uawildoleft.com

Spider tarantula kod kuće

Spider TarantulaPauk tarantule, pa čak i jedno ime, je pauk velikog dometa, koji može biti veći od 20 cm zajedno sa šapama. Ne čudi što je tzv. To je veličina male ptice.

Usput, on je stekao svoje ime zahvaljujući jednom poznatom umjetniku i putniku iz Njemačke, Maria Sybillet, koji je proučavao insekte. Kad je bila u Surinamu (Republici Južnoj Americi), vidio sam pauka napada pticu, a onda ju je zarobljen u svom poznatom graviranje, gdje je veliki pauk napada ptice.

Opis pauk tarantula

Opis paukaTakođer, ovaj pauk tarantule često je zbunjen sa pauk tarantulom zbog nesporazuma u prijevodu. Ali u stvarnosti oni su različiti, imaju različite strukture, odnose se na različite narudžbe. Tarantula je veća, može doseći 30 cm.

  • Vrste tarantule vrlo su egzotične. Udovi su dlakavi, izduženi. Istaknuto je bojanje svijetle i sočne, može se reći. Kostur je gust i sastoji se od kitina, koji ga pouzdano može zaštititi od oštećenja i, najvažnije od gubitka vlage, jer je stanište suhe zemlje. Pauk ima četiri para očiju, šest para nogu.

U tarantuli različite šape obavljaju različite funkcije. Neki se koristi za kopanje rupa, brani se, lovi, povlači plijen. Te su noge usmjerene naprijed, a na njima se nalaze otrovne žlijezde. A druge noge koriste za dodir. Na šapama su tanke i vrlo osjetljive vlasi, s kojima prepoznaje mirise i zvukove!

  • Prosječna težina je 65-85 grama, a veće vrste mogu doseći 150-170 grama!
  • Kao što je već rečeno, pauk tarantula ima otrovne žlijezde. Ali odrasla osoba nije opasna. Ali to može biti opasno za djecu i smrtonosno za male životinje, poput mačke. Pauk koristi ne samo otrov, i često se samo ugrize. Kad ugrize, to je praćena jakom boli, može povećati tjelesnu temperaturu, ponekad, kao iznimka, unapređenje stanja delirija i konvulzije, posebice u onima koji su spremni na alergije na otrov!
  • Ptica ptica nastanjuje Afriku, Australiju, Južnu Ameriku, Oceanije i čak se može susresti u Europi, ali rijetko. Žive na drveću, grmlju, gdje grade kamilice. Oni mogu živjeti na kopnu i u jazbinama, koje se kopaju. Oni su neaktivni i kada se hrane, oni čak ne mogu napustiti svoje domove za nekoliko mjeseci!
  • Žene tarantule žive više od 30 godina, ali muškarci mogu završiti život nakon prvog parenja.
  • Unatoč imenom, pauci rijetko jedu meso, ali uglavnom njihova hrana je insekata: muhe, komarci, skakavci, cvrčci, žohari. Mogu hraniti piliće, žabe, žabe, ribu, glodavce.
  • Ptitseed ima mnogo vrsta i razlikuje se po karakteru, agresivnosti, boji, veličini i staništu. Općenito, vrlo su lijepe. No najzanimljiviji je takozvani plavi pauk. Vrlo je popularan. Ime mu je dobio zbog boje s lijepim plavim nijansama. Ova vrsta tarantule je neagresivna i mobilnija. Vrlo je nepretenciozan za njegu i ishranu. Stoga je popularan kod održavanja kod kuće.

Reprodukcija pauka tarantule

Reprodukcija tarantuleMužjaci rastu brže od ženki. Prilikom parenja mužjaci i žene izvode poseban ritual koji ih razlikuje kao jedan opći oblik. Traje nekoliko sekundi, ali može i povlačiti na sat. ponekad gladna žena tijekom parenja može jesti muškarca, pa pokušavaju pobjeći poslije čina. Kada prođe nekoliko mjeseci, ženka stvara gnijezdo paukovu mrežu, gdje postavlja jaja od 50 do 2000. Broj jaja ovisi o vrsti. Zatim iz gnijezda ženka stvara čahuru u obliku kugle i čuva ga. U ovom trenutku vrlo je agresivna.Inkubacija traje od 20 do 106 dana, ovisno o vrsti. ponekad, ako je žena jako gladna, može jesti jaja. Tada se nimfama pojavljuju iz jaja. Kad se dvaput skaču, postaju ličinke već slične odraslima. Nakon sljedećeg molt, oni postaju mladi spiders.

Vrlo zanimljivo u životu i razvoju je molting, u jednostavnim terminima, to je odlaganje starog kostura. U mladim ljudima to se događa svaki mjesec, kako raste. U odraslih osoba, jednom godišnje, to određuje starost pauka.

Spider tarantula kod kuće

Prvo, tarantule treba držati jednu po jednu od tada oni su kanibali! Bolje je odabrati ženu, jer živi dulje i veće je. Nije preporučljivo uzeti one koji su uhvaćeni u prirodi, jer mogu imati parazite.

Sadrži ih u terarijama. Oni imaju nešto poput stabla, na primjer, zamke i stavljaju tlo ili koksnu podlogu na dno. Gledajući još kakvu vrstu pauka: drvenastog, zemaljskog ili živeći u jazbinama. Na terariju mora biti poklopac s ventilacijom, jer se lako kreću okomito. Terarij ne mora biti velik u veličini. U malom je još lakše loviti. Određuje veličina samog pauka i može biti samo nekoliko puta veća od nje. Ako je pauk mlad, ne morate zaboraviti da će rasti. Također, ne trebate visoki terarij da spriječite padanje psa.

Spiders tarantulas koji žive u burrows su manje zanimljivi, jer ćete ih vrlo rijetko vidjeti. A ako ulijevaju malo tla, za njih to može biti stres i bit će vrlo agresivni.

Perad kod kućeVrlo je lako brinuti se za njih. Glavna stvar je da temperatura ne smije pasti ispod +25 stupnjeva. Možete koristiti infracrveni grijač. Nemojte dopustiti da se temperatura pada, može uništiti domaće paukove.

Drugi važan uvjet za domaće paukove jest vlažnost zraka. Povremeno, jednom svaka dva dana, posipajte zemlju toplom vodom, tako da vlaga iznosi oko 80-90%. Provjerite kada trebate prskati, možete na tlu, ako je potpuno suha. Također možete staviti posudu s vodom koja će ispariti i održavati željenu vlagu. ali poželjno je svakodnevno mijenjati vodu.

Feed domaćih pauka 1-2 puta tjedno. Oni su svejedi. Ne možete davati takozvanu ljudsku hranu, na primjer, smrznuto meso, ribu, prženu, tj. Kuhanu hranu. Evo uzorne hrane: žohari, muhe, krvavice, cvrčci, brašno, skakavci, ponekad miševi.

Glavna stvar je da je hrana manja od tijela pauka negdje na pola. Bolje je živjeti hranu. Spiders vole loviti svoj plijen, napadajući je i ubrizgavajući otrov. Zatim se potapaju i trljaju sok od želuca tako da se probavlja. Nakon hranjenja ne može jesti tjedan ili čak mjesec dana. Postoje tarantule koje ne mogu jesti do dvije godine! Ova znanost ne može riješiti ovaj fenomen. Ostatak hrane treba čistiti tako da ne nestane.

Usput, ova značajka dugogodišnja glad može biti korisna onima koji žele imati kućnog ljubimca, ali često su na putu ili su previše aktivni. Pa pauk ne treba česta pozornost. Apsolutno nema nikakvih emocija, pa se neće žaliti, moliti za ulicu ili prošetati.

Također, ti egzotici ne emitiraju mirise i ne stvaraju buku. Sadržaj pauka kod kuće - ovo je vrlo originalno i rijetko, no uvijek možete iznenaditi svoje goste.

Važno je da ne zaboravite na muliranje kad promijeni svoj kostur, jer se u tom razdoblju njegov lik potpuno mijenja, imunitet se smanjuje, može odbiti hranu. I što je najvažnije, nakon što se moult, novi kostur ne stvrdne odjednom, stoga morate biti pažljivi s njom i ne držite ga u ruci kako ne bi oštetili. U ovom trenutku, posebno promatrajte higijenu terarijuma, tako da paraziti i čak i novčići ne počinju.

Mjere opreza

Mjere oprezaS takvim posebnim kućnim ljubimcem potrebno je pridržavati se sigurnosnih mjera opreza. Izvršite sve vrste djelovanja u terariju potrebne su dulje pincete, jer mogu ugristi. Ne možete se nasloniti na pauk, nemojte oštre pokrete. Nakon svih postupaka i igara s kućnim ljubimcem morate temeljito oprati sapunom i rukama.

Morate to znati Pauci se ne pitaju, nisu obučeni, i stoga uvijek moraju biti na oprezu i ne opustiti se.

Pri čuvanju tarantula kod kuće može doći do poteškoća. Budući da je to rijetkost, teško će netko pomoći ili konzultirati, osobito za medicinske slučajeve. Pauk može ozlijediti, može se zaraziti, osobito tijekom muljaža. Stoga će vjerojatno jedino rješenje biti prevencija, pravodobna briga, održavanje čistoće i sve životne norme: temperatura, vlaga.

Nije teško kupiti takvo čudo. Iako je rijetka, ali gotovo u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce. Cijena je oko 10 do 200 dolara, sve ovisi o seksu, dobi, veličini pauka.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan