uawildoleft.com

Što izgleda ptica ptica, njegova hrana i vrsta

Plijesni ptica: razne vrstePluta je najčešća ptica selica u Rusiji. No poznato je ne samo ovo: nakon svega, mravinjak ima i lijep pjevajući glas.

Ali što je još poznato o tim pticama? Kako izgledaju? Što jedu? Gdje žive i koje su vrste? Sve će to biti razmatrano u nastavku.

Opis dlake

Potiske pripadaju skupini pasmina i obitelji. U ruskim šumama, možete pronaći oko 20 vrsta ove pjesmarice i cijeli svijet Poznato je oko 60 vrsta ova ptica. U Rusiji i CIS-u žive sljedeće vrste:

  • pjevanje duda;
  • kos;
  • drozak;
  • crveni drozd;
  • drozd.

Blackbird na tluOve ptice imaju vrlo male veličine: duljina tele varira od 18 cm do 28 cm, s rasponom krila koja je 35-40 cm, a mali :. najmanje 40 g, a najviše 100 g

Općenito, veličina će ovisiti o vrsti, a jedan drozd težak 50 g, drugi oko 180 g. Isto vrijedi i za duljinu tijela.Karakteristične vanjske značajke Ove ptice su kratki kljun žute ili sive boje, a također i vrlo osrednji, ne svijetli obod. Također, ovisno o vrsti, dlačica može biti siva u mrljama ili monofonskoj crnoj. Priroda ove ptice nije lagana, moglo bi se čak reći, nemirno. Na primjer, nakon što se bori s čoporom, duda počinje glasno vrištati i paniku.

Usput, u blackbirds je teško razlikovati ženski od muškarca, jer oni imaju iste boje od perje.

Kako se mnoštvo množe

Thrushkin ryabinnik hrani pilićeOva ptica opskrbljuje svoje gnijezda u proljeće, odabirom za to grmlje ili stabla ne više od 5-6 m. Često oni mogu odabrati u tu svrhu visoku travu, stari kljun ili se čak smjestiti na tlo. Gnijezde su tkane od grančica, lišaja, mahovina, suhe trave i lišća, sve je to glinovito. Kućište nije samo pouzdano nego i prostrano, izolirano je perjem i dolje.

Žena može jesti jaja dva puta godišnje. U samom zidanju može biti do 6 jaja plave ili zelenkasto-plave boje s malim smeđim mrljama. Prva spojka koju ženka čini na prijelazu travnja do svibnja, drugi - krajem lipnja ili početkom srpnja. Otvaranje otvora oko 2 tjedna.

Blackbird i njegov odrasli pilićPrva dva tjedna pilića za izliječenje potpuno su ovisna o njihovim pernatih roditelja. Oni, zauzvrat, oko 200 puta dnevno letjeti za bobice, sjemenke i insekte da bi hranili svoje potomstvo.

Dva tjedna kasnije mladi počinju samostalno izlaziti iz gnijezda i naučiti letjeti, međutim, i dalje se hrane za hranu koju su primili. U tom je razdoblju većina pilića umrla, ostaju samo najdublji.

Kako jesti trnce

Songbird thrusen jede crvHrana od tih ptica u cijelosti ovisi o sezoni. Na primjer, zimi se dobivaju bobice, sjeme ili plodovi. I sa dovoljnim brojem zimskih gnojiva i nemojte letjeti za zimu.

U ljetnim mjesecima, drozd, pogotovo takav oblik kao jarebike se pretvara u pravi štetnika i neprijatelja svih kamiona, kao i za hranu navedyvaetsja upravo u vrtovima gdje se uništava prinosa plodova, na primjer, jagode, trešnje, višnje, kozja krv. Često je moguće vidjeti drozd u kuhinjskim vrtovima i voćkama. No, osim toga, rado lov ove ptice i razne kukce, puževe, crve, crva.

Pljačke vrste

U nastavku će se opisati tri glavne vrste ptica koje se nalaze u ruskim šumama:

  1. Songbird na granidrozd pjevač. Ova vrsta prvenstveno je poznata po svom talentu kako bi lijepo i glowingly pjevala. Neki čak i zbunjuju takvo pjevanje s nošenjem. Postoje čak i takvi ljubitelji prirode koji su posebno za sebe postavili slične ptice, pa su pjevali i oduševili sluh svog gospodara. Plutajuće perje lako se prepoznaje obodom: stražnja strana ptice je obojena smeđkasto smeđa, a trbuh je potpuno bijeli (ili žućkasto) s malim tamnim mrljama. Takve ptice žive u središnjoj Rusiji, Sibiru i Kavkazu, a za zimovanje prelaze u šume Azije i Istočne Europe, kao iu Sjevernu Afriku. Mogu se gnijezditi na rubovima mladih šuma i šumarina, kao i u njihovim guštama često se naseljavaju u urbanim parkovima, ali samo na mjestima gdje nema ljudi i transporta. Pjevanje počinje krajem travnja i sve do kasne jeseni, sve dok ne idu na jug. Oni se hrane za bobice, ali najviše od njih preferiraju insekte, ličinke i crve;
  2. drozak. Ova vrsta, za razliku od svog prethodnog kolegu, posebna pjevanje se ne razlikuje i proizvodi vrlo osrednje zvukove. Usput, to je planinska ashberry - najčešća vrsta na području Rusije, koja se može naći u bilo kojoj regiji, osim sjevernih geografskih širina zemlje. Ovo je mala ptica, njegova je veličina usporediva s veličinom starlinga. Patka je raznovrsna na poleđini, rep je crn, a trbuh je bijel sa žućkastom bojom na stranama. Poljoprivrednici pepela naseljavaju se u velikim jata, ali njihova gnijezda na znatnoj udaljenosti jedna od druge. Zajedno, oni također rade na vrtovima i povrtnjama, nego mogu uništiti značajan dio usjeva, ako ne i sve. Ako su planinari u opasnosti, a grabežljivac udari gnijezda, počinju glasno cvrkutati i napadati neprijatelja. Ženke samostalno inkubiraju jaja i nabavljaju hranu, a mužjaci hrane potomstvo i čuvaju koloniju;
  3. Ružičasti ptičar u hladnoj sezonikos. Ova vrsta se razlikuje odjednom na dvije osnove - to je pjevajući talent i svijetle izgled. Zanimljivo je da su samo mužjaci crni, također imaju svijetlo žuti rub oko očiju i jaki žuti kljun. Ženke također imaju običan obod. Ove ptice pjevaju na dva načina: u proljeće, tijekom udvaranja ženki, više nego ikad zvučaju, a tijekom razdoblja inkubacije pilići pjevaju više melodiozno i ​​lirski. Blackbird je jedan melem. Ne vole se okupljati u stadu i graditi gnijezda od svoje braće.

Zanimljiva i dvosmislena uloga ovih ptica u ljudskom životu: s jedne strane, oni su u mogućnosti uništiti usjev, as druge - također aktivno jesti insekata štetnika.

Možemo reći da zahvaljujući tim pticama održava se određena ravnoteža prirode.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan