uawildoleft.com

Akvarijska riba trnja. Održavanje i njegu

Riba od trinačeAktivna i neobična akvarijska riba trnja prikladna je za uzgoj početnika. Budući da u njenom sadržaju i njezi nema posebnih poteškoća, pa čak i riba je prilično izdržljiva. Riba Ternesia, pa je bolje držati u akvariju od 7 pojedinaca i više. Zatim se ova riba dobro osjeća i vodi aktivan način života. Okupljaju se oko akvarija s cijelim stadom, sinkronizirano izvodeći pokrete prve ribe koja pliva ispred sebe. Za takav spektakl, dobro je imati veliki akvarij. Ternezija, premda mirovna riba, međutim, voli vući druge ribe preko peraja. Vrijedno je razmotriti kada se ustanovljavaju druge vrste s dugim ili krilnim perajama, budući da će im se trinaša plijeniti.

Opis i vrste Lions

Domaća riba iz Južne Amerike živi u rijekama Guapore i Paragvaj. Nalazi se na gornjim slojevima vode, gdje je tihija struja. Sastoji se od insekata i njihovih ličinki. Kod kuće život u prosjeku kreće se 3 do 5 godina.

Tijelo trnje je visoka i ravna, uz koje prolaze dvije crne trake. Riba raste u prosjeku 5,5 cm duljine. Tijelo ima dvije peraje - dorzalno i analno, potonje je vrlo dobro razvijeno i izgleda kao suknja.Postoje tri vrste trnova:

 1. Velet okrenuti. Prilično zajednička vrsta, izvedena je u Europi. Složenost nastaje samo kada se uzgajaju ove ribe zbog intra-genitalnog prijelaza, a održavanje i njegu isti su kao i kod drugih vrsta.
 2. Ternecia Albino. Rijetkija vrsta, prepoznatljiva je boja ribe.
 3. Pretvorena karamela. To su riba s više boja, ova vrsta je stvorena na umjetan način, uz pomoć injekcije u boji. S vremenom se boja smanjuje, kao i ostatak ribe, svjetlina se smanjuje starenjem. Karamel okusom zahtijeva posebnu njegu, jer kemijske komponente u krvi nemaju vrlo dobar utjecaj na zdravlje. Zbog svoje svijetle boje, ključ u ruke karamele izgleda prilično impresivan u akvariju i stoga je popularan prizor.

Uvjeti akvarija

Riba od trnja dobro se prilagođava svim uvjetima, nepretenciozan i izdržljiv, te stoga pogodan za početnike uzgajivača akvarijske ribe. međutim postoje neke nijanse sadržaja trnova, koje bi trebale biti poznate:

 • Velet okrenutiTurneta je vrlo aktivna riba i dobro se osjeća u prostranom akvariju, ali i ako ih drži u stadima.
 • Poželjne su sljedeće vodene vrijednosti: temperatura 22-36 ° C, razina kiselosti 6,5-7,5 pH, tvrdoća 18-20 ° dH. I po mogućnosti prisutnost filtriranja.
 • Potrebno je imati prozračivanje, jer bez kisika riba će umrijeti.
 • Biljke moraju biti u akvariju, u prirodnim uvjetima žive među gustom guščicom. Ako se mogu sakriti u šikarima i plivati ​​u otvorenim prostorima, oni će se osjećati ugodno u takvim uvjetima.
 • Osvjetljenje ne smije biti sjajno.
 • Također dodajte pijesak i male šljunak.
 • Svaki tjedan morate promijeniti 1/5 vode.
 • Ternezija skakanje riba, može lako skočiti iz akvarija. Da biste to spriječili, instalirajte poklopce akvarija.

Moć lava

To su neselektivne i svejedne ribe, samo trebate koristiti plutajući na površini i polagano nalijevati hranu, jer je od dna teško za njih da podignu hranu. Koristite suhu i zamrznutu hranu. Također mora biti osigurano da Troničnost ne prejeda.

Reprodukcija lavova

U tom procesu nema poteškoća. Seksualno zrele ribe postaju stari 8-10 mjeseci, a istodobno dolaze do visine od 3,5-4 cm. Nakon dostizanja dobi od dvije godine, prijestolja prestaju mrijestiti.

Kako bi počeli uzgajati ribu u trncima, potrebno je stvoriti povoljni uvjeti za mrijest:

 1. Vrijednosti vode trebaju biti kako slijedi: temperatura 24 ° C i postupno povećanje do 28 ° C, razina kiselosti 6.0-6.5 pH.
 2. Prisutnost aeracije.
 3. Neurist. Na dnu mrijesta mora postojati mreža ili biljke s plitkim lišćem, jaja bi trebala letjeti lako. Korištenje mriješćenja je obavezno, jer riba jede vlastita jaja.

Ternezija albinoTrudna žena i muškarac smješteni su u mrijestilište. Muškarac treba podići najveći, ali ženke trnja uvijek su veće od mužjaka. Zatim morate podići temperaturu kako biste izazvali mrijest. I dodajte protein u hranu. Proces mrijesta može se dogoditi nakon 5 dana, muškarac u tom razdoblju počinje voditi brigu o ženama i progoniti ga kroz akvarij. U trenutku mrijesta mužjak oplodi. Nakon što završi, ribe s mrijestilišta presele su se u zajednički akvarij, inače će jesti kavijar.

Temperatura mrijesta svodi se na 24 ° C, a onda ostaje čekati. Oko dana kasnije, jaja će nastati iz jaja, i za 5-7 dana - pržiti. Hranite ih 3-4 puta dnevno i postupno povećajte dozu hrane. Za njihovo hranjenje, možete koristiti hranu za akvarija ribu, brišući ga u prah. I tu su i specijalni pržiti za prženje.

Kompatibilnost Lions

Pretvorena karamelaKompatibilnost s okretanjem je dobra, jer je riba mirna i dobiva zajedno sa gotovo svim drugim vrstama. U jednom akvariju s prijestolja možete držati gotovo svaku ribu koja voli miran miris. Njima možete podmiriti skalarije, male i sunebljive sume, također ih se približavaju gourami, zebrafish, kardinali, veliki tetra, sortiranje i drugi.

Nije potrebno kombinirati ih samo s malim neonima, koje će prijestolja podnijeti za hranu, nespojive s vrstama veo i grabežljivim.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan