uawildoleft.com

Karakteristike, osobine papagajskih pasmina i naziv vrsta papiga

Nerazluchniki - vrsta papigaNa našem planetu, kako procjenjuju ornitolozi, ima oko osamdesetak pasmina i oko tristo vrsta egzotičnih ptica obitelji papiga. Veliki broj vrsta živi u Australiji. Oni su predstavnici sljedećih pasmina: cocks, cockatoos i valoviti. Neke pasmine, kao što su macaws, Amazons i Wedge-tailed žive u Srednjoj i Južnoj Americi. Manji broj vrsta "svijetlih ptica" nalazi se u Južnoj Aziji i Africi. Sve vrste žive na mjestima s tropskom i suptropskom klimom.

Naravno, sve ove ptice su različite. Imena stijena su raznolika, jer odražavaju značajke. Ove ptice privlače svoj izgled, imaju različite boje oblaka, ta se ljepota vidi na fotografiji. Mnoge vrste imaju glasovni uređaj koji reproducira različite zvukove, ali, nažalost, svatko ne može oponašati ljudski glas. Veličina može biti od 8 cm do 1 m.

Sve o papagajima, njihovim vrstama

Vrste tih egzotičnih ptica mogu se vidjeti na fotografiji. Saznajte najzanimljivije podatke o njima, upoznajte se s vrstama domaćih papiga, proučite ponašanje, a glavna zanimljiva činjenica je odnos s osobom, što će to dopustiti.

Najčešće vrste papiga:

 • valovit
 • kakadu
 • makao palma
 • Amazon
 • Jaco
 • Corella

Valoviti papagaj

Igračke za valovite papigeNajčešća ptica iz obitelji papiga, Govoreći valovita papiga, On je također omiljeni kućni ljubimac.

Stanište i dom ove vrste je Australija. Žive u omotima od 30 pojedinaca do nekoliko stotina. Postoje i veliki jata od oko 20.000 osoba.

Let tih ptica podsjeća na let gutljaja, njihovi su pokreti tako oštri da daju dojam jedne cjeline. To im daje priliku da se sigurno kreću, jer postoji mogućnost da postane žrtva ptica grabežljivaca.

Glavna boja ove vrste - zelena, tu su i druge boje perje.U muškaraca, za razliku od ženki, na čelu je kapa koja emitira fluorescentni sjaj, ta svjetlina pomaže pri odabiru partnera tijekom sezone uzgoja.

Oni se hrane sjemenkama divljih trava, piju vodu iz vodenih tijela, kad su suzdržani od rosišta, trava i bobica.

Život valovitog papiga u prosjeku je 10 godina, no neki pojedinci žive do 25 godina.

kakadu

Kakadu i njegov sadržaj kod kućeTe ptice mogu biti kućni ljubimci. Oni pripadaju razgovornim vrstama papiga. Njihov je glas zvučan i glasan. Lako je učiti ljudski govor.

Stanuju u stadima u Indoneziji, Australiji i na Filipinima.

Značajka - svijetli pramen na glavi. Na fotografiji možete vidjeti da je boja njihovih pera bijela, ali se također nalaze u crnoj i bijeloj boji.

Kavado ima masivan i snažan kljun s širokom kukom.

Oni se hrane kukcima i biljkama hrane. Životni vijek ove vrste je 70-90 godina.

makao palma

Zelena grmDruga poznata pasmina papiga je Ara, čiji su zastupnici najveći. Kod kuće, ptica treba veliki prostor. Ptica je vrlo bučna, glasna, društvena i voli veliku pažnju na sebe. Vrlo dobro uče, ali ne mogu razgovarati.

Obojena boja je vrlo svijetla, sjajna sa svim bojama duga. Ovaj kućni ljubimac ima najjači kljun, koji izgleda kao kuka.

Domovina tih lijepih ljudi su Brazil, Peru, Meksiko i druga mjesta Južne Amerike.

Oni vole plod, daje im priliku bez vode davati dugo vremena. Očekivano trajanje života u prirodi je 50-60 godina.

Amazon

Svijet papigaDruga vrsta parrotskih govora u kući jest Amazonka. Ovo je mali papagaj s jakim tjelesnim i velikim, svijetlim repom. Značajka Amazonove - Ovo je snažan krak okruglog oblika s oštrim rebrima na svojoj podlozi.

Na slici možete vidjeti njihov prekrasan, svijetlo zeleni obod s mrljama žutog, plavog, crvenog bijelog cvijeća. Zahvaljujući tim razlikovnim značajkama, one se međusobno razlikuju. Manje ove vrste papiga Neugodan miris perja.

Papige ove vrste razlikuju se od mirnog i prijateljskog karaktera, koji vrlo privlači svoje vlasnike. Oni su aktivni, kao i inteligentni, sposobni naučiti i pamtiti riječi. Stanište je tropske šume u Južnoj i Srednjoj Americi.

Hrane se voćem, sjemenkama lišća, plodovima kave i mladim izbojcima stabala. Žive od 15 do 50 godina.

Jaco

Parrot pohlepno aloha (zvučnik)Na obodu ove vrste, papagaj ima dvije osnovne boje - pepeljaste sive s nekoliko lakših rubova i crveno-crvene, što daje ekspresivnost repu. Uobičajeni su u Zapadnoj Africi. Žive na mjestima gdje postoje velike i gužve. Ovi papige su vrlo popularni za držanje kod kuće. Jaco je najtužnija ptica koja može reproducirati zvukove. Sjećam se u prosjeku više od 1500 riječi. Oni su sposobni i često ponavljaju zvukove elektronike, primjerice zvukom telefona, interkomima i alarmima.

Također imitiraju zvuk drugih ptica koje žive na ulici. Ručno i slatko Jaco može ponoviti i kopirati ponašanje domaćina. Hrana za njih su plodovi palme, sjemena, plodova i listopadne mase. U prosjeku žive do 50 godina.

Corella

Briga za papiga papigaPopularni pogled na papige. Njegova glavna razlika je visok pramen na glavi i šiljast, malo duži rep.

Boja perja predstavnika muškog i ženskog spola je drugačija. Muškarac je obojan sjajaniji od žene, pa privlači pažnju suprotnog spola. Boja muškarca je tamno maslina, siva, vrh i glava su žuti. Kljun je nešto kraći od Cockatoo. U ženki, boja je siva, donji dio tijela smeđe boje. Njezina glava i grb su blijedo sive i žućkaste boje. Corella živi u sušnim područjima Australije. U prirodnim uvjetima, oni žive u obalnim šumama i na otvorenim eukaliptusima.

Glavna hrana je sjeme zeljaste, grmlje biljaka i drveća. Žive 20-25 godina.

Veličine stijena koje se smatraju gore su:

 • Valovita: 17-23 cm
 • Kakadu: 30-60 cm
 • Ara: do 90 cm
 • Amazon: 25-50 cm
 • Corella: 30-33 cm

Tako se može reći da su papige mnogobrojne, zanimljive i egzotične vrste ptica koje ne mogu živjeti ne samo u prekrasnoj, divljoj prirodi, već i dobro se približavaju, postaju dobri kućni ljubimci i kućni ljubimci!

Par parazita parazitaParrot Laurie - papiga dugaKraljevski papigePapagaj s crvenim motleyom

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan