uawildoleft.com

Otoferonol Gold i Premium: Upute za uporabu

Foma otoferonolaKoliko često trebate očistiti uši mačke? Svi vlasnici odgovore na ovo pitanje na različite načine. Netko ima dovoljno čišćenja jednom tjedno, a nekoga i 3 puta tjedno čišćenje nije dovoljno. Kućni ljubimci uvijek imaju prljavo koplje unutar uha. Ovo uši ili otodektoza. Opasna mikrobna bolest koja može dovesti do djelomične ili potpune gluhoće.

Do danas, u veterinarskoj medicini postoje mnogi lijekovi dizajnirani za borbu protiv ušnih grinja. Najčešće se koriste otofironolski zlato i Oferonol Premium, kapi za uši.

opis

Otoferonol Gold i Oferironol Premium - Protuupalni i antimikrobni pripravci, napravljeni u obliku kapi. Oni negativno utječu na sarkoptoidne grinje, aktivno blokiraju širenje štetnih organizama. Ima antifungalna ljekovita svojstva, ublažava inficiranu životinju od svrbeža i iritacije. U krvi gotovo ne dobiva, koža se ne apsorbira, ima lokalni učinak.

U veterinarskoj medicini se koristi za liječenje otodektoze i trošarina ušnih grinja iz organizma pasa i mačaka.

Sastavina oferonol zlata

Sastav lijeka uključuje takve aktivne tvari, kako slijedi:

 1. Deltametrina.
 2. Tsikloferon.
 3. Propolis (ekstrakt).


Uz aktivne tvari, u sastavu Oferironol Gold uključuje pomoćne komponente:

 1. Izopropilni alkohol.
 2. Polietilen oksid 400.

Aktivne tvari koje su dio uha padaju u najkraćem mogućem roku kako bi se životinja spasila od neugodnih osjeta. Nakon apsorpcije lijeka ili izravnog kontakta, grinja umre. Pomoćne komponente su odgovorne za rano zacjeljivanje češlja i izlučivanje otpadnih proizvoda ušnih grinja.

Sastav ozonskog premaza

Upozorenja za uporabuSastav ovog lijeka uključuje aktivne tvari:

 1. Permetrina.
 2. Dinatonska sol dexametazon fosfata.
 3. Dimexide.

pomoćna sredstva, uključeni u pripravak lijeka:

 1. Glicerin.
 2. Kozmetički okus.
 3. Izopropilni alkohol.

Aktivne supstance pripravka posjeduju akaricidno svojstvo, štetno za uzročnike otodektoze. Ekscipijenti brzo regeneriraju zahvaćena područja kože.

Važno je znati da je lijek netoksičan za vanjsku uporabu. Ne uzrokuje iritaciju i opekline. Ali ako lijek stigne u tijelo, može doći do mučnine i povraćanja, jer neke aktivne komponente štetno utječu na unutarnje organe i mogu biti opasne za zdravlje kućnih ljubimaca.

Oblik izdavanja

Otoferonol Gold proizvode u malim plastičnim prozirnim bocama, vrh je okrunjen posebnim savjetom. Proizvodi se u obliku kapljica za uši, što je pogodno za upotrebu, tako da ne morate kupiti pomoćne alate, na primjer pipete. Pakiran u kartonsku kutiju. Rok trajanja nije duži od 24 mjeseca. Uputstvo za uporabu je prisutno.

Otoferonol Premium pakirane u staklene boce volumena 5 cc / cm, 10 cc / cm i 15 cc / cm. Proizveden u obliku kapljica u uhu. Boca je opremljena posebnim kapaljkom za kapanje, ili je hermetički zatvorena gumenim čepom. Rok trajanja ovog lijeka je 2 godine. Upute za uporabu su prisutne.

Upozorenja za uporabu

Što pomaže kod otofironolaKao što je ranije spomenuto, smatra se glavni razlog za imenovanje prisutnost ušnih grinja u ušima životinje. Ovo je opasna bolest koju prenosi zdrava životinja od pacijenta. Prepoznati da bolest nije teško. Kada krpelj ulazi u uho psa ili mačke, životinja počinje osjećati svrbež. Riječ je o reakciji zaražene životinje na ugrize i gubitak života ušnih grinja. Životinja počinje ogrebati bol u uhu, često naginjajući glavu.

Na primarnom pregledu, stručnjaci primijetiti prljavu pločicu u aurikulu, ako je potrebno, napraviti potvrde i propisati Otophoron Gold ili Oferonol Prednost u obliku kapi za uho.

Otoferonol Gold: upute za uporabu

Za oba lijeka, Oferironola Gold i Oferironol Premium, postoji nekoliko obveznih pravila koja bi trebala voditi svakog vlasnika psa ili mačke. Korak-po-korak upute za uporabu Oferironol Gold i Oferironol Premium:

 • Prije uporabe lijeka, potrebno je pripremiti životinju za taj postupak. Pet se smiruje, a zatim briše zahvaćeno područje. Iz ušiju potrebno je uklanjanje sumpora i prljave plakete, kako bi se masirao baze ušiju radi bolje asimilacije pripravka.
 • Boca mora biti potresana nekoliko puta. Uzmi životinju u svoje ruke, povucite malo uha i kapnite 3-5 kapi. Morate liječiti oba uha odjednom.
 • Lijek mora biti na sobnoj temperaturi. Ako je proizvod hladan, malo se zagrijava u vodenoj kupelji.
 • Treba imati na umu da kada lijek udari zahvaćeno uho, životinja može osjećati peckanje. Dakle, neko vrijeme se životinja mora držati na rukama kako bi se izbjeglo istjecanje lijeka iz ušiju.

Ako vlasnik nema iskustva u čišćenju ušiju, trebate potražiti pomoć stručnjaka, jer neiskusni domaćin može oštetiti bubnjić na životinju.

Kontraindikacije i nuspojave

Kao i kod svih antimikrobnih lijekova, ti lijekovi imaju kontraindikacije. Nemojte davati lijekove životinjama:

 • Upotreba otofironolatrudne i dojilje;
 • s ozljedama tamponske membrane;
 • slab;
 • pate od zaraznih bolesti;
 • malih štenaca i mačića koji nisu navršili dvije godine života;

Uz pravilno dijagnosticiranu i točnu dozu nisu pronađeni nuspojave.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan