uawildoleft.com

Sve o pticama swifts: kako oni izgledaju, gdje žive i što se hrane

Ptice swiftsVjerojatno nema takve osobe na svijetu koja nikada ne bi čula za pticu selice zvanu "brz" ili crni brz. Ova crna ptica dobila je ime za značajke leta: čini se da je oblak zamijenio crnim repom, koji podsjeća na škare. Ova prekrasna ptica nalik na gutljaj. Zimi, ova prekrasna ptica, poput gutljaja Andersenove bajke "Thumbelina", leti na toplije regije, au proljeće se vraća i donosi toplo vrijeme na krilima.

Brza ili crna brzina jedna je od najbržih ptica. Jedinstvena krila omogućuju vam da razvijete veliku brzinu i savršeno se držite u nebu u bilo kojem vremenu. Nitko nema takva krila, samo crni brz.

Ptice Swift: značajke života

Crni swifts žive u malim stadima. Zimi, kada ptice postanu hladne i nemaju što jesti, lete na zimovanje u toplijim regijama, na jugu ili u Aziju. U rano proljeće, ptice se vraćaju iz zimovanja, a žena počinje lizati jaja. Pilići se brzo naviknu na samostalan život, svladavaju umjetnost letenja i nauče kako dobiti vlastitu hranu.

Ova ptica jako voli naseliti se u malim skrovitim uglovima, preferirajući teško dostupna mjesta. Možda je to zbog činjenice da se ptica pokuša zaštititi od grabežljivaca koji vole jesti ptice jaja, kao i od ljudi koji pustošuju ptice gnijezda. Valja napomenuti da je u devetnaestom stoljeću bio na rubu izumiranja. Europljani su vjerovali da meso peradi ima visoki ukus i visoku nutritivnu vrijednost, te masovno uništavaju gnijezda kako bi mogli jesti ili prodati meso peradi.

Obično crni swift želi se naseliti na takvim mjestima, kako slijedi:

 • Duboke udubine hrasta ili drugih moćnih i velikih stabala;
 • Mink na strmim, strmim obalama rijeke;
 • Kvrga u stijenama;
 • U gradovima ili gradskim naseljima, ptice često žive pod krovom ili u pukotinama drvenih kuća.

Karakteristike prirode swiftsGdje žive žive?U velikim gradovima swifts ne dopuštaju muškarcu da mu se približi, ali voljno leti na hranilišta i, bez neugodnosti, uzima hranu. Oni koji žele napraviti hranilicu za ptice za ove ptice (ljeti jer zimi lete), trebali biste biti dobro svjesni što jedu, ali i shvatiti da je korisno za njih nije cijeli obrok, koji se tradicionalno smatra da će hrana pticama. Tako, na primjer, ne preporuča se hraniti ptice su pržena sjemena ili slanih matice, jer to može negativno utjecati na zdravlje ptica.

U gradovima ili općinama, često se događa da swifts moraju gnijezdo na najviše neudoban mjesta. U tom smislu, male lignje često ispadaju iz gnijezda. Pažnja: ako je pilić pao iz gnijezda, potrebno je ili ga odvesti kući za njegu ili ne uzimati ga uopće. Ako beba bude podignuta, a zatim ostavljena na tlu ili stavljena natrag u gnijezdo, majka možda ne prepoznaje svoje pile zbog činjenice da će mirisati čovjeka. Nepoznat miris će uplašiti pticu, a ona će prestati hraniti svoju pilić. Ako nema namjere da se brine o ptici kod kuće, preporuča se da ga ne uzimate uopće kako ne biste iritirali njegovu majku, jer su ptice vrlo zabrinute kada su njihova djeca u opasnosti.

Što swifts jesti?

Black Swift po prirodi - insektivornu pticu. Swifts na niskom letu leti dolaze u zrak s velikom brzinom i uhvatiti sve što se kreće. Većina Swifts vole sljedeće vrste životinjske hrane. Ako govorimo o tome što swifts jesti, onda je ovo:

 • Male bugove;
 • leptira;
 • Kućepilari i crvi;
 • žohari;
 • Cvrčci.

Kad majka hrani piliće, hvata insekte, krije ih u svom kljunu i pretvori se u male mekane grudice. Ove grudice koju koristi za hranjenje pilića.

Crna brzina nije izvorno popularna perad, međutim, zamah swifts često je u zatočeništvu. Oni dođu do osobe kad padnu iz gnijezda. Mnogi gradovi rade posebne rehabilitacijske centre za djecu-strizhat da je ispala iz gnijezda, gdje su pilići pothranjivali postupno priviknuti na divlje, a zatim, kao što starimo, pušten u divljinu hranjenja bubojed ptica u zatočeništvu je vrlo problematično. Ipak, moguće je podići piliće u uvjetima zarobljavanja. Glavna stvar je načiniti prehranu pilića tako da se većina prehrane sastoji od proteinske hrane životinjskog podrijetla.

Popis najprikladnijih jela za piliće crnih swifts, živjeti u zatočeništvu:

 • Lifestyle SwiftsMljeveno meso (govedina, janjetina, piletina);
 • Mljeveno meso od nusproizvoda od mesa (srce, jetra, pluća);
 • Jaje piletina sjeckana;
 • Kukuruzni crvi, žilavi ili crvi;
 • Formulacija dječjeg mlijeka.

Izrada prehrane za dijete, neophodno je zapamtiti da pilići ni u kojem slučaju ne bi trebali biti pretrpani. Njihova hrana mora biti često i postupno, način na koji jedu u prirodi. Hrana mora biti svježa, kako bi se izbjegle infekcije i gastrointestinalni poremećaji. Ako se ptica hrani hranom, ostaci hrane se više ne mogu koristiti za sljedeću hranidbu.

Hranjenje brzo u zatočeništvu, morate obratiti pažnju na prisutnost u svojoj prehrani i biljnoj hrani. Dakle, pilići voljno jedu mrkvu, nasadi na malu ribu. Povremeno se isplati dodavati vitamini i minerali u prehrani kako bi se u potpunosti ispunili potrebe za važnim vitaminima, mineralima i drugim hranjivim tvarima. O svim pitanjima koja se odnose na hranjenje zarobljenih pilića, preporučljivo je konzultirati veterinar.

Preporučljivo je istodobno hraniti pilić kako bi dijete poboljšalo probavu i razvilo refleks da bi mogao jesti u određenom satu. U prehrani pilića svakog dana moraju postojati proizvodi i životinjskog i biljnog podrijetla. Odrasli čiope se rijetko nalaze u zatočeništvu, ali princip hranjenja odraslih ptica otprilike isto kao princip hranjenja bebe: hranjenje u isto vrijeme, malo i često, uravnotežena mješavina biljnog i životinjskog hrane.

Gdje ptica "zimska brzina" zima

Budući da je Swift Black iznimno insektivna ptica, zimi, kada snijeg pada u Rusiju, pticama je teško nabaviti svoj život: bube, crvi i gusjenice. U vezi s tom kasnom jesenskom, čim se počinje značajno ohladiti, ptice se šalju za zimovanje u toplim područjima, gdje nema snijega i lako se možeš zaraditi.

Što Swift jede?Najčešći zimovališta za crne swifts koji žive u ruskoj klimi srednjeg pojasa su:

 • ekvator;
 • Južna Afrika;
 • Jugoistočna Azija (Tajland);
 • Indokini;
 • Otoci Indonezije;
 • Australija.

Swifts se šalju za zimovanje u malim stadima. Tijekom leta ptice neprestano nastoje ne udaljiti se jedna od druge. U toplim regijama oni troše oko četiri do pet mjeseci: sve dok u Rusiji vlada hladna vremena i snijeg leži. Ptice u pravilu propuštaju zimovanje krajem listopada (specifični datum se razlikuje svaki put i ovisi o vremenskim uvjetima), ali se vraća kada se snijeg počinje aktivno rastopiti u Rusiji. U pravilu, ovo je prvo - drugo desetljeće travnja. Dolazeći od zimovanja, ptice se odmah počinju raspadati u parove, stvarati obitelji i gnijezde. Mužjaci se bore za žene, brinu o njima i štite njihov teritorij, a ženke leže jajašca i čekaju da se otvore.

Brzi neprijateljiStrizha se često može naći iu gradu iu selu. Ove ptice nestrpljivo gnijezde s gnijezdima u blizini ljudskih stanova, ali ne dopuštaju osobi blizak samoj sebi. Swift je pravi "sanitar" šume i polja, spašavanje biljaka od štetnika insekata. Stoga, ni u kojem slučaju ne možete uništiti Swifts i uništiti njihova gnijezda! Inače, broj štetnih insekata dramatično će se povećati, a biljke u šumi i na terenu, u vrtu iu vrtu mogu biti ozbiljno ugrožene.

Crna kosa je doista jedinstvena ptica. Ima prekrasnu crno-bijelu boju, veliku brzinu kretanja i izvanrednu vještinu. Možete se susresti s Swifts na većini neočekivanih mjesta. Glavna stvar je ne uplašiti ovu divnu pticu, a ne uništiti gnijezda, a također možete hraniti ove slavne ptice svojim omiljenim hranom - crve i druge insekte. Posebnu prednost swifts je doveo u vrt i povrtnjak, uništavajući opasne štetočine.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan