uawildoleft.com

Gdje započeti uzgoj pčela kod kuće od nule

Kako pčelamaAko se donese odluka o uzgoju pčela, a planira se daljnji razvoj, potrebno je znati biološke osnove tih predstavnika. Početnik pčelara treba znati prirodu i osnovu postojanja pčela u prirodi, upoznati instinkte, obratiti se specijalistima. Ovdje, Internet i lukavost pravih majstora mogu doći do spašavanja.

Vrlo važno stanje u ovom slučaju - volite novo poslovanje. Bez želje, nećete moći razviti svoj pčelinjak. Iskusni pčelari kažu da insekti osjećaju kako se tretiraju, a u najmanjoj mogućoj mjeri obitelj može napustiti teren.

Pčele su se pojavile zajedno s pojavom cijele flore. Teško je raspravljati s tim, jer za najbolji razvoj biljaka ne treba samo zemlja bogata prirodnim elementima, nego i oprašivanje, koja proizvodi insekte. Naravno, prva kuća za pčele nije bila ljudska košnica, već prirodna staništa koja je sama priroda mogla kuhati za njih. Prve pčele kolonije su se prilagodile da žive u drveću i proizvode svoje potomke. Početnici uvijek imaju pitanja poput kako uzgajati pčele kod kuće, kako napraviti pčele. Ispod su glavni aspekti uzgoja pčelarstva.

Prirodna svrha pčela i njihova prebivališta

Takvi umjetni stanovi za pčele, kao paluba i košnica, Počeli su se koristiti kao pčele potomke bili su pitomani i razrijeđeni u budućnosti. Ispod su svi uvjeti za njihovo stanovanje, koje je novinarski obrtnik morao imati na umu da zadrži pčelinji potomak u košnici:

 • Kako početi uzgajati pčelePrirodno kućište ima debele zidove od 8 centimetara i može zaštititi od okolnih uvjeta.
 • To bi trebao imati vodootporan krov i biti izoliran na vrhu, pa pčele žive zimi na gornjoj razini.
 • Ulaz u samu kuću također mora biti odzračen za sušenje unutrašnjosti.

Njihove pčele na saću povezane su na strop prirodne košnice, a zatim se povećavaju od vrha prema dnu i tvore tipične voštane postupke koji se visi prema dolje. Kad već dodiruju zidove kućnih pčela, počnu ih pričvrstiti na vodoravne zidove. Potrebno je stalno poduzeti mjere za održavanje potrebne temperature zimi i prozračivanje stanovanja tijekom ljeta. Temperatura za udobno držanje pčelinjeg potomstva je oko 33 stupnja. I za ventilaciju napravite posebne rezove i rupe.

Poboljšati održavanje njihovih staništa pčele koriste posebni vosak, koje proizvode iz prirodne supstance koje proizvode njihove žlijezde. Dakle, ako je prebivalište (prtljažnik stabala) vanjsko sklonište pčelama, onda unutar pastira i ćelije od voska daju sve što je potrebno za postojanje pčela tijekom razvoja. U stanicama, maternica proizvodi potomke, a zatim raste pčele koje se rade, a zatim se u medu meda pohranjuje, a zimi se koristi za hranu pčela.Proučavanje pčela dovelo je do zaključka da je mala obitelj za zimovanje trebala 6 pahuljica, srednja obitelj imala bi 8 pahuljica, a za najveći broj trebalo je sve dvanaest stanica. Ovakve izračune slijedi pčelari kada se košnice puni s okvirom voskom: za prosječnu obitelj nabavlja se osam do dvanaest okvira, a za potomke veće - od 12 do 24 godine. Prilikom zamjene i izrade okvira potrebno je imati na umu sljedeće uvjete:

 • Kako se pravilno brinuti o pčelamaPri izgradnji pilića pčelinjih kolonija troše puno energije (kod izrade jednog grama saća koristi 8 grama meda i tijekom ljeta roj može koristiti oko 8-17 okvira).
 • Postupno se zrnca postaju zamagljena, a nakon punjenja medom, pčele odlaze na nove.
 • Prošlogodišnji med je najbolje ne koristiti, a za punjenje u zimi pomoću svježe prikupljenog proizvoda.
 • Kad su kuće kuće potpuno izgrađene, obitelj pčele će biti spremna za rojenje ili potpuno odstupanje od svojih domova.

Mnogo informacija o uzgoju pčela za početnike pčelara može se dobiti od najboljih članaka o pčelarstvu od stručnjaka s dobrim pregledima. Uzgoj pčela podrazumijeva sam po sebi stabilan dohodak s pravim pristupom u poslovanju. Važno je stvoriti uvjete za držanje pčela što je bliže prirodnim, samo u ovom slučaju zajamčeno je dobro razvijanje vlastite pčelarstva kod kuće.

Kada kupiti pčele

Pčele se najbolje uzimaju u rano proljeće i početkom ljeta, u ovom trenutku u potomstvu postoje predstavnici u svim fazama sazrijevanja: ličinke, pupae, jaja. Ako kupujete obitelj u proljeće za pčelara, tada u prvoj godini postoji prilika da se prirodno poveća, da izgrade nove saće za čišćenje gnijezda. Pouke najboljih pčelara, nastavnih materijala i najboljih sadržaja pomoći će u prvom sezoni dobiti med od visoke kvalitete. Na početku ljetnog razdoblja bolje je uzeti roj u prosjeku do 2 kilograma. Ovaj rog tijekom proizvodnje može potpuno pripremiti med za zimu i izgraditi gnijezdo.

Koje pasmine izabrati

Koje vrste pčela je bolje odabrati?Početnici pčelara trebaju, prije kupnje pčela, kakve su sorte i pasmine bolje koristiti na mjestu uzgoja. U Rusiji je uzgajao nekoliko poznatih pasmina: bijele i talijanske, ruske šume, ukrajinski. Ruska pasmina smatra se korijenom naše pčele, koja je najprikladnija za pčelinjake u tom području s kontinentalnom klimom. Oni su marljivi i skromni u svojoj skrbi, iako vrlo uzbuđeni i agresivni.

Kavkaski pojedinci žive u planinama i južnim dijelovima zemlje. Pojedinci su mirni i mirni, imaju izduženu gušavost. Ukrajinska vrsta - povezana je s bijelim pčelama. Još su mirnija i nepretenciozna pa su najprikladnija za pčelare. Mogu se održavati bez upotrebe dima i zaštitne mreže. Što se tiče talijanskog pčela, njihovi predstavnici su najradije i mirniji, ali se dobro slažu samo u toplim regijama. Vrlo je teško podnijeti zime i često se razboljeti.

Odabir mjesta za pčelinjak

Pčele žive u posebnim košnicama. Njihove kuće trebaju biti slobodne za pčelinje potomke, a pčelari se lako koriste. Svaki put kad se bogate medonosne pčele smanji. Postoje takve vrste: u obliku udubljenja, okvira, strana i paluba. Ožiljci okvira su vertikalni i vodoravni. Za malog broja pojedinaca uvijek je moguće pronaći odgovarajuće mjesto. Ali, bolje je uspostaviti pčelinjak kako bi napravio izbor u korist med vegetacije. Pčelar se treba nalaziti uz poštivanje sljedećih zahtjeva:

 • Alati za pčelinjakDaleko od bučnih cesta i industrijskih zgrada.
 • Polja meda trebala bi biti postavljena ne više od 3 kilometra od košnica.
 • Pčelinjom treba zaštititi od djelovanja sunca i vjetra.
 • Područje oko mora nužno biti posađeno biljkama, na primjer, bagrem, glog.
 • Na terenu kuće se mogu instalirati zimi od južne strane, a ljeti - bliže južnoj.
 • Nemojte postavljati kuće na visoko uzdignute i otvorene površine.
 • Kosti se ne mogu organizirati "na letu" druge obitelji.

Sami kuće trebaju biti postavljeni na podlogu i oslikani svijetlim bojama, tako da pčele mogu razlikovati svoje stanovanje. Postavite svoje kuće u red sortera, što osigurava bolju orijentaciju pčela. Također možete instalirati košnicu ispod zatvorenih zgrada. Ovaj dizajn može dodatno zaštititi obitelj.

Metode uzgoja

Kako početi uzgajati pčeleS pojavom ranog proljeća u potomstvu dolazi do oživljavanja i počinje povećanje potomstva. Od početka proljeća, maternica počinje postavljati ličinke za pojavu novih pčela, a početkom ljeta potomci se povećavaju do maksimalnog broja. Važno je primijetiti ovaj trenutak na početku pčelara, jer to je vrh potomstva, a možete povećati svoj pčelinjak. Takvo vrijeme u pčelarstvu zove se rojenje, a najbolje je za povećanje kuće pčelinjaka, jer je lako razumjeti i manje skupo.

U ovom trenutku pčele imaju puno prostora u kući i nastavljaju razvijati sve dok ne postanu skučene. A onda su uhvaćeni pojedinci u ograničenim uvjetima spremni osloboditi svoje roj. U ovom trenutku, kada provjeravate, važno je zaustaviti dodavanje okvira u košnicu i zatvoriti sve utičnice u slobodnom prostoru iz košnice. Zahvaljujući takvim postupcima, sposobnost razvoja potomstva se smanjuje, a vjerojatnost roterenja pčela povećava. I nakon pojave novog roda s maternicom, morate otvoriti izlaz iz košnice kako biste razvili novu potomku druge kuće sa svježim okvirom.

Te radnje omogućit će pridošlicu generirati pravi broj obitelji iu pravo vrijeme. Ako ne trebate povećati pčelinjak, morate stalno davati novu obitelj saću za sakupljanje meda i kontrolirati slobodni prostor za razvoj.

Njega i

Treba imati na umu da pčele žive u kućištu od pahuljica, tamo rađaju svoje ličinke i pohranjuju med. Stoga, za pčelarstvo, trebate imati dovoljno tragova i okvira za zrnca. Standardni gnijezdo ima vertikalni položaj saća, gdje je u sredini rezultat djelovanja maternice obitelji (jaja, ličinke, pupae), a na stranama - mamac meda.

Slijedite razvoj pčela koje treba dogovoriti sa sezonom i sezonom. Dosta skrbi kod kuće uključuje čišćenje dokaza, čišćenje okvira, sprečavanje bolesti, dezinfekciju i priprema za zimu.

Kako bi pčelarka normalno funkcionirala,Morate kupiti potrebni inventar:

 • Kako se brinuti za pčeleKostim i mreža za zaštitu.
 • Prolazni dlijeto.
 • Dymar.
 • Platno za provjeru pčela.
 • Četka za čišćenje dokaza.

Da biste dobili sam med, trebate:

 • Izvlači.
 • Uređaj za saće.
 • Uređaji za otvaranje saća.
 • Dokaz i okvir. Njihov početnik pčelara je bolje kupiti, ali to možete učiniti sami. Na internetu postoji mnogo video lekcija.

Osnovne osnove za početnike pčelara

 • Proljetno ispitivanje trebalo bi se provesti nekoliko puta tijekom svibnja. Da biste to učinili, morate obratiti pažnju na stanje pčele obitelji, je maternica u obitelji nije bolesna i umetnuti do 4 okvira s voskom za detuning i nove uzgoj.
 • Ako se pčelar ne pojavi dosta vremena u pčelinjaku, onda je iza dijela poželjno imati dodatne okvire. Pčele će se moći tamo kretati i slobodno opremiti svoje prebivalište, a ne puniti cijeli prostor košnicama košnice.
 • Ako je obitelj nakon zimovanja izgubila maternicu, onda je ova potomka može premjestiti još jednu kuću s maternicom.
 • Zadatak novog stručnjaka je pružiti cijelu obitelj svježi komad voska za mlada legla i ukloniti prošlogodišnji pliš.
 • Jesen provjeriti pčele kuće se događa sredinom rujna, morate ukloniti dodatni med u košnica i napraviti preventivno održavanje raznih bolesti.
 • Kada skupljate med, važno je zapamtiti da je za normalno postojanje pčela zimi potrebno osigurati do oko 30 kg meda. Treba ukloniti ostale okvire za particiju. Pčele ne podnose vlagu i spasiti obitelj na okviru potrebno je staviti grijač.

Savjeti iskusnih pčelara

Pčelarstvo za početnike treba razviti na savjetima i primjerima dobrih stručnjaka. Evo nekih Stručni trikovi i zapažanja o brigu o pčelama.

 • Pčelarstvo za početnikeU pčelari trebate zadržati samo jake obitelji, usporediti i odabrati najbolje obitelji, povećavajući produktivnost.
 • Redovito ažurirajte saće u gnijezda, provesti dekontaminaciju pčelinjaka.
 • U malim kućama uvijek trebate imati dovoljno hrane, ako su gladni - možete izgubiti obitelj.
 • Temperatura i vlažnost u dokazima ključni su za zdravlje pčela u pčelinjaku.
 • Ako u normalnim uvjetima peder umre, tada je potrebno promijeniti maternicu.
 • Nemojte se oduprijeti instinktima pčela.

Glavne faze uzgoja pčela za početnika pčelara kod kuće opisane su gore. U stvari, postoje mnoge nijanse u sadržaju pčela, koje su povezane s njihovim podrijetlom, prirodnim uvjetima, uzgojem. Stoga uvijek trebate početi uzgajati pčelinjak, pod uvjetom da uvijek možete kontaktirati iskusnog stručnjaka.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan