uawildoleft.com

Izrada zamke za pčele sa svojim rukama

Jednostavna zamka za pčele sa svojim rukamaRhenium se smatra uzgojem pčelinjih kolonija, ova metoda je već dugo korištena i danas je vrlo učinkovita. Zbog toga možete povećati pčelinjak i ne trošiti novac na kupnju. Naravno, u modernom pčelarstvu, postoje i druge metode uzgoja pčela, ali ako je napravio izbor kako bi se uštedjeti novac, morate pustiti rojenja, i istražiti zamke proizvodne tehnologije za pčele sa svojim vlastitim rukama. Potrebno će malo vremena i jednostavnog materijala koji je dostupan u svakom domu.

Tehnologija stvaranja zamke za pčele roj

Takva zamka za pčelinji rog je poput kutija. Za dizajn koriste se obični objekti: otpad građevinskog materijala - Ploče od čelika, vlaknaste ploče, ploče, dijelovi namještaja. Ali poželjno je koristiti lagane i praktične materijale. Ribolovni uređaji ne smiju biti više od 60 litara, a najučinkovitiji volumen smatra se prosječno 45 litara, što je idealna i racionalna opcija za pčele.

Kako bi se pčele žele smjestiti u zamku, trebale bi biti zainteresirane za to i uzeti za šupljinu, što znači da je konstrukcija izvršena vertikalno. Primijenjeni materijali za ribolovnu opremu ne smije sadržavati štetnih mirisa, koji mogu gurnuti pčele roj. Kao mamac, potrebno je tretirati unutarnju stranu proizvoda s propolijom ili posebnim gelom, a također možete instalirati okvire sa saća. Alati koji trebate raditi:

 • Shema zamke zamaha je primjer na slicipila za metal;
 • čekić;
 • svrdlo;
 • spajalica;
 • dlijeto;
 • bušilica.

Potrebni materijali:

 • osnovni materijal u obliku šperploče ili ploča;
 • shema zamke;
 • igle s presjekom od 4 mm;
 • šperploča debljine 4 mm;
 • potrebna dužina žice;
 • rebra 20 x 20 mm;
 • potreban broj noktiju;
 • jaki konop za 10 m;
 • cijev od ljepila;
 • rastrgnut od drveća;
 • komad krovišta osjetio na krovu;
 • prosječna veličina platna.

Kako napraviti zamku za pčele: proizvodnja stepenicaU početku je učinjeno kućište:

 1. Izvući zamku za pčeleDaske se spajaju - to je potrebno za dno zamke.
 2. Sljedeći korak je stvaranje prednjih i stražnjih dijelova.
 3. Dalje za rupu za slavinu izrađena je 10 x 100 mm - izrezana pomoću piljevine. Lakše je napraviti uski prorez, ali s očekivanjem da velike pčele mogu letjeti, ali neželjeni insekti i druga stvorenja nisu mogli prodrijeti.
 4. U ovoj fazi zidovi su pričvršćeni na bazu.
 5. Zatim je napravljen okvir i pripremljeni su letci. Ispod razine gornje linije uzdužnih šina dužine 2 cm. Zatim možete jednostavno postaviti krov. Ovaj detalj će igrati ulogu dvostranog vizirnog improviziranog zamka za roj pčela.
 6. Za popravak ugradnje bočnih zidova, preporučuje se unaprijed pripremiti listove odgovarajuće veličine.
 7. Da biste pričvrstili bočne zidove, trebali biste postići male šipke. Samo je potrebno provesti pričvršćivanje bočne stijenke na kojoj će se postaviti pčelinji okviri.

Nakon montaže trupa napravljen je krov koji je opremljen punim košnicama:

 1. Uzmi list od šperploče i rezne pravokutni oblik, ali uz račun da su rubovi stršali iz tijela.
 2. Na limu su letvice pribijene, samo što je točnije moguće, tako da krov možete staviti na kućište čvrstim stezaljkom bez uvijanja.
 3. Unutarnji dio krova prekriven je plastičnom pjenom, a vanjska strana prekrivena je ruberoidom.
 4. Uz pomoć igle, poklopac se postavlja na tijelo.

Kako bi prijenos bio prikladan, možete pričvrstiti ručke na krovu, a za obavljanje ovog zadatka možete instalirati žicom.

Završetak dotakne izgradnju pčelinjeg zamke

Samostvarana zamka - osnovni materijaliNakon završne instalacije lovačkog stroja preporuča se opremanje strukture posebnim okvirima. Na čelu su nekoliko komada, da su stanice slobodne, Dopušteno je nanositi stare okvire iz pumpi meda. Ali drugi okviri trebaju biti u novoj državi s voskom. Također je prerano pripremiti nabore za postavljanje okvira. Optimalna opcija za količinu iznosi 8 okvira. Nakon instalacije, treba ih prekriti platnom.

Kako bi se povećala atraktivnost bočne stijenke, pčelinji zamke se tretiraju voskom ili propolijom. Ne zaboravite na ljeto, koje bi također trebalo biti razmazano s bosiljkom, citrima ili mentom - ovo izvrstan mamac za pčele. Ne preporuča se staviti med ili sirup unutar zamke kao mamac, u ovom slučaju nemoguće je izbjeći invaziju mrava. U zamku je bio neprimjetan, trebao bi biti prerušen kao boja stabla, jer je to kora. Bojenje se provodi davno prije operacije pčele, inače će svi ti mirisi odbiti pčele. Bojanje treba provesti u sezoni jeseni.

Kako napraviti zamku za pčele s vlastitim rukama s vlaknastim materijalom

još jedan varijanta zamke s vlastitim rukama od vlaknaste ploče. Potrebni su sljedeći materijali:

 • crna i zelena boja;
 • listovi vlaknaste ploče;
 • laneno ulje;
 • lamele 4 x 2,5 cm.

instrumenti isto, koji su gore spomenuti. Prvo se izvodi crtež - to će uvelike olakšati zadatak postavljanja zamke za pčele roj.

 1. Prema shemi izrezati radni dio za kućište.
 2. Potreban je rezač reznog glodala, s kojim se izvodi četverokutno. Potrebno je kasnije postaviti na letvice, pričvrstiti ih na stražnji dio vrha bočne stijenke i pročelja.
 3. Na opseg prednjih i stražnjih bočnih stijenki, lamele su pričvršćene.
 4. Na ulazu u pčele, ostavlja se.
 5. Za ugradnju krova, tračnice ispod gornjeg ruba montirane su na 4 cm.
 6. Stalak i zupčanik za krov.
 7. Jednostavne domaće zamke za pčele - savjeti za izraduZatim je strop izrezan pomoću piljevine.
 8. Krov se priprema prema parametrima nešto većim od ljuske.
 9. Iz praznina je izgradnja krova.
 10. Iz unutrašnjosti pčelinje zamke treba prekriti uljem od lanenog sjemena.
 11. Cijela vanjska strana proizvoda za hvatanje je obojen crno-zelena.

Na preklopnoj četvrti između stražnje i fasade postavljeni su okviri za pčele. Trake za zaključavanje pomažu u ispravljanju okvira kako se ne bi pomicala tijekom prijevoza.

Potražite mjesto za postavljanje zamke

Za izgradnju zamke za pčele neće biti veliki zadatak, ali pronaći mjesto za nadležno mjesto je ključni trenutak lova na pčele. Da biste to učinili, potrebno je provesti neko vrijeme u potrazi za mjestom rojstva, dovoljno je slijediti pčele koje se odvlače od rojova zasebno. Polazeći iz svog doma, vraćaju se tamo - posebno jedno stablo. Tamo je potrebno staviti lovačke topove na pčele. Postoje također važna pravila za pretraživanje pčela:

 1. Za svoje košnice, pčele biraju vrbe, hrast, kruške, borove, šume i smreke.
 2. U borovim šumama visoke gustoće se ne podmiruju, u pravilu ne raste trava.
 3. Oni izbjegavaju močvarna područja.
 4. Nemojte prihvatiti topola, jer dolje može uništiti roj.
 5. Ako nema šume, trebali biste potražiti voćke.
 6. Pčelinji zamka suspendiran je na visinu od 5 metara od tla.
 7. Ulazni dio dizajna postavljen je na jugozapadnoj, jugoistočnoj ili južnoj strani.
 8. Da se ne popne drveće s proizvodom, jedan kraj užeta zakačen je za zamku, a drugi je bačen kroz granu. Zatim podignite strukturu.
 9. Fiksiran je žicom. Preporuča se pokriti zamku s drvenom kora.

Suspenzija zamke provodi se par tjedana prije aktivacije pčele roda - ovo je oko sredine svibnja. Nakon provedenog postupka potrebno je s vremena na vrijeme provjere prebaciti i ako živi oko 10 pčela, to znači da će uskoro stići cijeli roj.

Stanovništvo pčela i daljnje djelovanje

Zamka za pčele - značajke primjeneNakon što se pčele ponesu u kuću za hvatanje, moraju se ukloniti i prevesti u pčelinjak. Navečer, pčele zaustavljaju sakupljanje nektara i skrivaju, stoga je potrebno ukloniti zamku u ovo doba dana. Ako je na ulici to je super za pčele, nakon što su svi listovi zatvoreni i nije poznato koliko će dugo biti tamo. Za cirkulaciju zraka, pjena je pričvršćena na pladanj. A ako je ulica vrlo vruća, preporuča se pričvrstiti komad gaze na krov i tijelo i povremeno podići poklopac. Zatim se pčele osjećaju ugodno. Važne točke:

 1. Kako ne bi inficirali pčelinjom s novim pčelama, potrebno je provesti sigurnosne mjere. Pčele se obrađuju posebnim sredstvima, onda ne dobivaju varroatosis ili nosematosis.
 2. Ne treba odgoditi s migracijom pčela, već ih nakon uklanjanja s drveta treba prenijeti na novo mjesto.
 3. Zamka za pčele može se raditi mnogo puta, dovoljno je postupati s voskom ili drugim sredstvima.

Ulov roda nije samo unosan i jeftin posao, ali i vitalan. Neke obitelji ne može naći dom prije zime i umrijeti, pa je ova aktivnost ogroman pozitivan doprinos prirodi. Ovaj naporan rad opravdan je visokom produktivnošću meda.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan