uawildoleft.com

Eutanazija kućnih ljubimaca, mačaka i pasa

Kako staviti životinju na spavanjeNažalost, život kućnih ljubimaca je kraći od čovjeka i moramo biti promatrači starenja naših kućnih ljubimaca. Prilog kućnim ljubimcima, koji se već dugi niz godina događa s posebnom prijateljskom intimnošću, smanjuje životinju u vrlo teškom testu. Mnogi smatraju da je neprihvatljivo djelovati poput eutanazije životinja, čak i izdaju kućnog ljubimca.

Postoje slučajevi kada je ljenčanje životinje jedini humani način izlaska iz ove situacije. Bolesti često prate starost i donijeti tešku bol ljubimcu i vlasniku stresa. Ne samo da starost dovodi kućne ljubimce da pate. Nije lako donijeti odluku o spavanju, ali u nekim slučajevima to je najbolji način pomoći siromašnoj životinji.

Eutanazija životinja

Eutanazija, nazvana eutanazijom životinja - to je najhumaniji način da spasi ljubimca od patnje, koji su uzrokovani neizlječivim bolestima ili traumama, kada su šanse za izliječenje izjednačene s nultom. Lijekovi koji se koriste u veterinarskim klinikama su učinkovit, brz i bezbolan.

U kojim je slučajevima potrebno eutanaziju?

Eutanazija se ne smije koristiti ako postoji mogućnost povratka. Šteta je, ali u slučajevima kada je lijek nemoćan, život bolesnog kućnog ljubimca pretvara se u mučenje i nema smisla produljiti mučenje. Istaknimo nekoliko razloga za eutanaziju domaćih životinja.

 1. Kremiranje životinjeAko se dijagnosticira bolest koja pruža bol i tjeskobu, koja se ne može izliječiti i olakšati lijekovima. Takve bolesti uključuju onkološke bolesti, kronično otkazivanje bubrega, metastaze u važnim organima i drugim oboljenjima.
 2. Ozbiljna ozljeda, na primjer, fraktura kralježnice. Takve ozljede mogu se pojaviti kao rezultat prometnih nesreća s visoke visine. Uzrok spavanja, trebao bi služiti samo onim ozljedama koje su nespojive s životom i uzrokuju patnju. Čak i nakon što postane onesposobljen, životinja može nastaviti sretan život pored svog voljenog domaćina.
 3. Ako se pronađe više neiscjeljivih opeklina.
 4. Kongenitalni nedostaci koji ne dopuštaju potpuno živjeti i razvijati se normalno.
 5. Ako životinja više ne može živjeti u potpunosti i postaje slaba, kao posljedica starenja. Često vrlo stara mačka ili pas gube kontrolu nad tijelom: može odbiti noge, miris ili sluh. Nisu svi vlasnici mogu provoditi cijelo vrijeme pored kućnog ljubimca, pružajući mu normalni život.
 6. Infekcija, kritična iscrpljenost i gubitak težine, koji nisu podložni liječenju. Nemogućnost piti i jesti.
 7. Postoji pretjerana agresija, koja nije prikladna za prilagodbu i kontrolu. To se često događa s borbenim psima, pogotovo ako su zbog nekog razloga ostali bez prethodnog vlasnika. Takav pas je prijetnja ljudima, osobito djeci. Krivnju takve agresije ljubimca često poslužuju ljudi, ali je u mnogim slučajevima nemoguće riješiti takav problem.

Simptomi zbog kojih je potrebno konzultirati liječnika

Provođenje eutanazije životinjePosjedovanje kućnih ljubimaca Potrebno je znati o simptomima koji govore o boli koju doživljavaju životinje. Kod pasa, bol se očituje kroz zezanje i lavež. Ali životinje ne govore uvijek glasno o mučenju. Često se skrivaju na osamljenim mjestima i postaju izolirani. Vlasnik bi trebao biti uznemiren zbog previše uzbuđenog ili tihog stanja ljubimca, što može biti popraćeno brzim disanjem.

Nedostatak sna, loš apetit, apatija, nedostatak mobilnosti - sve to bi trebalo upozoriti vlasnika kućne ljubimce. Ako vas život smeta, kontaktirajte vašeg veterinara.Odluku o eutanaziji prihvaća vlasnik zajedno s liječnikom, koji se temelji na medicinskim pokazateljima. Liječnik određuje dijagnozu i izglede za razvoj bolesti, a zatim se odlučuje o liječenju ili luljenju. Ako postoji mogućnost nadvladavanja bolesti, tada liječnik neće ponuditi eutanaziju, ali će se boriti do kraja. Ali odluka je uvijek za vlasnika, liječnici ne mogu nametnuti svoje stajalište.

Da ne sumnjate u ispravnost rješenja, bolje je kontaktirati nekoliko veterinara kako bi se izbjegle slučajne pogreške. Važno je odabrati kliniku gdje neće nametnuti spavanje. Primjena eutanazije na zdrave životinje je neprihvatljiva.

Kako se događa spavanje?

Postupak eutanazije sastoji se od dvije faze: uranjanje u san životinje uz pomoć anestezije i potom uvođenje lijeka za srčani zastoj.

 1. Kada se izvrši eutanazijaOpća anestezija lišava životinju osjetljivosti i motoričke aktivnosti. Anestezija isključuje središnji živčani sustav, a nakon nekoliko minuta životinja zaspi. Nakon 15 minuta liječnik će se pobrinuti da nema refleksa i vrijeme za oproštaj s ljubimcima će doći.
 2. Životinja pod općom anestezijom ubrizgava se s posebnim lijekom koji uzrokuje prekid srčane aktivnosti. Nakon utvrđivanja smrti, to jest nedostatka palpitacije i disanja, liječnik vodi životinju u postupak spaljivanja ili ostavlja ljubimac. Smrt nastupa uslijed srčanog udara, životinja je u tom trenutku nesvjesna i ne osjeća bol.
 3. Anestezija s spavanjem je neophodna, jer biće koje nije uronjeno u san će ugušiti u svijesti. Spavanje bez anestezije je okrutan način ubijanja životinje.

Eutanazija mačaka

Mačke koje spavaju najcjelovitije su način da se riješe ljubimac od patnje uzrokovane neizlječivim bolestima, teškim traumama ili kongenitalnom patologijom. Bolesna mačka ne pokazuje svoje ozbiljno stanje. Kad je bol nepodnošljiva, onda se zavija, pomiče pažljivo i ne dopusti nikome da odbije hranu. Odluka o eutanaziji mačke uzima se kod liječnika na temelju dijagnoze.

Postoje mnoge klinike, koji provode spavanje u bolnici ili kod kuće. Postupak u oba slučaja sastoji se od koraka:

 • Potpuni pregled kućnog ljubimca;
 • Intramuskularna ili intravenozna injekcija anestezije;
 • Injekcija lijeka koja blokira središte dišnog i vazomotora mozga;
 • Izjava o smrti.

Uz spavanje koriste se lijekovi s certifikatima i odobreni za uporabu u Rusiji, što omogućuje maštanje mačaka bezbolno i jeftino. Doza lijekova odabire se prema uputama i izračunava se na temelju težine mačke, kako bi se izbjegle pogreške.

Zamah u mačje spavanje, omogućuje vam uklanjanje stresa, umirivanje ljubimca, jačanje učinka naknadnog lijeka. Primjena osnovne tvari je napravljen samo u slučaju da je liječnik uvjeren u stanje spavanja jedne mačke. Postupak kod kuće je identičan onome koji se javlja u bolnici, ali izbjegava patnje od ljubimca zbog prijevoza.

Prednosti mahanja mačaka i pasa kod kuće

Eutanazija kod kuće odvija se u tri faze:

 • Dolazak liječnika kod kuće;
 • Eutanazija životinje koja se sastoji od dvije faze;
 • Tijelo ograde za kremiranje kada je dogovoreno.

Kako se izvodi eutanazija?Uobičajeno, san provodi liječnik u veterinarskoj klinici. Ali vlasnik životinje možda želi biti spojen kod kuće. Postoje servisi iz kojih možete nazvati liječnika kod kuće kako biste eutanazirali psa ili mačku kod kuće. Ova želja može biti objavljeni, u nekim slučajevima, kao što je kada se vaš ljubimac će biti vrlo teško da se presele na prijevoz, ili ako klijent želi reći zbogom miljenik kućnom okruženju, a ako je vlasnik s invaliditetom ili smanjene pokretljivosti zbog starosti i iz drugih razloga.

Također, eutanazija kod pasa opravdana je činjenicom da je životinja s vrlo velikom težinom i prijevoz do klinike teško. Spavanje kućnog ljubimca kod kuće omogućava životinji da izbjegne stres u posljednjim trenucima svog života, od toga da ne bude u nepoznatom okruženju. Vlasnik je dopušten da bude prisutan u prvoj fazi postupka, kada ima vremena za dijeljenje s kućnim ljubimcem.

Kremiranje životinja

Nakon ljenčanja i zbog prirodne smrti kućnog ljubimca, postavlja se pitanje pokopa. Odgovornost vlasnika za životinje ne prestaje ni nakon smrti potonjeg. U megacities nema groblja za životinje. Najbolja opcija je kremiranje, jer zakon zabranjuje pokapavanje životinja u gradu.

Kremiranje pasa je nemoguće u slučaju bjesnoće, pogotovo ako postoje žrtve. U takvim slučajevima potrebna je posebna dozvola koja se prima na postaji u borbi protiv bolesti životinja i virusa.

Kremiranje je plasman tijela kućnog ljubimca u krematorskoj peći, u kojoj se stvara visoka temperatura, koja pretvara organski dio u pregršt sterilnog pepela. Kremiranje može biti individualno i opće.

Opće kremiranje

Takvo kremiranje je spaljivanje u posebnoj biljci od nekoliko životinja, čiji se pepeo miješa i koristi. Ovaj postupak je mnogo jeftiniji, ali vlasnik prima pepeo svoje životinje. Opće kremiranje je legitiman i jeftin način za nošenje ljubimca na posljednji način. Vlasnici dobivaju izvješće o postupku.

Pojedinačno kremiranje

Eutanazija životinjaOvaj oblik omogućuje kremiranja poklon domaćina tijekom procesa spaljivanja, a zatim pokupiti ljubimac prašine, koji se izdaje u posebnim urne. Omogućuju naknadno pokapanje ili smještaj u kolumbariju, gdje se nalaze urne drugih životinja. Pepeljari su sterilni, i urna može biti neograničeno vrijeme u bilo kojem uvjetima.

Prisutnost majstora na pojedinoj kremiranju nije uvjet. Kremiranje će se provesti ispravno, bez obzira na želju vlasnika da bude prisutna ili ne. Postupak traje oko dva sata. Može se dostaviti izvješće o fotografijama ili videozapisima.

Trošak kremiranja uključuje posebnu opremu, troškove prijevoza, urneonu i specijalističke usluge. Urna može biti granit, metal, drvena ili keramika, s različitim dekorima i različitim geometrijskim veličinama.

Zbogom za kućnog ljubimca s kojim ste proveli mnogo godina, je uvijek težak test. Vlasnik je odgovoran za kućnog ljubimca do kraja, i mora učiniti sve što je potrebno kako bi se olakšalo brašno biće i pomoći mu da provedu posljednje trenutke života, osjećam svoju brigu i ljubav, a onda sigurno i jednostavno napustiti ovaj svijet.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan