uawildoleft.com

Sove: Kako ptica izgleda s žalosnim vapajem

Mirisna okolina sovaSova je mala ptica obitelji sova, koja ima izvanredan izgled. Zbog prisutnosti specifičnih izbočina, takozvanih obrva, ptica ima ozbiljnu pojavu. Na glavi okruglog oblika su ogromne oči. Ptica ima mali torzo i kratki rep. Krilima i nogama malih sova razlikuju se za svaki tip.

No unatoč lijepom izgledu, oni su zloglasni u narodu. Vjeruje se da su njihovi zviždaljki, oni pridonose smrti. Što je sova u govornom govoru? Vrlo često ovaj koncept definira zatvorenu i turobnu osobu.

Sova je ptica s ozbiljnim izgledom i plačući vapaj

Na području naše zemlje ova ptica se često nalazi. Poput svojih rođaka - sova, oni vode dominantno noćni stil života i zbog boje - savršeno maskiran u vrhovima drveća. No, za razliku od sova, osjećaju se ugodno, ne samo noću nego i ranim večerom. U mjestu gdje žive, nakon zalaska sunca čujete zlovoljan zvižduk.

U prosjeku, veličina predstavnika obitelji sova dopire do 30 centimetara, a tjelesna težina ne prelazi 100-200 grama.

Ptica je podijeljena na nekoliko glavnih tipova:

  • Što služi sova?Brownie. Veličina ptice je do 28 centimetara. Boja smeđa s bjelkastim mrljama. Ima snažne kandže, zbog čega može loviti velike glodavce. Iskrcava mnoge insekte, crve, pa čak i puževe.
  • Mohnopod. Veličina tog predstavnika sova je mali - oko 25 centimetara. Oblik sive - smeđe s bijelom impregnacijom. Najčešće se nalaze u planinskim područjima i crnogoričnim šumama. Oni se hrane glodavcima, insektima i malim pticama.
  • Putnik. Male ptice s tjelesnom težinom od samo 80 grama. Ima smeđu boju s sivim tonovima i bijelim oznakama. Ima snažan kljun i tvrdokorne šape. Oni se hrane glodavcima i malim pticama.
  • Zec. Dugačka ptičica s dužinom od 23 centimetara. Ima crvenkastu, siva, smeđu sjenu perja. Aktivno se ponaša kao u sumraku i danju. Osnove prehrane su male glodavce i insekti.
  • Sycik je vilenjak. Najmanji predstavnik ove vrste. Težina je oko 44 grama, duljina 12-14 cm. Slikano sivom bojom. Temelj dijeta je raznolik insekti. Stanovništvo su pustinjska mjesta, kao i obalna područja.


Svaka vrsta, zauzvrat, podijeljena je u podvrste, koje se razlikuju po veličini, staništu, a također imaju neke razlike u vanjskim podacima. Najčešći oblik malih sova na području naše zemlje je sova.

Oluja stanište

Te male ptice nastanjuju gotovo sve kontinente na zemlji i njihov izgled je isti za sva staništa. Njima je karakterističan sjedeći stil života.

Ptice se naseljavaju u stepama, pustinjama i mogu iskoristiti gustu šumu. Neke vrste, na primjer, sova, mogu živjeti pored osobe, gnijezde u napuštenim zgradama, pa čak i pod krovovima kuća.

Najčešće ove ptice hvataju gnijezda drugih ljudi, šupljine, pa čak i burrows.

U Italiji i Austriji često je bilo slučajeva kada su ljudi uspjeli ukrotiti sove. Odrezali su svoja krila i pustili u vrt za istrebljenje glodavaca i malih insekata. Ipak male sove korištene su tijekom lova kao neka vrsta mamca. U našoj zemlji smatramo tko će prisvojiti sova - će se naplatiti dojmljivim udjelom.

Sove su profesionalni lovci

Sove su vrlo dobri lovci. Oni mogu pratiti svoju žrtvu dugo vremena i čim se zaustavi, za nekoliko sekundi zgrabite.

Dijeta malih sova ne razlikuje se u raznolikosti:

  • Mali sisavci.
  • Insekti.
  • Male ptice.

Koje su navike sovaTakav predstavnik roda kao ovčjeg vilenjača, je iznimno insektivno i može jesti čak i paukove i škorpione.

Owl Passerine također mogu loviti male ptice. Kada se uhodi plijen, pažljivo ga gužva vrabca, jede najfinije bite.

Zanimljivo je da neke vrste tih malih sova pohranjuju hranu za buduću upotrebu, dodajući je u mjesto stanovanja.

Zbog ove osebujne prehrane, sove su jedan od glavnih branitelja vrtova i povrtnjaka.

Reprodukcija sova

Sove - ptice jednog čovjeka. Parovi stvaraju jednu, vrlo rijetko dvije žene i tako žive čitav život. U dobi od jedne godine ptice su spremne za parenje. Obično se to događa s početkom proljeća. U travnju, ženka se nalazi do 5 jaja. Tijekom inkubacije većina muškaraca lovi, izvlačeći hranu za ženu.

Predstavnici oruja vilenjača zamijeniti ženu, sjedajući na jaja sama, dajući joj mogućnost loviti samostalno. Mjesec dana kasnije su mali pilići. Isprva su pokriveni dolje i slijepi. Ali oni brzo rastu. Već za mjesec - dva, mogu doseći veličine roditelja i samostalno doći do sebe hranu.

Prosječni životni vijek ptice je 15 godina.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan