uawildoleft.com

"More đavo": riblji životni ciklus ribolovaca

Riblji ribolov - značajke izgledaRibe "more features" ili znanstveno europski ribolovac je predstavnik obitelji rodsters. Većina članova ove obitelji živi u dubokoj vodi, gdje oni nemaju prirodnih neprijatelja, što čini ovu ribu jedan od predstavnika krune hranidbenog lanca u svojoj maloj ekosustava. Ime mu je dodijeljeno zbog izuzetno specifičnog izgleda i opće agresivne linije ponašanja u flori.

izgled

Izgled "morske crte" značajno se razlikuje od ostalih predstavnika klase sjajne ribe, kojoj ova životinja pripada. Općenito, moguće je izdvojiti nekoliko zajedničkih značajki koje su karakteristične za svaki ribolovac:

  • velikih i jakih usta, ispunjenih oštrim zubima kako bi se raspršili ljestvice;
  • kratko tijelo;
  • prisutnost fluorescentnog procesa na glavi;
  • igličastih peraja.

Riblji ribolovac živi dubokoIme "morske osobine" ove ribe dano je zbog općeg ugrožavajućeg dojma. Na ruskom najbliži idiom je "strašan kao pakao".

Ukupna duljina ribe je oko 1,5-2 metara, težina - do 57 kilograma. Tijelo je goli, prekriven kožnim procesima, blizu usta postoji nekoliko slojeva kože koja se kreće kada se životinja pomiče. Tijelo crno, smeđe, rijetko bjelkavo. Ovaj izgled daje "morskoj liniji" odličan prerušak. Stvorenje je gotovo nevidljivo u debelim gredicama alga i na maglovitom dnu.

Fluorescentni proces ribolovacaNjihovo je ime primljeno od strane ribolovaca zbog prisutnosti fluorescentnog procesa na glavi. Ovo tijelo zauzima iznimno važno mjesto u mehanizmu vitalne aktivnosti, jer služi kao mamac za hranu. Upotreba dodatka pojedinac se zove malim ribama, a onda jede. Od daljine, "more značajke" je kao vrsta ribara. U prirodnom staništu, ribič je gotovo nevidljiv, a proces na glavi služi kao jedini izvor svjetlosti i vidljiva točka.

Izravno "štap za ribolov" na glavi je prva zraka leđne peraje, deformirana i modificirana. Duljina tog procesa, također poznata kao ilitija, iznosi do 25% duljine tijela "đavla". Smještaj na glavu dopušta mu da uspješno loviti, privlačeći uz pomoć iluzije plijena izravno u usta. Ribolov u dubokom moru je klasa zraka ribe, ali malo je zajedničkog s drugim predstavnicima ove vrste.

stanište

Deepwater ribolovci imaju fluorescentni procesStanište "morske crte" je duboka voda, gdje ova riba praktički nema prirodne neprijatelje zbog čega je populacija ribičica prilično velika. Na dubokoj vodi gotovo da nema velike hrane, zbog čega ove su se ribe prilagodile, nakon što je narasla fluorescentni organ. Glavna komponenta racije životinje su male ribe i rakovi. Volumetrijska usta dopuštaju gutanje plijena, što je znatno veće od samog "vraga".

Ribolov na moru može loviti zasjedu, čekajući plijen na dnu. Moćne prsne peraje, proširene na kraju, omogućuju ribolov lagano za navigaciju na dnu, a opći sjenčanje staništa pruža nevidljivost drugim ribama. Prosječna dubina prebivališta "morske linije" je 300-350 metara, neki predstavnici obitelji žive na dubini od 550 metara.

Deepwater piercing je raširen u Atlantskom oceanu, od obale Islanda do Gvineja. Neki su ribari pronađeni na području crnogorskog područja. Općenito, ova životinja preferira hladne, duboke vode.

Život i reprodukcija

Ribolov provodi veći dio svog života u potrazi za hranom, lovom ili ležanjem na dnu blatnog dna. Riba se čak može skočiti na plijen zbog snažnih prsnih peraja. Ove pojedinačne ribe i provode većinu vremena izvan zajednice vašeg partnera ili licemjerje. Kada plodna dob stigne do mrijestilišta na području Britanskog otočja ili Iberijskog poluotoka, proljeće i zima. Mrijestenje se događa na maksimalnoj dubini, ponekad doseže 2 tisuće metara.

Interakcija s čovjekom

Riblji ribolovac, nadimak u društvu "riba s baterijskom svjetiljkom", izuzetno je vrijedan objekt ribarske industrije. Njeno meso bez kostiju cijenjeno je u nekoliko svjetskih kuhinja, uglavnom u Francuskoj, gdje se "morska crtica" poslužuje s bijelim vinima kao izuzetno prestižnom i statusnom jelom. U razdoblju od 2005. do 2014. godine, razina komercijalnog ribolova "morske linije" dosegla je maksimalni volumen. Rekordni broj proizvodnje papaka iznosio je 33,2 tisuće tona. Ribolov se odvija kroz dno trošenje, koja bilježi većinu pojedinaca zakopanih u mulju. Čelnici u ribolovu su Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska.

Njegova primjena pronađena je u takvim industrijama:

  • genetika - znanstvenici pokušavaju sintetizirati fluorescentnu tvar proizvedenu od bakterija;
  • industrija - izuzetno vrijedno riblje meso;
  • ihtiologija - ribič je kruna prehrambenog lanca u svom ekosustavu.

Prema gurmanima, meso "morske linije" je prilično teško, ali bez kostiju i vrlo hranjivo.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan