uawildoleft.com

Oprema pčelarstva i pčelarstva

Dionica za pčelarePopis za pčelarstvo je neophodan za sve one koji su odlučili ući za uzgoj pčela. Što će biti potrebno u ovom slučaju? Koje su predmete potrebne za brigu o pčelama i prikupljanje meda? Ova se pitanja brinu onima koji poduzmu prve korake u tako uzbudljivom poslu kao pčelarstvo. Neiskusna osoba bez ikakvog znanja, sanjala se o tome da postane pčelar, prvo treba naučiti kako je sve uređeno.

Cijeli inventar podijeljen je u tri kategorije: predmeti za održavanje i uzgoj insekata, za održavanje košnica i skrb za pčele, kao i za preradu i pohranu pčelarskih proizvoda. Također treba posebna odjeća.

Popis potreban za držanje i uzgoj pčela

Obveznoj opremi za pčelarstvo uključuju:

 • lice (ili odijelo), rukavice;
 • dlijeto, valjak za naveshavaniya, nož, dim;
 • hives;
 • okvira i voska.

Prije svega, stvaranje košnica će zahtijevati košnice. Postoji nekoliko vrsta ovog dizajna i ovisi o različitim čimbenicima: pčelinjim pasminama, područjima distribucije pčelinjaka, smjerima pčelarstva i tako dalje.

Sustav košnica može se podijeliti u dvije kategorije:

 • vertikalna - širenje pčelinjeg gnijezda vrši se uz pomoć dodatnih trgovina s okvirom ili kućištem;
 • horizontalno - ekspanzija se događa na strani postojećeg gnijezda.


Nije dovoljno samo kupiti košnicu. Takva oprema za pčelarstvo mora biti opremljena dodatna oprema:

 • Što trebate imati pčelaraStand. Kukci se ne mogu držati na tlu, tako da košnica mora biti postavljena na male nosače (visine do 30 cm). Mogu biti izrađene od metala, drveta i mogu biti kombinirane formulacije. Dizajn može biti integralni ili s preklopnim nogama.
 • Sotoramki. Prvo, pčele zauzimaju vrlo malo prostora, ali nakon nekog vremena s razvojem pčele-obitelji, okvir će morati biti dodan. Bolje je odmah kupiti cijeli set ili čak marginu.
 • Krug. To je tkani materijal koji odvaja okvire od glavnog stana. Tkanine se nalaze na vrhu ispod košuljice, nakon čega je dom prekriven poklopcem.
 • Hranilice. Potrebni su za hranjenje insekata i njihovo liječenje.
 • Voda. To je potrebno za pčele ne samo za piće nego i za održavanje mikroklime u košnici. Zbog nedostatka tekućine znatno se smanjuje produktivnost cijele pčele.

Što bi još trebalo?

Pčelari također trebaju kupiti sljedeće uređaje:

 • Roovnya. Ovo je okvir proizvoljnog dizajna. Jedna strana je čvrsto zatvorena rešetkom, a druga je prekrivena platnom. Rovnya je potrebna u slučaju da će biti potrebno prikupiti i staviti natrag u prebivalište roj rojevima.
 • Ustanična stanica. Potrebno je za prijevoz kraljica pčela ili njihovo privremeno održavanje.
 • Kante za košnicu. Potrebni su ako morate transportirati košnice iz jedne pčelinjke u drugu. Pomoću takvog uređaja, tijekom transporta, košnice neće biti oštećene ili propadne.

Kako bi pčele preživjele zimi, trebate zadržati udobnu temperaturu unutar gnijezda. U tu svrhu preporučuje se izoliranje košnica za zimu. To bi trebalo biti učinjeno oko perimetra, pomoću jastuka s materijalima za zagrijavanje ili prostirkama od slame ili trske.

Popis potreban za održavanje košnice i njegu pčela

Što je potrebno za pčelare?Pčelar mora brinuti o pčelama i pobrinuti ih se ispravno. Da bi nadgledali svoje živote, pružiti pravovremenu pomoć i stvoriti optimalne uvjete za redovito pregledajte košnice i pčele koje su tamo, odrediti njihovo stanje i obavljati sve potrebne poslove skrbi.

Istodobno, potrebno je vrlo pažljivo raditi kako ne biste prouzročili štetu kroz svoje bezbrižne postupke. U tu svrhu koristite posebnu opremu za udobno održavanje košnica.

pušač

Pčele su vrlo agresivni insekti, koji revno štite svoje zalihe i jednostavno ga ne daju nikome. To vrijedi za pčelara. Da biste započeli bilo koji posao u košnici, najprije morate otjerati pčele od njega. U tom smislu upotrebe opreme, kao što je pušač, što je metalni cilindar ima na jednoj strani i izduženi kljuna, s druge - fur koža u drvenom okviru.

Unutar takvog inventara nalazi se ugrađeno staklo u koje se postavlja materijal za stvaranje dima. Postavljena je na vatru, a vatre potiču vatru. Dim, koji nastaje tijekom sagorijevanja, dobro odveze pčele s njihovih šumskih područja.

Pile dlijeto

Dlijeto je a čelična traka 20 cm duga sa oštrim i povećanim krajevima, od kojih je jedna savijena pod pravim kutom. Ako napravite propil u takvom inventaru, može se upotrijebiti kao čavač kad treba podijeliti koš za košnicu u dijelove. Osim toga, bez takvog instrumenta, ne možete raditi bez obavljanja posla koji zahtijeva malo napora.

Lopata za struganje i dugu četku

Pčelar mora imati lopatu, što je neophodno za čišćenje dna košnica od nakupljenih podvodnih, vosknih pločica i drugih otpadaka. Također u pčelarstvu koristiti dugu četkicu s mekim vlaknima koja će biti potrebna tijekom pregleda gnijezda, pomesti pčele ostale na okviru i ostalim dijelovima košnice.

Snimanje za okvire i prijenosni okvir

Alati za pčelareSljedeći oglasni prostor - držanje za okvire, što je konstrukcija dvaju čeličnih bočnih stijenki, dvije drvene ručke, kao i dva elementa koji ih drže zajedno. Zahvaljujući zahvatu, lako možete dobiti potrebni okvir iz košnice.

Prijenosni pretinac, izrađen od tankih ploča ili šperploča, koristi se za preklapanje i prijenos okvira sa završenim saonicama, voskom i skupljanjem voska. Također se koristi za pohranu i transport raznih alata potrebnih za pčelarstvo. Osim toga, trebat će vam inventar kako biste okvira okvira.

Inventar za obradu i skladištenje pčelarskih proizvoda

Kada se pahuljice potpuno napune zrelim medom, pčelar ima vremena za žetvu "žetve". Da bi pčelarski proizvod uspješno prebačen iz okvira u pripremljeni spremnik, potrebni su sljedeći uređaji:

 • Padni nož. Prije pumpa meda potrebno je odrezati poklopce voska.
 • Kutija s poklopcem, koja je potrebna za nošenje kovanog psa iz košnica u prostoriju u kojoj će se ispirati med.
 • Izvlači. Vrlo važan atribut pčelarstva, bez kojih je nemoguće dobiti slatki proizvod. Princip djelovanja takvog uređaja je taj da rotirajući spremnik stvara centrifugalnu silu koja izbaci med od stanica stanice. Počinje se akumulirati na dnu ekstrakta meda, odakle se izlijeva kroz spremnik u pripremljeni spremnik.
 • Parafinski vosak je para. To je kapacitet u kojem se sirovine od voska obrađuju brzo i učinkovito.
 • Tare za sakupljanje meda i skladištenje.

Oprema pčelarstva

Pčelara mora imati sredstvo osobne zaštite od pčela - pčelarsko odijelo, koji se sastoji od sljedećih stavki:

 • Postavite za pčelareOdjeća - ili jakna, ili kombinacija sako s hlačama, kombinezoni jedan rez ima prednju kopču i kratki top bez rukava i ispuhane ramena. Odjeća je izrađena od izdržljivog platna na struk i lisice su raspoređeni tako da nalegne gustoće gume i širok vrat je umetnuta u tanku žicu.
 • Mesh lica. To je obični šeširić s tankim kapronskim mrežama od crne boje, ušivenih po rubovima.
 • Kožne ili sintetičke rukavice, nadopunjujući dugim rukavima.

Dakle, okupacija pčelarstva može donijeti dobar prihod, jer med je uvijek tražen. Ali da biste dobili veliku količinu proizvoda, morate obaviti sav potreban rad na sadržaju pčela. To zahtijeva tipičan inventar za pčelarstvo i opremu za pčelinjak.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan