uawildoleft.com

Kako medo pčele rade meda?

Proizvodnja medamed

- Ovo je proizvod koji pčele proizvode djelomično probavljanjem nektara. Ima izraženi slatki okus i karakterističan miris. To uključuje: 12-20% vode, 75-80% ugljikohidrata koji se sastoje od fruktoze, saharoze, glukoze. Također u sastavu postoji velika količina vitamina B1, B2, B6, E, K, C, folna kiselina.

Vrste meda:

  • Cvjetni.
  • Medljika.

Cvijet je dobiven prikupljanjem i obradom pčela iz nektara, od biljaka i cvijeća.Padevoy proizvodi pčele prikupljanjem takozvanog padija. To je slatkasta tvar koja luči neki kukci koji imaju u svojoj prehrani sok od stabljike biljaka. Ona ima povećanu koncentraciju minerala u svom sastavu.

Kako pčele meda čine med

Prije svega, prije prikupljanja nektara, pčele dobivaju informacije od izviđača košnice, na kojoj strani i na kojoj udaljenosti od košnice su biljke potrebne za berbu. Košnica sadrži jednu obitelj, na čelu s maternicom. Pčele stvaraju voskove, koje će u budućnosti biti ispunjene gotovim proizvodom. Voskove stanice sadrže pčelinju slinu, koja igra ulogu antiseptičke i pridonosi pouzdanom očuvanju proizvoda.

Doći do područja za prikupljanje nektara, pčela zemljišta na cvijetu. Na vrhovima nogu nalaze se receptori okusa. Osjećajući cvijet, ona određuje ima li hranjivi nektar na njemu. Kad se pronađe potreban nektar, započinje zbirka. Pčele polako probavljaju sakupljeni nektar. Dodali su enzime nektaru, podijelili šećer dijeljenjem u glukozu i saharozu. U prethodno pripremljenim stanicama pčele popuniti gotovo gotov proizvod.

Nakon punjenja stanica, započinje proces uklanjanja slatke tvari od suvišne vlage. Pčele mašu svojim krilima značajno povećavajući temperaturu. I nakon nekog vremena sve vlage isparavaju i dobije se viskozni sirup. Ovaj sirup je začepljen u saću, pokriva ga zapečaćenom voskom čepom. U tom stanju, proizvod doseže punu spremnost. Zbog antiseptičkih svojstava pčelinje sline, med u pahuljicama nije sklon fermentaciji ili pogoršanju, čvrsto je začepljen i može se pohraniti godinama. I nakon nekog vremena pčelari skupljaju gotove proizvode. Od jedne košnice, koja ima 5-10 okvira za saće, možete skupiti 8 do 15 kilograma gotovog proizvoda.

Zašto pčele meda čine med

Kako pčele meda čine medRazmotrimo zašto pčele meda. Jedna košnica sadrži više od dvije tisuće pojedinaca. Takva velika obitelj treba velike zalihe hranjivih tvari kako bi preživjela zimu. Pčele ne zimi ne zimi, tako da u toplijim godišnjim dobima prikupljaju nektar, obrađuju ga u hranjiv med koji se skuplja za zimu. Pčele su prilično snalažljiv insekti, u košnicama troše više meda nego što je stvarno potrebno za zimovanje. Takve dionice jamče uspješno zimovanje cijele obitelji.

A to je učinjeno u slučaju napada na košnicu životinja koje će se htjeti utvrditi medom pčelom. Čak iu slučaju uništenja košnice medvjeda, oni imaju dovoljno hranjivih tvari za zimovanje. Na tom se principu konstruira mehanizam prikupljanja meda od pčelara. Pri skupljanju meda potrebno je ostaviti dovoljan broj pčela za ugodan zimovanje. Inače će umrijeti. Ne možete zamijeniti sakupljeni med raznim vrstama sirupa ili šećera. Ne sadrže vitamine, pa su tako potrebne da pčele rade ispravno za žlijezde i unutarnje organe.

Nektar je ključna komponenta meda, ima blagotvoran učinak na voskove žlijezda kukca, bez korištenja nektara za hranu, ne mogu proizvesti vosak kako bi zaštitili i opremili svoje košnice.

Za vađenje nektara pčele mogu letjeti mnogo kilometara. Jedna radna osoba može prevladati više od 10 kilometara leta dnevno. No, postavljanje pčelinjom dalje od 2 km od nektarnih cvjetova može dovesti do gubitka populacije.

Korisna svojstva

  • Kako napraviti medTo je koristan proizvod koji se može dugo pohraniti i ne pogoršava. Je li dobar antibakterijski i antigrabochnym znači.
  • Čajna žličica meda prije odlaska u krevet ima smirujući učinak.
  • Zbog svojih antiseptičkih svojstava široko se koristi u farmakologiji i kozmetologiji. Pomaže u gubljenju tjelesne mase, pokazuje svojstva cijepanja na masnom tkivu. Ako ste u procesu gubitka težine, a ne možete odbiti slatkiše, zamijenite proizvode koji sadrže šećer s medom. To će vam omogućiti ravnotežu vaše prehrane.

Međutim, treba pažljivo koristiti med za ljude koji su alergični na pelud. Njegova uporaba u ovom slučaju može dovesti do teških alergijskih reakcija, osipa na koži, pa čak i oticanje dišnog trakta.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan