaja ovisi o zemlji, gdje se prodaje. Motley, crvena Rosella može koštati do deset tisuća rubalja. Blackhead i žuti obraz treba naručiti unaprijed. Oni će koštati do deset tisuća rubalja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan