uawildoleft.com

Obični zeleni, ptica zelenila, način života i reprodukcija

Zelena zajedničkaKada dolazi proljeće, stižu mnoga jata različitih ptica, imaju različite boje, veličine i glasove. Među njihovim velikim brojem možete vidjeti mali energetski zeleni ptičar.

Ova ptica s pjevanjem zvonjenja budi svijet od dugog zimskog sna. U tim minijaturnim stvorenjima postoji mnogo šarma i ne prestaju zadiviti svakoga tko ih okružuje.

Već davno, ljudi su ovu malu pticu zvali šumarka. Ptahovi rođaci su prolazni.

Izgled zelene boje

Zelenushka ima perje svijetlo žute boje zelenkaste tonove. Vidjevši je, teško je skinuti pogled. Veličina zelene boje je ista kao i vrapac. Može se razlikovati od vrapca od glave i kljuna na njemu. Glava zelenog je malo više prolazna. To je veliki oblik s ispravno zasađenim očima. Beetle je zelen i ima svijetlu boju. Rep ove male ptice je uska i kratka, ima tamno perje, a vrh mu je žuta. Tijelo običnog zelenog lišća je dugačak i gust, ima znatan udio. Dužina je oko 18 centimetara, a težina je 35 grama.

Mužjaci tih ptica imaju svijetlu boju. A ženke su većinom smeđe s dodirom maslina. Svi mladi pojedinci su slični ženki, ali dojka je nešto tamnija.

Stanište i značajke ptica

Gdje je zeleno prst običanU prirodi postoji osam podvrsta zajedničkih zelenih riba. Prvi put su ove ptice otkrivene u Europi. Tada su počeli isporučivati ​​u Austriju i Južnu Ameriku.

Uglavnom ptica živi u Europi, na otocima na Mediteranu i Atlantskom oceanu, u zemljama Azije, Iraka i sjeverozapadne Afrike.

Zelenushki, koji žive u sjevernim krajevima, migriraju u topla područja i tamo gnijezde. U središnjim regijama ima više sjedećih ptica ove vrste, u rijetkim slučajevima neke ptice lete. Na jugu, baš kao iu središnjim regijama, postoje sedentarna zelena i vrlo mali postotak nomadskih ljudi.Za ptice stanovanja vole listopadnih i miješanih šuma. Ti zeleni čunji koji ne migriraju, često se u jesen i zimi mogu vidjeti u jata drugih ptica i vrapaca.

U hladnoj sezoni, ove male ptice mogu se naći na području gradova i mjesta. Za gniježđenje, oni preferiraju mjesta gdje je drvenasti ili grmljavoj vegetaciji. Drveće mogu biti listopadne ili crnogorično. No, kruna njih mora nužno biti gusta.

Zelenushki ne vole široke šume i guste guštare, jer takvi šikare čine neprobojne guštare, a minijaturne ptice ne trebaju. Ove ptice se osjećaju ugodno u crnogoricama, mješovitim šumama, parkovima i vrtovima. Omiljeno mjesto za zelene stabla je crnogorica, rijetka šuma, uz koju se nalazi polje.

Gnijezdo zelenila

Gnijezda obično vyle na visini od tri metra. Za to izaberite četinje ili listopadno drveće, u kojima postoji bujna kruna. Jedno stablo može ugostiti više od dvije gnijezde od tih ptica. Za gradnju stanova koristite:

  • različite grančice;
  • grane stabala;
  • stabljike i korijena različitih biljaka.

Izvana ih zagrijava mahovinom. Gnijezda zelenila su vrlo različita od ostalih gnijezda, s velikom količinom začepljenja, osobito nakon što se male svjetlosti pojavljuju u svjetlu. Razlog tome je da zelje ne čiste gnijezdo iz stelje pilića. Dakle, njihova gnijezda pretvaraju se u vrlo prljave ostatke, u kojima nije ugodan miris.

Pjevanje ptica

Kako se zeleni sokovi množe?Zelenushka svojim pjevanjem obavještava okolni svijet o dolasku proljeća. Najsnažnije pjevaju u sezoni parenja, u osnovi počinje u travnju ili početkom svibnja. Njihov vrlo zvučni cvrkut je monoton, ali očarava one koji to čuju. Mijenja zvukove i zvučne trilere.

U sezoni parenja, muškarac počinje pjevati za svoju ženu od samog jutra. Zbog toga odabire visoku i ugodnu stablu. S vremena na vrijeme muškarac odlazi u zrak da pokaže svu svoju ljepotu i svijetle oblake u bijegu.

Kada se završi parenje, obični zeleni gase i šute. Zatim se mogu razlikovati od ostalih ptica samo u izgledu.

Način života i karakter običnog zelenog lista

Leteći zeleno može se usporediti s leta šišmiša: njihovi letovi su vrlo slični. Ova ptica leti vrlo brzo, dok lebdi i izvršava različite lukove u zraku. To se događa dok ne stigne.

Ova ptica može pogoditi svojim ronjenjem. Da bi to učinio, oštro se diže visoko u zrak, gdje čini par lijepih krugova, zatim blijedi krila pokraj prtljažnika i brzo pada. Na terenu se ptice pomiču skakanjem na obje šape.

Zelenushki se ponaša drugačije, i ponašanje odgovara godišnjim dobima.

Te male ptice su vrlo mirne, radosne i mirne. Žive u svom malom uskom svijetu i ne vole nikoga dotaknuti.

No, unatoč tome, tako male ptice koje vole mir također imaju neprijatelje. Glavni je vrana. Vrane napadaju zelje, uništavaju ih i potomke.

Jesti zeleno

U prehrani, ptice su prilično neugodno. Uglavnom prehrana uključuje:

  1. pšenične klice;
  2. sjemenke različitih biljaka i biljaka;
  3. pupoljci stabala;
  4. insekti.

Prije nego što jedu sjeme, oni ga čiste od ljuske. Ovi mali zelenci jako vole bobice od smreke.

Ako zelenkasta živi u zatočeništvu, njezina prehrana bi trebala biti poput onih slobodnih ptica. Kako bi voljela pticu, možete joj dati komad različitih voća. Ali ne zaboravite da u svom kavezu mora biti puno vode. U drugom se slučaju mogu pojaviti probavni problemi.

Reprodukcija i očekivani životni vijek zelenog lišća

Što jesti zelenkasta jesti?U proljeće, kada počinje vrijeme parenja, žene žestoko počinju graditi gnijezda za sebe i buduće potomke. Za to oni odabiru mjesta na kojima se osoba ne pojavljuje. Jaja počinju jesti jaja u ožujku, četiri do šest u jednom gnijezdu. Jaja su bijele u tamnim mrljama.

Ženke otvaraju jaja oko dva tjedna. U tom razdoblju muškarac izvlači hranu i obavlja sve druge poslove. Čak i nakon pojave pilića, hrani ženu i potomke koje su nastale.

Kada prođe otprilike tri tjedna, ženka počinje graditi novi gnijezdo, a muškarac se brine o potomstvu.

Nakon što su pilići skrenuti dva tjedna, oni počinju živjeti samostalno.

U prosjeku, svinje zelenih očiju žive osam godina, ali to ovisi o životnim uvjetima. Ako ptica živi u zatočeništvu, a briga za to da je ispravna, može živjeti do trinaest godina.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan