uawildoleft.com

Med - kako i za ono što zapravo pčele rade

Pčelinji med - kako da biste dobili poslasticuAmber, transparentan, slatki med - najbolja poslastica za slatki zub. Postupamo prema njemu, primjenjujemo ga u kozmetici, dodamo ga za pečenje i jedemo čaj s čajem. Med je zapravo jedinstveni proizvod koji su stvorili pčele prije mnogo tisuća godina. Ima jedinstveni okus i miris, a njegov sastav sadrži mnoge korisne tvari. Ali kako nam dolazi na stolu, a ne svi znaju. Razgovarajmo o tome detaljno.

Zapravo, ovo je vrlo dugotrajan, dugotrajan, ali jedinstven proces. Medonosna pčela najvažniji su insekti svih onih koji postoje na zemlji. Samo zahvaljujući toileru imamo jedinstvenu priliku kušati ovaj božanski iscjeliteljski proizvod.

Vjeruje se da su pčele stvorene od strane Boga posebno za ljude, jer prikupljaju mnogo više meda nego što trebaju da se hrane i daju dodatni dio osobi.

Pčele aktivno skupljaju pelud tijekom ljetaU početku, pčele izvlače med za sebe da se hrane. Njihov stan i saće rade na takav način da nitko nije mogao doći tamo. Stanice su izgrađene tako da ni molekula niti mikroba ne mogu doći tamo. Med u savijaču u začepljenom obliku može se pohraniti zauvijek!

Pčela obitelj je uvjetno ime koje je osoba došla. Zapravo, to je neka vrsta veće organizacije, u kojoj postoji utroba koja postavlja jaja, koje su ličinke uzgojene pčelama, još uvijek oni hrane trikove, koji su nužni za nastavak roda. Život pčela je prilično kratak, samo mjesec dana i ovisi o krilima. U ljeto, pčele rade jako teško i krila se brzo pogoršavaju.

Radno pčelinji med počinje radnu aktivnost od rođenja

Radna aktivnost pčela od rođenja do smrti

  • Prva tri dana, ona uklanja ćeliju nakon puštanja, tako da kažem, donosi red.
  • U sljedeća dva dana košnica leti oko, hranjenje ličinki peludom i medom.
  • Pčelinji saća je jedinstvena strukturaOd 7 do 11 dana u žlijezdama pčela, matična mliječi počinje lučiti, što hrani ličinke maternice i maternice.
  • Od 12 do 17 dana početi pojavljivati ​​voštana žlijezde i mali kukac postaje graditelj sto, čuvanje košnice, podržava klima (valovi svoja krila), uživajući u nektar.
  • Od 18. dana za pčelinju dolazi vrijeme branja meda, odabrana je na ulici, gdje aktivno počinje skupljati nektar.

Kako se savijaPčelinji plišani su šesterokutne stanice, namijenjene za pohranjivanje meda. Pčela donose nektar u košnicu, a zatim ga žvakati, dodaje enzime i zapečati u komade. također u savijačima rastu potomstvo. Stanice stanica imaju različite veličine, ovisno o namjeni, pčelama, droni, maternici, medu. Savijač gradi sam pčele od voska, koji oni sami proizvode. Pčelinji vosak čini konzistentnost tako da omekšava uvjet je bio kovan, i to bi moglo dati potrebnu formu, te u očvrslom stanju je lomljiv i slomiti.

Pčelinji vosak je dugotrajan, ne utječe okoliš i razni mikroorganizmi. Pčele grade saće u apsolutnoj tami, jer imaju savršeno razvijen osjećaj mirisa. Izrada tri okvira od nule traje oko tri dana, ako pčelar stavi okvire voskom, vrijeme je mnogo manje.

Kako napraviti vosak

Kako dobiti pčelinji vosakVosak proizvodi pčela s posebnim žlijezdama, kada se matična mliječi prestaje isticati. Na abdomenu kukca formira se vosak ploča, koji se u budućnosti pod utjecajem fiziološke tajne rastopi. Ima svijetlo žutu boju koja se kasnije zamračuje. Pčelinji vosak se široko koristi u industriji i medicini. Ima prilično dobar ukus.

Kako se proizvodi med?

Prvo što pčela mora pronaći je izvor nektara, tj. Cvijeće.

Odakle dolazi nektar:

  1. Voćke.
  2. Povrće.
  3. Clover.
  4. Maslačak.
  5. Berry grmlje.

S njegovim tankim jezikom, valjanog u cijev, pčela sranje nektar iz svakog cvijeta. Nektar se skuplja, presavijeni u posebnu, ispod trbuha pčele, vrećice od meda, koje se nazivaju drugi trbuh pčele. Da bi se napunio drugi trbuh, pčela leti oko 1500 cvjetova. Kako bi se donio med, pčela mogu letjeti na 8 kilometara od košnice, a zatim lako pronaći put kući.

Što pčele zapravo prikupljaju od cvijećaPrva faza proizvodnje meda odvija se u šupljini insekta. Kao što to žvače, dodajući to potrebna za pohranu i zadebljanja enzima. Pčela jednostavno jedu pelud, što je potrebno za rad žlijezda ždrijela. Pollen sadrži veliki broj vitamina i aminokiselina, također hrani maternicu za dobre potomke.

Na stražnjim nogama pčele imaju utore s posebnim čekinjama za nošenje peludnih zrna u letu, bio je prikladniji. Na trećem paru nogu također se nalaze strugotine i specijalne četke, uz pomoć čišćenja peludnog praha koji ostaje na abdomenu.

Šećer, koji sadrži nektar, ima puno vode. Zahvaljujući ventilaciji i toplini u košnici, voda isparava i proizvodi se slatki sirup. Da biste dobili med, kukci prenose nektar iz jedne stanice u drugu, dok oni krila im krila, čime aktivira ventilaciju utičnice. Isparavanje vlage iz nektara ubrzava se kada se prenosi iz stanice u stanicu, pri čemu svako pčelo dodatno obogaćuje raznim enzimima.

Košnica je u skladu s najstrožim sanitarnim sustavom, ne može se dobiti strano tijelo, pčele su vrlo čiste, jer ako je u med će dobiti višak vlage, može brzo lutati. Dobivena mješavina pčela prenosi se na sam vrh gnijezda i gusto se pakira u šupljine za duže pohranjivanje. Ukupno, proizvodnja meda od i do pčela od jednog do dva tjedna.

Zašto pčele meda čine med

Kako med pčele čine med - ono što ne vidimoZapravo, ti pametni insekti skupljaju ne samo nektar, već i ljubavi peludi cvijeća, što je izvor proteina za pčele. Polen se skuplja u grudama, presavijeni u saonice, na vrhu meda i zapečaćene. To se naziva perga. Za proizvodnju kvalitetnog meda treba povoljne vremenske uvjete, ako nešto pođe suho ljeto i nije dovoljno vlage za prikupljanje nektar pčele skupljati slatko oslobađanje drugih kukaca, od kojih se također čine med. Ali takav med nije pogodan za zimovanje, sadrži mnogo soli koje nepovoljno utječu na zdravlje pčela.

Postoji još jedan izvor sirovina za pripremu meda - šećernih tvari koje se nalaze u biljkama i medom rosu. Cvjetnice donose pčele sirovine za izradu meda. takva med je ukusan za osobu, ali nije korisno. Čovjek je, međutim, potrebno je puno meda od pčela, pa zima je hraniti ih debeli šećerni sirup s pčelama ne umre od gladi.

Neki ljudi vjeruju da su alergični na med. Ovo mišljenje djelomično je pogrešno, jer alergije mogu uzrokovati samo loše kvalitete meda zbog sadržaja različitih nečistoća. Med je ista visoka kakvoća koju možete jesti i najsloženijih alergija.

U zaključku članka želim sažeti. Zašto pčele? Oni to čine za životnu potporu, drugim riječima, jesti i hraniti potomstvo. Smatra se da su pčele jedan od prvih insekata našeg planeta, a milijuni godina naučili su pružiti se ukusnom i zdravom hranom.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan