uawildoleft.com

`Chiktonik`: upute za uporabu ptica, opis pripreme

Priprema pticaSvaki poljoprivrednik koji uzgaja pilane pilića, primjećuje da se život zdravlja mora nužno pratiti. Neugodan fenomen su bolesti i smrt mladih pilića. To može utjecati na financijsko stanje poljoprivrednika peradi.

Kako bi se osiguralo da su ptice narasle jake i zdrave, nemoguće je bez preventivnih mjera. Između postojećih lijekova izdvajaju se otopine za oralno davanje. Pruža dodatak za hranu koja obogaćuje hranu za životinje raznim tvarima i mineralima. Tako je moguće ubrzati rast pilića.

"Chiktonik" upute za ptice, opis

Među uzgajivačima ptica, lijek "Chiktonik" je vrlo popularan. To je rješenje za predoralnu primjenu za kokoši pilića. Lijek je učinkovit dodatak hrani. Treba pripisati glavne svrhe njegove primjene.

 • obogaćivanje hrane za životinje s korisnim tvarima;
 • ravnoteža hrane;
 • ubrzanje rasta pilića;
 • osiguravanje produktivnosti kod ptica odraslih;
 • Priprema vitamina za pticenormalizacija metabolizma;
 • povećana otpornost na bolesti;
 • unaprijediti imunološki sustav ptice.

Aditiv za hranu koristi se za različite ptice. Za njih je potrebno povezati se Slojevi, brojleri, guske, patke, purica, pa čak i papiga. Vrlo često, "Chiktonik" se koristi za zečeve, svinje, krzno životinje.

Aditiv za hranu "Chiktonik": značajke

Lijek je klasificiran kao probiotici. Zbog osnovnih funkcija lijeka u tijelu mladih domaćih životinja uspostavlja se mikroflora i normalizira se metabolizam. Sastav medicinski proizvod uključuje veliki broj hranjivih tvari i aminokiselina. Glavni aktivni sastojci gamutotonika su vitamini B, E, A i D. Zahvaljujući njihovom djelovanju u tijelu pilića, kao i pticama odraslih, nedostatak biološki aktivnih tvari može se nadoknaditi. Korištenje aditiva za hranu omogućava niz važnih funkcija:

 1. smanjuje smrtnost u peradi i drugim životinjama zbog raznih bolesti;
 2. povećava imunitet životinje i pomaže odoljeti različitim infekcijama;
 3. potiče razvoj mišićnog tkiva;
 4. smanjuje stopu smrtnosti embrija;
 5. povećava produktivnost dobitka na težini kod domaćih životinja;
 6. povećava razinu aminokiselina i vitamina. Zbog toga se potiče rast pilića;
 7. u kokoši, povećava proizvodnju jaja;
 8. poboljšava stanje perja u pticama, kao i kožu pahuljastih životinja;
 9. povećava apetit kod mladih životinja;
 10. u pticama smanjuje rizik od kanibalizma;
 11. sumpor, koji je dio droge, potpuno nadopunjuje nedostatak tvari u tijelu. I također isključuje pojavu patologije rascjepa.

Indikacije i kontraindikacije na uporabu lijeka "Chiktonik"

Glavna svrha nosa je uravnotežena prehrana i obogaćivanje tijela u životinjama, pticama. "Chiktonik" pomaže ispuniti razinu aminokiselina i vitamina. Preporuča se primijeniti u sljedećim slučajevima:

 • tijekom aktivnog rasta mladih životinja;
 • s nepravilnim hranjenjem;
 • za ptice koje su iskusile stres;
 • nakon prenesenog trovanja;
 • primjenjivati ​​tijekom antibakterijskog liječenja;
 • Nakon cijepljenja moguće je uzimati lijek;
 • propisati hipovitaminozu;
 • u slučaju metaboličkih poremećaja, s nedostatkom aminokiselina u tijelu.


Istraživači su pokazali da je "Chiktonik" izvrstan alat za poboljšanje mikroflore. Osim toga, on je sposoban povećati imunitet u domaćim pticama i životinjama nekoliko puta. Zahvaljujući sredstvima, korisne tvari se brzo apsorbiraju.

Nema praktički nikakvih kontraindikacija za lijek. Samo u rijetkim slučajevima moguća je loša reakcija na komponente lijeka.

"Chiktonik" za piliće: opis

Zašto nam treba vitamine za ptice"Chiktonik" za pticu je probiotik, crno-smeđe boje. Može se oslobađati u različitim bočicama iu različitim količinama. Usredotočujući se na dozu lijeka propisane u uputama, sasvim je realno izračunati koliko novaca trebate kupiti.

Rješenje propisuje veterinar samo u razrijeđenom obliku. Dodaje se u određenoj dozi pijanima životinja. Za perad, prosječna doza je jedan mililitar po litri vode. stoka, a slojevima se nude dva mililitara sredstava. Pilići se preporučuju za dodavanje hrane za životinje, počevši od sedmodnevnog doba. Neki iskusni poljoprivrednici peradi uvode probiotik u ration mladih životinja s tri godine života. Tijekom cijepljenja, probiotik se može uvesti u dijetu, počevši od trodnevnog doba mladih.

Tijekom cijepljenja velikog broja ptica lijek se propisuje tri dana prije cijepljenja. Bez obzira na dob i težinu ptice, izračunajte jedan mililitar otopine po litri vode. U slučaju planiranja preseljenja ili prijevoza životinja, potrebno je podnijeti zahtjev za dva dana prema standardnoj shemi.

"Chiktonik" se preporučuje za sve skupine životinja zimi. Bez obzira na vrstu životinje, tijekom tog razdoblja nedostatak vitamina i minerala. U ljetnoj sezoni, lijek se preporučuje za životinje koje trebaju brzi dobitak na težini. To uključuje mesne pasmine koza ili pilića.

Što farmer treba znati kod primjene proizvoda?

Svaki uzgajivač bi trebao shvatiti da "Chiktonik" nije panaceja za sve bolesti. To je samo aditiv za hranu.

 • Lijek ne može zamijeniti kvalitetnu prehranu. Stoga, usredotočujući se na standarde i probavljivost, morate uzeti u obzir stopu potrošnje.
 • Upotreba pripravka poboljšava proizvodnju jaja. Dakle, može poboljšati stopu preživljavanja mladih životinja i potaknuti imunološki sustav.
 • "Chiktonik" se može koristiti za sve egzotične životinje i kućne ljubimce, uključujući mačke i pse.
 • Kakvoća mesa peradi ne pati od uporabe lijeka.
 • Lijek se može koristiti s bilo kojim lijekovima.

Doziranje i upotreba aditiva "Chiktonik" za piliće

Priprema se također preporuča za razrjeđivanje pilića. Poslužuju ga pojedinačno ili u grupnim pijanima. U prvim danima života pilići trebaju dobiti maksimalnu količinu vitamina, tako da u budućnosti razvijati. To je osobito važno u prva dva tjedna života. Osim toga, preporuča se pratiti režim hranjenja ptica i pratiti dostupnost svježe i čiste vode.

Kontraindikacije i indikacije droga "Gamotonik"

"Gammotonik" je lijek koji može zasititi bilo koji organizam kućnog ljubimca s vitaminima i aminokiselinama. Osim toga, pomaže u ravnoteži racija ptica. Preporuča se korištenje "Gamototonik" za brojlere u razdoblju aktivnog rasta, stresa ili s neuravnoteženom prehranom.

Vrlo često, "Gamotonik" se može dodijeliti ptici pri trovanju otrovnih tvari. Osim toga, preporučuje se kao probiotik tijekom i nakon uzimanja antibakterijskih lijekova. Može utjecati na razvoj mladih životinja i poticati rast.

Posebno je važna činjenica da "Gamototonik" poboljšava vanjske podatke ptice. Postaje aktivan, a perje je svilenkasto i glatko. Odnosi se na "Hamatonik" neopasne tvari i više se smatra hranidbenim aditivima. Tijekom prijave potrebno je postupati prema uputama. Kontraindikacija uporabi lijeka "Gamotonik" je individualna netrpeljivost jedne ili više komponenti lijeka.

Doziranje "Chiktonik" znači za ptice

LijekZa ptice odraslih, a osobito brojlere, preporuča se primijeniti "Chiktonik" jednom četvrtinom. Dakle, to će pomoći pružiti najveću težinu za ptice, osiguravajući njegov razvoj mišićne mase. Maksimalna uporaba lijeka povećat će jaje u polaganju kokoši i veću težinu mesa u broilima.

Bez obzira da li se "Chiktonik" koristi za broilere ili slojeve, razrjeđuje se iz izračuna jedne litre otopine po toni vode. Tenkovi i mnoge druge ptice trebaju u više vode, sukladno tome i doziranje u ovom slučaju se povećava. Kod primjene lijeka kao aditiva za hranu, preporuča se razrjeđivanje otopine jedan do četiri s vodom.

Skladištenje znači "Chiktonik"

Skladištenje igra veliku ulogu u učinkovitosti lijeka. Zadržite preporučene lijekove odgovarajuću razinu vlažnost (oko 60%) na mračnom, suhom mjestu. Nemojte zamrznuti lijek: mnogi elementi mogu biti uništeni iz takvog skladištenja.

Maksimalni rok trajanja lijeka ne prelazi dvije godine. Ali na otvaranju paketa preporučljivo je koristiti mjesec dana od dana otvaranja. Za spremanje otvorenog pakiranja najbolje je u hladnjaku.

Važno je zapamtiti da koristite proizvod koji je istekao rok trajanja, s nerazumljivim proizvođača lijeka, a također i oštećene ambalaže, nemoguće je postići učinkovitost i korist za ptice.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan