uawildoleft.com

Što izgleda pauk tarantula - tko je otrovan ili ne?

Opis pauk tarantuleTarantula je veliki otrovni pauk. Ona pripada obitelji tarantulas, obitelj vučjih pauka, pauka odmaka, klasu pauka, člankonožaca tipa.

naziv je ukorijenjen u renesansi. Bilo je u to vrijeme većina epileptičkih grčeva koji se javlja kod ljudi, povezanih s pauk ugriza, koji su u velikom broju živjeli u talijanskim gradovima, posebice u Taranto, koji se nalazi na jugu zemlje. Smatra se da je njegovo ime, ovi pauci su dobili odavde.

Što izgleda tarantula?

Kao i svi artropodi, tarantule imaju tijelo podijeljeno na dva dijela:

 1. Trbuh.
 2. Cephalothorax.

Njegovo je tijelo prekriveno finim dlakama.

Što tarantula jede?U gornji dio cefalotoraks tarantula ima osam očiju, četiri od njih u ravnoj liniji, a drugi čine trapeza (oni su veće). Zbog te strukture oči, otrovni pauk može vidjeti okolno okruženje svih 360 stupnjeva. Uz izvrsnu viziju, u potrazi za ženama (tijekom sezone parenja) ili u potrazi za hranom, ovi artropodi koriste dobro razvijeni osjećaj mirisa. U trbušnom području su unutarnji organi.Veličina tijela tarantule može biti od 2,5 do 10 centimetara. Ali zamah nogu dosegne 30 centimetara. Mužjaci su mnogo manji u veličini i težini od ženki. Težina žene može biti 90 grama. Tijekom cijelog života pauk tarantula može nekoliko puta mijenjati hitinozni premaz tijela. Osam snažnih dugih paukovih nogu Tarantula je prekrivena tankim dlačicama. Prilikom prelaska na vodu ili labave površine, oni povećavaju trag.

Snažni chelicerae (čeljusti) zbog otrovnih kanale koji se otvaraju na svojim nazubljenim vrhovima za ove pauci nisu samo oralni dodatak, ali i sredstvo za obranu i napad.

Pauk tarantula ima sljedeće boje:

 1. Crno.
 2. Grey.
 3. Brown.
 4. Svjetlo (vrlo je rijetko).

U takvim arahovama, seksualni dimorfizam je dobro razvijen. Razlike muškaraca od muškaraca su:

 1. Manje razvijene forelimbs.
 2. Veća veličina.

Ovi pauci vode samotni život. Samo se tijekom sezone parenja sastaju s predstavnicima suprotnog spola. U bilo koje doba godine mužjaci takvih arahovoda su neprijateljski međusobno. Iznimka je razdoblje hibernacije.

Gdje žive tarantule

Spider tarantulaTi otrovni pauci žive u polu-sušno, pustinje i stepskih klime Male i srednje Azije, Sjeverne Afrike, Amerike i južne Europe. Pa ipak, predstavnici ove vrste mogu se naći u okolici Paragvaj, Brazil, Urugvaj, Argentina, Sudan, Grčka, Maroko, Rumunjska, Libija, Ukrajina, Španjolska, Bjelorusija, Alžir, Portugal, Kina, Mađarska, Egipat, Mongolije, Italije, Austrije, Rusije ,

Danas se ti arachnidi skrivaju u vertikalnim dubokim jazbinama (do 60 centimetara), te u noći - uspon u potrazi za plijenom.

Od tarantule jede

Dijeta ovih pčelica je vrlo različita. Uglavnom se sastoji od vodozemaca i malih insekata. Jedu jadranske tarantule, kukci, žohari, cvrčci, medvjedi, gusjenice.

Čekaju izdvajanje, skrivaju se u jazbini i mogu odabrati drugo sklonište. Kad napadnu žrtvu, onda im otrov paralizira. Ovaj otrov neko vrijeme rastvara unutrašnjost plijena, što ga čini hranjivom tekućinom. Nakon toga, tarantula jednostavno usisava ovu tekućinu.

Utvrđeno je da veličina njihove žrtve nikada nije premašila veličinu lovca. Ali proces uzimanja jedne žrtve može potrajati nekoliko dana. Ovi pčelari mogu provesti dulje vrijeme bez hrane. Za njih je glavna stvar stalni pristup vodi.

Zalogaj tarantule - opasno je za osobu

U osnovi, nikad ne napada tarantula po osobi. Agresivnost može biti uzrokovana ljudskim djelovanjem: slučajno dodirivanje pauka ili približavanje rupi. Za zdravlje odrasle osobe, ugriza tarantule nije opasno. Iznimka su ljudi s tendencijom alergije i djece.

Posljedice zaraze tarantula i simptomi manifestacije:

 1. Što izgleda tarantula?Poteškoće disanja, mučnine, povraćanja javljaju se samo u pojedinim slučajevima.
 2. Nagli oštar porast tjelesne temperature.
 3. Opća slabost i pospanost.
 4. Crvenilo kože.
 5. Lokalna bol.
 6. Edem.

Ako zagrijete tarantulu, trebali biste pružiti takvu prvu pomoć:

 1. Pomoću antibakterijskog sapuna isperite ranu.
 2. Obratite se antiseptskom mjestu za ugriz.
 3. Nazovite hitnu pomoć.
 4. Stavite zagriz s vrućom bocom s ledom.
 5. Koristite antihistaminike.
 6. Ugrizao je da dade toliko tekućine koliko može piti. Ovo je neophodno za brže povlačenje toksina.

Vrste zemaljske tarantule

Identificirano je više od dvije stotine sorti tih pčelica. Najčešći od ovih su sljedeći:

 1. Otrovni pauk tarantulaAlupiysky. Može doći i do 7 cm u dužinu. Za žene koje karakterizira boja na: đumbir trbuh, koji ukrašavaju poprečne trake uokvirene bijelo-crveno graničnog cefalotoraks i tamne boje, što je vidljivo u obliku tanke blijede ruba. Mužjaci imaju solidnu boju. U osnovi ovi pauci žive u jazbinama od kojih vertikalna dubina je jednaka 60 centimetara. Oni se mogu naći na roli suhog lišća koje pobočnih ulaz. Oni ne vrti mreže. Loviti samo tijekom noći. Prije zime ove člankonožaca hibernaciju, prije zapečate ulaz isprepleten web trave. Nakon puberteta, njihov životni vijek za žene je manje od 5 godina, a za muškarce - 3. susret ove vrste pauka može biti u Sudanu, Egiptu, Maroku, Portugalu, Libije, Španjolske, Alžira i Italije.
 2. Mizgir (Južna Ruska tarantula). Stanuje obalu rijeka, padine gullies, povrtnjaka, vrtova i polja. Njezino je stanište pustinjska, polupeptorska i stepena zona zemalja središnje Azije, Ukrajine, Bjelorusije i Rusije. Muškarci ne prelaze veličinu 25, a ženke - 35 milimetara. Njezina boja ovisi o zemlji u kojoj živi. Upravo zbog toga možete susresti crvenkaste, crno-smeđe i smeđe predstavnike s mjestima različitih veličina i oblika. Njihova je značajka tamna "kapica" na glavi. Dubina njihovih rupa iznosi oko 500 metara. Ulaz je zaštićen zidom biljnih ostataka, trave i iskopanog tla. Kada se moli ili kiša, ulaz u stan je zapečaćen cobwebs i zemljom. U očekivanju zime, zapečatiti ulaz u sklonište s zemljanim debelim čepom i potonuti na samom dnu. Očekivano trajanje života iznosi 5 godina.
 3. Lycosa narbonensis. Njihova veličina je oko 6 centimetara. Ti su pauci dugi. Tijelo ima crno-smeđu boju. Možete ih upoznati na sjeveru Afrike iu zemljama bivše Jugoslavije, kao iu Španjolskoj, Malti, Makedoniji, Francuskoj i Italiji.
 4. Španjolski. Stanuje u zemljama sjeverne Afrike i južne Europe. Oni se hrane malim beskralježnjima i još prakticiraju kanibalizam. Do 2013., smatra se podvrsta aluptijske tarantule, ali se sada smatra posebnom vrstom.
 5. Brazilska. Pronađeno u Južnoj Americi: središnje, sjeverne i sjeveroistočnoj Argentini, Paragvaju, Urugvaju i Brazilu. Imaju 8 očiju, koji su raspoređeni u 3 reda na strane glave su dva oka u donjem redu - 4 male i malo veće - 2 velike. Bez šape veličine su 3 centimetra. Boja - tamno smeđa. Na glavi je uzdužna svjetlosna pruga, dobivajući žućkastu boju u gornjem dijelu leđa. U sredini, u dijelu trbušne trake, ima oblik strelice koja pokazuje prema naprijed. Crna boja ima donji abdominalni dio, ali chelterne su obojene crvenkasto-smeđom bojom. Njihova prehrana se sastoji od drugih pauka, žohara i cvrčaka.
 6. Lycosa coelestis. Možete se upoznati u Tajvanu i Japanu. Ženke dostižu duljinu od 18 milimetara, a mužjaci - 13. Njihovo tijelo je smeđe, dvije tamne uzdužne trake nalaze se na stražnjem dijelu tarantule. Abdomen iznutra ima crnu boju. Zbog toga je bio nadimak "crnobijeli".

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan