uawildoleft.com

Automatski inkubator za kokošja jaja

Inkubator za jajaZa uzgoj pilića trebate dobru temperaturu i dovoljnu vlagu. Sve se to može lako postići ako postoji inkubator kod kuće. Pri odabiru, također je potrebno uzeti u obzir da postoji poseban mehanizam za okretanje jaja. Kokoš koji izvlači jaje, okreće ga sam po sebi, potrebno je da se ravnomjerno zagrijavaju. Inkubatori za kokošje jaja rade na istom principu.

Što su inkubatori za jajašca?

Oni su:

 • automatski;
 • mehanički;
 • pitomi.

priručnik Inkubator je napravljen kako bi osoba kontrolirala. To bi trebalo biti učinjeno nekoliko puta dnevno, i to nije previše zgodno. Mehanički inkubator sprema osobu od toga da okrene svoje jaja. Mehanizam osigurava rotaciju cijele ladice. No, osoba i dalje mora kontrolirati okret, vlagu i temperaturu unutar uređaja sami. Stoga je najprikladniji tip inkubatora automatska jedinica koja potpuno oslobađa vrijeme osobe.

Nije potrebno da vlasnik prati status procesa. Automatski način kontrolira sve za to. kriteriji inkubatori Bez obzira na koji tip rotacije jaja će se ugraditi na inkubator, potrebno je osloniti na sljedeće parametre koji moraju nužno biti prisutni na stroju:

 1. Ručni inkubator - što je toBroj jaja. Inkubatori, koji se koriste u industrijskoj proizvodnji, mogu ugostiti stotine, ponekad i tisuće jaja. No, kako bi se moglo provesti obiteljsko uzgajanje pilića, dovoljno je inkubatora koji udovoljavaju 50 i 70. Takvi su uređaji vrlo kompaktni i stoga se lako mogu uklopiti u svaki stan. Treba imati na umu da proizvođači čine inkubatore samo za pileće jajašca. Guske i jaja za prepelice zahtijevaju sasvim drugačiju opremu i prostor u njemu. Takvi inkubatori za piliće, naravno, mogu se modificirati tako da se ne smiju stavljati samo jajašaca, ali ćete morati instalirati potrebne ladice u uređaj.
 2. ventilator. Ventilator mora biti prisutan u inkubatoru, jer osigurava ravnomjerno zagrijavanje jaja. Ventilator cirkulira vrući zrak kroz komoru. Prednosti ovog uređaja su očite, ali postoji jedan nedostatak - puno energije će biti potrošeno. I također, potrebno je odabrati uređaje koji rade tiho, budući da buka u stanu može uvelike ometati kućanstvo.
 3. pogodnost čišćenje. Nakon završetka razdoblja inkubacije, pilići izlegu i ostavljaju veliku količinu malih pahuljica, kao i ljuske jajeta. Sve je prljavština sigurno začepljena u rupama za ventilaciju. A ova mjesta su vrlo teško dostupna. Zato kamera mora biti pažljivo očišćena, sterilizirana, kako ne bi došlo do kvarova. A to znači da je potrebno unaprijed čistiti fotoaparat i odabrati uređaj koji je vrlo jednostavan za čišćenje. Trenutno, proizvođači čine inkubatore na takav način da je čišćenje vrlo jednostavna i praktična. No, i dalje trebate to sami uvjeriti, postavljajući potrebna pitanja prodavaču. Nakon što pokazuje način čišćenja, možete kupiti uređaj i ne brinite se da će uzrokovati mnoge probleme.
 4. ublažiti usluga. Nije tajna da svaka oprema, na kraju, nije u redu. Stoga je neophodno uzeti u obzir trenutak kada će se ova jedinica morati popraviti. Bolje je kupiti uređaj koji je napravljen u Rusiji, budući da se detalji za domaće inkubatore mogu dobiti puno lakše nego inozemni proizvođači.

Informacije o automatskom inkubatoru

Ova vrsta uređaja je vrlo prikladna, jer se uopće ne treba slijediti, uređaj neovisno rotira jaja dva ili četiri puta dnevno. No, broj okretaja se može samostalno namjestiti, a također je moguće samostalno postaviti potrebnu temperaturu i vlažnost unutar uređaja. Uprava inkubatora je vrlo jednostavna, intuitivna, vrlo razumljiva, ali i jednostavna.Potreban je uređaj instalirati u toploj sobi i inače postoje pogreške u mjerenju temperature. Home inkubatori su proizvedeni na takav način da će biti samo na sobnoj temperaturi i vlažnosti, drugi uvjeti za uređaj mogu biti smrtonosni. Ponekad mogu postojati pogreške u radu automatskog sustava, a to se događa kada je ladica djelomično popunjena. Ako se nekoliko jajeta stavlja u inkubator, najbolje je staviti komade polistirena u prazne ćelije, koje će u obliku sličiti jajašima.

Automatski inkubator - što je toNeke vrste inkubatora izrađene su od pjene. Ovaj materijal je vrlo porozan, a također je dobro za zrak. Ali njezin nedostatak je taj što je vrlo brzo kontaminiran, a također postaje toplo patogene. Ova vrsta inkubatora treba redovito čistiti i dezinficirati.

Inkubatori, koji se temelje na automatskom sustavu, podijeljeni su u način okrećući jaja.

 • Prva varijanta daje valjanje pokretom rešetke;
 • Drugi postavlja kut nagiba rešetke za 45 stupnjeva;
 • a treća inačica opremljena je posebnim valjcima koji se okreću.

Posebne prednosti nad drugim vrstama, niti jedan od tih uređaja nema. Svi inkubatori podjednako obavljaju svoje zadatke. Malo savjet: pri kupnji inkubatora, koji ovisi o automatizaciji, poželjno je odabrati model koji ima izvor napajanja u nuždi.

Cijene inkubatora, opremljene automatskim okretanjem jaja, prilično su prihvatljive i iznose oko tri do četiri tisuće rubalja. Ovi modeli su potpuno pouzdani, imaju ugrađenu bateriju. Naravno, postoje skuplje jedinice, koje koštaju oko 7 tisuća ili 12 tisuća rubalja. Ovi inkubatori mogu prilagoditi velike količine jaja, a imaju različite nadogradnje, kao što su aeroionizator i bioakustički stimulator.

Informacije o proizvodnji inkubatora s vlastitim rukama

Učiniti automatski inkubator s vlastitim rukama, morate pronaći posebnu ladicu koja će imati automatsko rotaciju jaja. Naravno, možete bez takvog uređaja, ali u ovom slučaju morat ćete sami obratiti jajašca. A budući da je potrebno to učiniti tri ili čak četiri puta dnevno, to nije osobito prikladno. Zato je poželjno napraviti domaći samokretni inkubator koji se može napraviti automatskim okretanjem jajašaca. Ali, inkubatori bez automatizacije također su vrlo popularni među handymen.

Da biste inkubator napravili vlastitim rukama, morate pronaći sljedeće komponente:

 • kamera;
 • ventilator;
 • žarulje sa žarnom niti koja imaju snagu od 25 W;
 • termostat.

termoregulator

Termostat za inkubatorOvo je vrlo važan uređaj koji se koristi za kontrolu temperature i vlažnosti zraka unutar komore. vlasnik s vlastitom rukom može podesiti termostat na potrebne vrijednosti, što će biti idealno za jaja. Kada dođe do povrede temperature, uređaj će početi zvučati glasno zvučni signal upozoravajući na nepravilno pohranjivanje jaja. Važno je zapamtiti da temperatura u inkubatoru mora biti točno kalibrirana.

Točnost kalibracije trebala bi biti plus ili minus 0,5 stupnjeva Celzijusa. Domaći termoregulatori se ne mogu podvrgnuti ovom stupnju kalibracije. Neki vjeruju da se domaći aparat može pristupiti konvencionalnim termometrom, koji će također pratiti temperaturno stanje. Da, može izračunati temperaturu u stanju. Ali ne može kontrolirati vlažnost, pa stoga ljudi koji odlučuju koristiti termometar za svoj uređaj trebaju znati da takav uređaj neće raditi.

cijena uobičajeni higrometar, koji ima daljinski zaslon, je samo 600 rubalja, a njegova točnost zadovoljava sve visoke zahtjeve. Zato je bolje kupiti thermoregulator nego pokušati napraviti samozatajne kopije. Ako postoji želja, možete kupiti skuplje modele s mnogo dodatnih značajki.

kamera

kameraKamera može biti izrađena od bilo kojeg improviziran materijala koji su dostupni kod kuće. Može biti kartonske kutije, stari televizor, hladnjak. Bilo koji uređaj će se koristiti kao fotoaparat, važno je da će ispunjavati sljedeće uvjete: gornji i donji dizajn je potrebno napraviti rupe, kako bi se komora je uvijek svježi zrak. Dno komore je opremljeno posebnom posudom s vodom. Tekućina koja će ispariti zarez daju potrebnu vlažnost.

Ladice za jaja mogu se postaviti u nekoliko redaka. Kako bi se to dogodilo grijanje Zrak se mora koristiti u snazi ​​žarulje od 25 W ili više (sve ovisi o veličini komore) lampama žice će proći kroz bočne otvore koji moraju biti učinjeno u unaprijed. Minimalna udaljenost između svjetiljke i jaja bi trebala biti 15 cm, a idealno čak i više-25 cm. Vrata se ne treba previše, pogodan za mjerenje 40 po 40 cm. To je potrebno kako bi se osiguralo da kada je otvaranje nije raznolik temperatura i vlažnost unutar uređaja.

Ladice za jaja izrađene su od mreže, koje su izrađene od metala. To je neophodno tako da vlaga i zrak mogu slobodno cirkulirati oko jaja. Sve pukotine moraju biti pažljivo prekrivene brtvilom.

Samokružni inkubator

Inkubator se može napraviti samostalno od starog hladnjaka. Trebao bi se sastojati od sljedećeg komponente:

 • tijelo;
 • ladice automatskog okretanja;
 • grijaći element u obliku žarulja;
 • termostat;
 • timer za promjenu jaja;
 • žica, kao i utikač za spajanje 220 volti na uređaj;
 • ventilator koji se može ukloniti s računala.

izrađivanje

 1. Kućni hladnjakNajprije morate rastaviti staru kuću frižider. Ovaj materijal će biti idealan, jer je hermetičan, prostran, a također je vrlo prikladan za čišćenje, nakon što pilići izlegu. Još jedna pozitivna kvaliteta hladnjaka je da već ima rešetke koje se uklapaju u trake. Morat će samo napraviti male suknje. Naravno, poželjno je opremiti samokretni inkubator s onim posudama koje imaju automatsku revoluciju.
 2. Komora za zamrzavanje mora se demontirati, jer to neće biti nužno.
 3. U hladnjaku ćete morati napraviti mali prozor kako biste pratili stanje jaja. Zatvorite ga izdržljivim i prozirnim staklom. Vrlo je važno da se sve pukotine pažljivo uklone uz pomoć brtvila.
 4. Napravljeni su gornji i donji dijelovi otvori promjer od oko 3 cm.To će biti potrebno za pravilnu ventilaciju unutar fotoaparata.
 5. Odozdo postavljamo regulator temperature, kao i posudu punu vode.
 6. Hladnjak je vertikalna struktura, što omogućuje da zrak cirkulira bez pomoći ventilatora. Ali, naravno, bolje je da je isporučujete za sigurnost.
 7. Odozdo je napravljeno još nekoliko rupa. Bit će potrebni za umetanje unutar žica koje će biti spojene na svjetiljku. Potrajat će četiri svjetiljke. Njihova snaga trebala bi biti 100 W svaki. Potrebno je koristiti samo takve žarulje jer je hladnjak dosta velik i zahtijeva dobro zagrijavanje. Svjetiljke su najbolje instalirane na samom dnu. tada hladno Zrak će se zagrijati odmah na ulazu u uređaj.

Domaći domaći inkubator spreman je. Kao što vidite, to ne zahtijeva mnogo vremena, samo želja, upornost i potrebne vještine su potrebne.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan