uawildoleft.com

Molitveni mantis: značajke morskog čudovišta

Molitva mantisPostoji stvorenje na Zemlji koje može vidjeti tisuće puta više od bilo kojeg živog organizma, uključujući čovjeka. Toliko je jaka da njegov utjecaj može probiti ljusku ljuske. Vjerojatno, nakon ovih riječi, pojavljuje se moćno biće s razlogom i dolazi s drugog planeta. Zapravo, ovaj mornar nije veći od nogometne lopte i njegovo je ime škampi mantisa.

Poseban vid

Govoreći o škampima mantisa, vrijedi započeti priču o njegovu nevjerojatnu viziju. To je njegova glavna prednost nad drugim vrstama živog svijeta na planeti. Let`s nacrtati analogiju s drugim stvorenjima. Osoba ima milijune osjetljivih ćelija, koje se dijele u dvije vrste - štapiće i češeri.

Štapići su odgovorni za percepciju svjetlosti (svjetlost, kontrast, sposobnost da se vidi noću) i pokret (sposobnost hvatanja svjetlosnog traga objekta). A čunjevi su odgovorni za percepciju raspona boja. Zglobovi, zauzvrat, podijeljeni su u 3 vrste analogno RGB, omogućujući vam da vidite nijanse crvene, plave, zelene i druge boje nastale tijekom miješanja.

Psi, na primjer, imaju dvije vrste čunjeva, dopuštajući im da vide nijanse plave, zelene i žute boje. Leptiri, iako manje inteligentni od same osobe, imaju 5 vrsta češera. U ovom slučaju, ljudi ne mogu ni zamisliti kako je "vidjeti nove boje".Pogled na rak mantisaA sada zamislite kako karcinom mantisa vidi svijet kad ima čak 16 vrsta češera! To mu omogućuje da vidi svijet u najrazličitijim rasponima svjetlosnih valova, uključujući polariziranu svjetlost i infracrveno zračenje! Zahvaljujući ovoj viziji, škampi mantisa vide sve prikriveno stvorenje. Pretpostavlja se da ovaj škampi također vidi zaražene stanice i stanice raka, kako ne bi jeli bolesnog bića, a ne da se otrovi.

Ali nisu svi 16 segmenti u oku raka odgovorni za boju. 4 od njih su filtri u boji koji poboljšavaju sposobnost stvorenja. Vidi ovo morsko stvorenje nije potpuno shvaćeno, ali vjerojatno mu dopušta da ga vidi sljedeći spektar valova:

  • UV;
  • infracrveni;
  • polarizirani;
  • radio valovi;
  • ostali malo promatrani valovi.

Da bi se cijeli spektar radijacije mogao vidjeti u raku, osoba bi trebala imati dodatne "naprave" u mozgu, budući da se ljudima informacije prenose izravno u mozak i tamo se obrađuju. U kariku mantisa informacije se obrađuju samima očima, a mozak ulazi u gotove forme.

Unatoč svemu složenosti i svestranosti pogleda na rak, ovdje nema ništa iznenađujuće. Svako biće na planetu razvija se u skladu s njegovim načinom života, a mnogi živi organizmi imaju prednosti u odnosu na čovjeka.

Značajka udova

Značajke karcinoma mantisaPrednji dio mantisa zove se stabljika. Predator ih baca s takvom brzinom i snagom da, čak i bez udarca cilja, žrtva može biti ozlijeđenamjerenje udarnog vala.

Postoji mit o tome da se voda oko kandži svodi na nekoliko tisuća stupnjeva. Ovo je samo djelomično istina. Voda se doista zagrijava, ali u vrlo malim količinama. Inače, rak će se zavariti. A ipak njegove čeljusti - Opasno i jedinstveno oružje. Na temelju toga, znanstvenici razvijaju materijal za svemirski brod i vojni razvoj. Osim toga, jesti se mantis šampinjona. Vrijedno je spomenuti da, zbog straha od udarca, Ekstrakcija se odvija uz pomoć posebnih spremnika oklopnih oklopa.

Čak i ako je žrtva već oduzeta, ali i dalje se odupire, škampi mantisa neće propustiti priliku da ponovno iskoriste svoju udaraljku. Usput, zadržavanje takvog stvaranja u običnom akvariju je opasan, jer je snaga mantri škrpjela dovoljna da ga razbije.

Opći opis i način života

Znanstvena klasifikacija karcinoma mantisa:

  • domenu - eukarioti;
  • Kraljevstvo je životinje;
  • tip - artropodi;
  • klase - viši karcinomi;
  • odvojak - roton-legged.

U izgledu, škampi mantisa je poput križa između škampi i mantisa. Duljina tijela je duljine 10-34 cm. Većina ih je oslikana svijetlim, bojažljivim bojama, poput živog utjelovljenja dugine. Kao najviši predstavnik njegove vrste, takva zgodna rakova mogla bi biti "mudar čovjek" među stanovnicima mora i promicati međusobno razumijevanje, poštovanje i vegetarijanstvo. Međutim, on To je grabežljivac s smrtonosnim udovima, sposoban da razbije žrtvu u male komadiće.

Gotovo sve vrste žive u toplim morima suptropskih i tropskih pojaseva u plitkim vodama dubokih 5 do 20 metara. Najveći predstavnici svoje vrste češće se nalaze u Pacifiku i Indijskom oceanu. Molitvene mantise mogu se naći u Sredozemnom moru, kao i na ruskoj obali.

Pogled na rak mantisa Većina otmičara žive u vlastitim jamama morskog tla, dostižući 1 m dubine. Mali članovi ove skupine skrivaju se u pukotinama i pukotinama između koraljnih grana. No, neki od njih koriste bujice većih vrsta. U svom domu, šampinjoni mantisa provode većinu vremena.

Premjestite rotonove noge češće s oštrim trzavicama, plivajući i kretnjom uz pomoć udova. U slučaju suživota, male mantine od škampi ostaju u rupe, čuvajući ih i održavajući čistoću i red. To je osobito istinito za rakove, kada rupu ima dva izlaza (u većini slučajeva). Dva mjesta za izlazak su potrebna za ugodniji odlazak, tako da protok vode iz prvog proboja prolazi kroz prebivalište.

Nakon proučavanja svih prednosti raka mantisa, možda mislite da je opasnije od toga, s takvim i takvim sposobnostima. Međutim, kao i svako biće, rak je ranjiv i može izgubiti u borbi protiv zajedničkog hobotnice. Tom je dovoljno da se spretno koriste ticalo, tako da udarni udovi ne mogu biti korišteni, a tamo je za malu. Ipak, nezavisni ulov karcinoma mantisa može završiti osobi kobnoj ne toliko od moždanog udara kao kod mogućih infekcija. Stoga nemojte žuriti u sve što izgleda lijepo i voditi brigu o sebi.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan