uawildoleft.com

Ptica od ptičice. Opis i stanište. Ptice selice ili ne?

Ptica s fotografijomGalka je jedan od predstavnika obitelji Voronov. To je malo manji od vrane, ali ima potpunu gradnju. Duljina tijela je 33-38 cm, težina 137-270 grama, raspon 64-75 cm. Muškarci su veći od ženki. Ponekad se uzima za vijenac zbog crne boje, iako je boja perje na čepu crna s tamnosivom bojom. Bill je mali, širok, ponekad prekriven tvrdom čekinja. Rep je malo zaobljen i uski. Noge su crne. Ako je ptica uzbuđena, u stražnjem dijelu glave može se pojaviti vrh pernate perje. Ptica ima sjajne krila i plave oči.

Ptica od ptičice

Na suncu krila bljeskaju plavom bojom. Mladi pojedinci imaju sivkast oblak bez razmišljanja. Jackdaw čini zvuk poput "kai" ili "kyaa". Plutaju se mogu vidjeti u skupinama s rooksima, vranima i drugim pticama. Sviđaju se u parovima, često u kamenim zgradama. Hladno perje ne boji se zbog debele i pahuljaste oblake.Galka je privukla ljude od davnih vremena. Naselje u blizini ljudi, žudnja za predivnim temama, društvenost i pripitomljavanje - sve ove osobine odražavaju se u našoj kulturi.

Migratorna pticaIzvorna zemlja ove ptice - Zapadna Eurasia i Sjeverna Afrika, uglavnom živi u malim naseljima. Gotovo cijela Europa, zapadni dio Azije, Tibet, arapski poluotok ispunjen je ovom vrstom ptica. Prirodni ostaci su pješčane stijene, livade, polja, stijene. No, također se može naći i na području Paleartičke regije, u središtu Altaya. Prema procjenama Međunarodne unije za očuvanje prirode Galax, postoji više od 90 milijuna. Bliski rođak obične jackdaw smatra se Dahurian daw, što je uobičajeno u Istočnoj Aziji. Izvana izgleda kao obična kopča.

Karakter i način života ptica

  • Galki okretne, bučne, inteligentne i društvene ptice. Prilikom letenja, oni su vrlo odlučni i manevriraju se dobro. Značajka je njihov glas - zvučni i melodijski. Među pticama, oni komunicirati blisko s rooks. Galki se obično približava osobi i gradi gnijezda u starim i napuštenim kućama. Dakle, lakše je dobiti hranu i komunicirati više nego u šumi. Ako čičak živi u šumi, onda gnijezdi na starim stablima i šupljinama. Žive u paru u paru, a kada dođe vrijeme gniježđenja, odvojeno je od pakiranja.
  • U nazočnosti slobodnog mjesta nalazi se hrpa: od jednog do nekoliko desetaka parova. U zimi i ljeti, kada se uzgajaju ili hrane, se mogu naći u zajednici drugih osoba: škrgulje, zvijezde, golubovi i vrane. U jesen i zimi, ptice se skupljaju u stadima koja započinju nomadski život. U mješovitim jata, broj ptica može biti do tisuća pojedinaca.
  • Visoki stupanj društvenosti tih ptica izražava se u njihovoj agresiji, što se može otkriti u ponašanju unutar gniježdene kolonije. Nagnuti kljun, preplanulih pera na glavi i stražnjoj strani glave, krilati krila - svi ti znakovi ukazuju na agresiju prema susjednom pojedincu. Ako objekt dominira i ne odmiče, započinje sukob. Ti pojedinci imaju vrlo dobru memoriju i razvijene inteligencije. Sjećaju se ljudi koji su dobro uništavali gnijezda i glasno vikali pred očima.

Značajke reprodukcije

Galki reprodukcijaPtice su smještene u potrazi za sustanarom još uvijek u mladosti, a odnos traje vrlo dugo, vole se brinuti jedni za druge. Ponekad možete vidjeti kako se međusobno povezuju perje. Pojedinci bez para zadržani su sami. Na početku proljeća parovi počinju brak razdoblje. Počele su gnijezditi gnijezda, a zbog toga su jackići vrlo skrupulozni. Gnijezda se nalaze na mjestima nedostupna grabežljivcima. U izgradnji gnijezda sudjeluju i muški i ženski. Kao materijal koriste grančice, proizlazi, pričvrstiti konstrukciju gnojiva i zemlju.

  • Usred proljeća ženke počinju polagati jaja. Nosite tri ili više jaja. Boja jaja je zelenkasto-smeđa ili plava, s brojnim zakrpama. Par tijekom 20 dana zauzvrat inkubira piliće. Nakon toga, slijepi i goli pilići izlaze iz jaja bez perja. Mjesec dana kasnije, pilići su prekriveni perjem, ali još nisu spremni za prvi let. Da bi konačno jači i ostavio gnijezdo, trebaju još 15 dana punu njegu. Nakon odlaska, oni se presele u polja i naselja, gdje se miješaju s drugim pticama i počinju voditi nomadski život.
  • Ove ptice ponekad mogu živjeti u zatočeništvu ako se uzme mali pilić. Oni se vrlo brzo naviknu na osobu i uvijek pokušavaju komunicirati sa svojim gospodarom. Pilići jesti puno i često, pa ako se odlučite za sebe dawa, morat će se brinuti. Možete joj i naučiti kako razgovarati, kao i papiga. U zatočeništvu, ptice žive malo duže nego u divljini.
  • Pjege ili posve migratorne ptice žive na sjeveru i istoku Europe, želja za letom povećava se od juga do sjevera i od zapada do istoka. U Engleskoj i Francuskoj čepovi su sjedeći, u Zapadnoj Europi uglavnom su sjedili, ali neki se migriraju tijekom hladne sezone. Većina ptica radije ostaje na gnijezdima, ako ima dovoljno hrane. Tako da je migrantica ptica ili zimovanje, to je nemoguće. Sve ovisi o okolišu.

Jedi zaklone

FotografiranjePtičica je svežnja, a njegova prehrana je raznovrsna. Uglavnom se hrani životinjskom hranom i povrćem. U ljeto se hrani kukavice, leptire i mušice ličinke, mravi, crvi, puževi i ostali beskralježnjaci. Izvlači veće plijen: miševi, gušteri. On se hrani na karijeri, ali mnogo rjeđe. Od biljne hrane, preferira kultivirane biljke i razne plodine. Može jesti otpad s hranom, često se može vidjeti u odlagalištima smeća.

Obično se hrana izvlači u otvorenom prostoru, na tlu, rjeđe na stablima, kopajući u tlo i gnojivo. Vraća se kućnom ljubimcu u potrazi za insektima - parazitima. U selu se hrani u vrtovima, u blizini cesta i smeća. Ako se penjač nalazi u blizini mora, može uživati ​​u raznim morskim darovima. Ptice uzrokuju ozbiljnu štetu na poljoprivredi, ali također imaju koristi od njih, ne manje, jer jedu glodavce i štetne insekte.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan