uawildoleft.com

Pčelarstvo kod kuće

Kako povući maternicuNa svakoj pčelinjoj pčelarima, osobito početnicima, jedno od najvažnijih pitanja je pitanje ispravne i prikladne za postojeću klimatsku proizvodnju pčelinjih kraljica. Koliko će dobro biti proces izgradnje, u osnovi ovisi budućnost obitelji pčela. Kako pronaći maternicu u košnici? Koje metode uzgoja postoje? Kako pravilno zaključiti kraljice? O svemu tome možete saznati dalje.

Što izgleda kraljica pčela?

Kraljica, kako ga pčelari zovu, to je kraljica pčela, što rodi sve pčele koje žive u košnici. U prirodnim uvjetima, trajanje njenog života može biti od 6 do 8 godina, ako za to postoje svi potrebni uvjeti. Međutim, u pčelarstvu kraljica se prihvaća da ga mlade osobe svake dvije godine zamijene. To je zato što se aktivno sijanje događa obično u prve dvije godine, nakon čega započinje smanjenje reprodukcije. Pčelar može, ako se želi, zamijeniti ranije, ako se ispostavi da nije dovoljno plodna.

Recimo nekoliko riječi o tome kako, kako prepoznati kraljica pčela i kako izgleda.

 1. Kraljica pčelaTaj se pojedinac može lako razlikovati od drugih osoba zbog svojeg oblika i veličine.
 2. Kraljica pčela ima izduženi tele, čija veličina može doseći 2-2,5 cm.
 3. Njezina je trbuh uvijek izvan granice krila, što je osobito privlačna i razlikuje od ostalih pčela.
 4. Na kraju trbuha postoji žar, ali to ne oslobađa osobi uzalud, već je namijenjen obrani od drugih pchelomatoks.
 5. Također, pčela ima manju veličinu očiju.
 6. Fetalni uterus reproducira radne pčele, neplodnu maternicu - trnce.
 7. Maternica fetusa teži 0,025 grama, a neplodna utroba teži 0,020 grama. Također, težina i veličina mogu ovisiti o pasmini pčele i njegovoj dobi.

Proces izgleda kraljice pčela

Proces pojave pčelinjih sjemenki započinje sjetvom jaja. Maternica se uklanja iz fetusa. Zatim ova osoba reproducira radne pčele. Ako jaje nije teško, one se izvode.

 1. Povlačenje materniceU zdjelici, koja je posebno izgrađena na češaljima meda, uterus postavlja 1 jaje.
 2. Ova larva će se razviti iz ovog jaja. Tradicionalno se brinu o svim pčelama i štiti ih na sve moguće načine.
 3. Larvica, koja će kasnije biti maternica, hranjena je matičnom mliječom.
 4. Tjedan dana kasnije larva je zapečaćena.
 5. Prije procesa brtvljenja, pčele ispunjavaju mjesto daljnjeg razvoja budućeg makusa s posebnim hranom, što je matična mliječ.
 6. Nadalje, larva se hrani mlijeko koje je ostavila za nju, raste i pretvara se u pupa.
 7. Od pupa, kukac se već pretvara u mladu utrobu.
 8. Ne pojavljuje se odmah. Već neko vrijeme, još će zrenuti u svom spremniku.
 9. Izlaz maternice iz matične tekućine dolazi oko 16-17 dana. Pčela se mrmlja.
 10. Pčelari koji vrše povlačenje kraljica trebaju znati da starost majčine stanice pokazuje boju: tamnije je odozdo, stariji.
 11. Kad maternica napusti matičnicu, uništit će preostale ležišta za kraljice. Ovdje ćete trebati kontrolu nad pčelarima. Nakon tog postupka, pčelar će moći pravovremeno spriječiti stanje rojstva, što se može dogoditi u košnici i na vrijeme da se formiraju slojevi u već zrelim kraljevskim stanicama.
 12. Kada prvi put života mladunčadi dolazi, dobiva snagu i, kao što je već spomenuto, uklanja druge kraljice. U istom razdoblju određuje se maternica - gusta ili dronja.
 13. Kako se složeni pojedinci prepoznaju, koji će letjeti tjedan dana tijekom tjedan dana i imati vremena da se povežu s radom. Teško je propustiti jer je cijela obitelj uključena u ovaj proces. Ako je došlo do smeđivanja i parenja, tada će u košnici raditi pčele za 3 dana.

Bez parenja s drones fetalni maternica ne može izaći. Stoga su trikovi potrebni u košnici. Međutim, njihov broj trutova u obitelji treba biti stalno i prilično čvrsto kontroliran.

Ako kraljica nije napravila let, onda se može očekivati ​​košnica u košnici. Ovo je prvi koji proguta činjenicu da ako ne poduzmete mjere, takva će obitelj uskoro umrijeti. Maternica, koja se pokazala kao neplodna, nužno je hitno ukloniti i slične metode za sadnju fetusa.

Načini povlačenja kraljica

Ako s ovim pitanjem shvatite da će povlačenje kraljica biti čak i početnik pčelara vrlo jednostavna okupacija.

Kako povući kraljicu pčelaGlavna poteškoća za početnike može se sastojati u činjenici da morate naučiti mnogo informacija prije nego što počnete zaključiti. Uštedjet ćemo vaše vrijeme i predstaviti osnovne informacije na koncentriran i sažet način. Također, početni pčelar će morati pogledati trening i ilustrirajući video kako bi vidjeli sve sa svojim očima i brzo doći do točke.

Počnimo s činjenicom da se izlaz kraljica pčela može provesti i prirodnim i umjetnim načinom. Razgovarajmo o njima detaljnije.

Prirodne metode za povlačenje kraljica

Opisali smo proces pojave maternice. Sad ćemo pričati, kako ga možete zaključiti?.Ovo je najjednostavniji i najmanji način. Za početnike, čini se da je najoptimalniji. Nakon upoznavanja teorijskog dijela, poželjno je pogledati tematski videozapis.

rojenje

Ovo je prirodna reprodukcija pčela. Ovdje, priroda sve radi, tako da pčelar ne treba gotovo nikakav napor da izvede nove kraljice. Pčelar treba jednostavno osigurati početak rovljenja ili njegovo ubrzanje u košnici sve optimalne uvjete za to.

Ubrzanje se postići stavljanjem rojenja košnice oko 2-3 dodatnih leglo okvira, poklopac i ureze identificirati one okvira u kojem se nije legla. Ostaje samo čekati polaganje kraljica. Kasnije će oni i nove kraljice moći početi formirati broods.

Ali ipak je nepoželjno primijeniti ovu metodu, jer osim jednostavnosti nema više plusa. U tom je slučaju glavni nedostatak to što postaje nemoguće predvidjeti knjižnu oznaku kraljica. Osim toga, bit će teško govoriti o kvaliteti pčela rođenih na taj način.

U svezi s tim, ova se metoda smatra zastarjelom među pčelarima i neprofitabilna za slučaj.

Nevjerojatne pčele

Kako posaditi pčelu kraljiceOvo je još jedan jednostavan način uzgoja kraljica. Njegova glavna prednost je predvidljivost vremena odgajanja kraljica. Ova metoda ima veliki broj obožavatelja koji ga aktivno koriste za brzo i višestruko množenje pčelinjih kolonija. Glavna metoda metode je prisila pčela za pohranjivanje fistularnih kraljica. Da biste to učinili, morate odabrati najjaču obitelj. Zatim trebate pronaći maternicu i prenositi ga i 2-3 okvira s novim brodom u novu košnicu.

Možete ih dodati i 2-3 okvira. A onda će formirana skupina biti formirana. Već se može sigurno smjestiti u stalno mjesto prebivališta. A što će se dogoditi u staroj košnici? Uostalom, pčele ostale bez svoje kraljice? Ovo je trik metode. Budući da pčele u košnici, koje ostaju bez maternice, moraju poduzeti radikalne mjere, a sastoje se u činjenici da će pčele morati položiti fistularne kraljice. Pčelar će samo trebati osigurati da su kraljice ćelije položene na neobične ličinke. Ako se sve dogodi drugačije, morat će ih odrezati.

Kvaliteta nevjerojatnih pčela Procjenjuje se da su pčelari prilično prikladni, ali ne i najbolji. Činjenica je da do danas nije izumio jedan način da poboljšaju njihovu kvalitetu i da stvorimo maksimalne optimalne uvjete za to, koji se sastoje od umjetne metode, no više o tome kasnije.

Jedini nedostatak gore navedene metode je uspoređivanje kraljica stanica koje su preblizu jedna na drugu na saće. Kad se vrši rezanje, cijela špagica je osakaćena.

Pregledali smo prirodne načine uzgoja kraljica. Nadalje se preporučuje da gledate videozapis koji pokazuje kako zamijeniti maternicu s fistulom.

Uvjeti za povlačenje kraljica od nule prirodnim putem

Važno je za bilo kakav pčelar da kontrolira proces, pa bi barem trebao imati neko znanje o vremenu i moći računati cijeli proces.

Znanje koliko je dana kraljica pčela izvedeno je neophodno za:

 1. Uterus s pratnjom pčelaOptimalni proces zamjene starog pojedinca s mladim.
 2. Proučavao je posao.
 3. Sprječavanje stanja pčelinjih vrsta.
 4. Kontrola reprodukcije usjeva.
 5. Pravodobno otkrivanje trutova.

Umjetna proizvodnja

Najbolje metode u ovom trenutku su umjetne. Za njih, preporučljivo je imati kalendar podizanja kraljice pri ruci.

Najjednostavnija metoda umjetnog uzgoja kraljica

Za njega će ponovno biti nužno odrediti najmoćniju obitelj. A onda činimo sljedeće:

 • Mi oduzima od ove obitelji okvir u kojem se nalaze jaja i mlada pilić.
 • U gornjoj trećini okvira izrežite ovalnu rupu od oko 3 cm do 4 cm.
 • Nadalje, donji dio (preostale dvije trećine) uklanja se i ostaje samo dvije ličinke.
 • Mi smo stavili rez trećinu okvira u obitelji bezmatovochny.
 • Nakon 3-4 dana provjerite oznake majke.

Kada vam je potreban broj željenih kraljica, tada možete početi odrezati fistularne kraljice.

Ako se kraljica ne stvori, onda to znači da obitelj ima živu matericu, ali s njim neki poremećaj. Morat će ga zamijeniti.

Obično pojedinci koji se uzgajaju na ovaj način vrlo su dobre kvalitete, a pčelar uvijek prati.

Međutim, najbolje je, naravno, imati pri ruci kalendar za povlačenje kraljica. Ovo je vrlo potreban raspored, zahvaljujući kojima je moguće, na primjer, hitno povući dobar pčelar. Kako se to može učiniti u tematskom videu.

Još jedan jednostavan način za umjetno uklanjanje maternice

Ova metoda će biti vrlo korisna kada je potrebno izvršiti istodobno povlačenje kraljica (5-10 kom.).

Kao što ste već shvatili, u ovom slučaju glavni jamac kvalitete budućih potomaka je rad na snažnoj obitelji.

 1. pčelarstvoU pčelarstvu nalazimo snažnu obitelj.
 2. Iz nje izdvajamo maternicu.
 3. Smjestimo ga u izolator s dva okvira.
 4. Popunite okvir s zrelim plijenom.
 5. Dodamo okvir sa stanicama za polaganje jaja (to se događa, u pravilu, svjetlo smeđe boje).
 6. Cijela je konstrukcija zatvorena na vrhu okvira (tako da tijekom povlačenja pčelarka ne bježi).
 7. Izolator se vraća natrag u obitelj, treba ga postaviti između okvira s plijenom.
 8. Čekamo četiri do pet dana.

Četvrtog ili petog dana možete početi formirati jezgru. Uključivat će 3 okvira: okvir s medom, okvir s suhim okvirom s pjegama iz izolatora.

Tu stavljamo radnike pčele, uzimajući ih iz 2 ili 3 okvira. Premjestit ćemo maternicu iz izolata. Okvir na kojem je svježe leglo pripada kući, koja je već trebala biti odrezan donji granicu početku pojave ličinki. Taj je okvir vraćen obitelji iz koje je prethodno uzeta maternica.

Ponovno pričekajte 4-5 dana i gledajte oznaku. U ovom slučaju, potrebno je ukloniti sve stanice kraljice fistula.

Kad ostane oko 2 dana do pojave majčinih pojedinaca, potrebno je izrezati kraljske stanice. Nakon toga vraćaju se za zrenje. Kad majke izađu, stavite ih na jezgru.

zaključak

Aktivnosti za provedbu povlačenja matica ne zahtijeva puno truda, što je najvažnije, razumjeti teorijski dio i promatrati nekoliko osnovnih pravila izlučivanje bez kojih svi napori će biti uzaludni pčelara.

Prvenstveno je važno obaviti sav posao na snažnoj obitelji. Tek nakon toga možemo očekivati ​​dobru kvalitetu novih pčela kraljice.

Druga najvažnija stavka - pružanje košnica s optimalnim uvjetima, uključujući prehranu, temperaturu, koji su glavni za uspješnu inkubaciju.

Naravno, važno je stvoriti kvalitetne majke i očinske obitelji pčela.

Pridržavanje ovih uvjeta jamči pčelaru izvrstan rad svih obitelji i bogat med kultura.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan