uawildoleft.com

Umirujuće i hipnotike za mačke i mačke u pokretu

Umirujuće drogeMačke se dobro suočavaju sa stresnim situacijama, ali ponekad i dalje trebaju pomoć. Na primjer, ljubimac nikada nije napustio kuću za dugo vremena, ali treba hitno odnijeti na veterinara za dogovor. Naravno, životinja će biti nervozna. Nakon sličnog putovanja ljubimac se čak može osjetiti nekoliko dana.

Ali to se može izbjeći. Dovoljno je dati mu sedativ za mačke na cesti. I to nije jedini scenarij upotrebe sedativa na cesti. Iz ovog članka saznat ćete, kako još možete koristiti sedative za mačke.

Umirujuće za mačke kod kuće

Neke tvari, smirujući učinak na mačke, postoji u svakoj kući. No, najčešće, njihova primjena daje suprotan rezultat. Naprotiv, kućni ljubimci postaju preaktivni. Riječ je o valeriji i mačkama.

Zašto ove biljke uzbuđuju i ne smiruju kućne ljubimce? Sve je u pitanju postojeće pogreške, prema kojoj, ako valerijan djeluje na osobu kao umirujuće, tada bi ta biljka trebala djelovati na isti način na mačiću. Zapravo, valerijan je vrsta droga za predstavnike mačke obitelji. Njegova aroma djeluje na mačke na isti način kao i "Viagra" na ljude. Miris valerijana ne samo da vodi mačke i mačke u uzbudu, uzrokuje ovisnost životinja slično opojnoj drogi.S valerijanom je skinuta. A što je s mačkom? Zašto ne djeluje kao sedativa za mačku? Stvar je to mačka, to je samo slaba analiza valerijana. Zbog manje izraženog učinka metvice, mačka se nije smirila, ali nije uzbuđena. Samo se njezino ponašanje mijenja.

Važno je napomenuti, taj novac nije jednako valjan na domaćim mačkama. Neki su kućni ljubimci jako voljeni, drugi su joj ravnodušni.

Kao što vidite, za mačke nema domaćih ograničenja. Stoga veterinarski stručnjaci preporučuju, ako je potrebno, korištenje sedativa.

Umirujuće droge

Medicinski pripravci su najpouzdanija i sigurnija opcija za smirivanje mačke. Dostupni su u tabletama i kapima. Savršeno će se smiriti mačka tijekom vrućine, a ne u mjeri agresivne mačke. Uz njihovu pomoć možete lako transportirati životinje na velike udaljenosti bez da ih uvježbate u stresno stanje.

Kapi i tablete

uzeti u obzir najpopularnijih sedativa pripreme za mačke:

  • Sredstva za mačke"Fiteks". Oblik ispuštanja ovog lijeka je pad. Ako trebate smiriti životinju na putu, onda je ovaj lijek najbolji za ovo. Kao dio "Fitexa" mnogo ekstrakata ljekovitog bilja: majčinskog soka, valerijana, hmelja i kacige. Zbog toga lijek ne samo da smiruje mačke i mačke nego i normalizira rad kardiovaskularnog sustava.
  • "Stop-stres." Ovaj lijek za mačke i mačke ima 2 oblika otpuštanja: kapi i tablete. Aktivne komponente ovog agensa izravno utječu na mozak životinje, potiskuju centre uzbude. Lijek je jak. Djelovanje je vrlo brzo. Međutim, "Stop-stress" je potpuno siguran i ne uzrokuje ovisnost.
  • "Mačka Bajun" je još jedan popularan sedativ za kućne ljubimce. Proizveden je ne samo u obliku tableta već iu rješenjima. "Mačka Bajun" je stvoren prvenstveno u borbi protiv agresije mačaka, ali istodobno savršeno stabilizira emocionalno stanje mačaka tijekom estrusa.
  • „Ksilazina”. Ovo je sintetički lijek, koji se temelji na supstanciji - derivatu tiazina. Često se koristi u veterinarskoj medicini da smiri ljubimac prije pregleda ili operacije. Ovaj lijek ne samo da smiruje mačke i mačke, već i anestezira i ublažava napetost mišića.
  • "Fospasim". To je homeopatska priprema koja sadrži ljekovite ekstrakte iz biljaka i minimalne doze mineralnih tvari. Prema brojnim pregledima ovo je jedna od najučinkovitijih priprema biljnog podrijetla.
  • "Feliway ®". Ovaj lijek se isporučuje u našu zemlju iz Francuske i zbog toga je prilično skup - 2200 rubalja za jednu bocu raspršivanja. Valja napomenuti da Felivey nije lijek. Namijenjen je stabiliziranju emocionalnog stanja mačaka zbog prskanja u zraku prostorije sintetskih feromona. Ove tvari su apsolutno sigurne za ljude i druge domaće životinje.

Hormonski sedativi za mačke

Učinci sedativaNajpoznatiji i vrlo popularan hormonski lijek je umirujuće djelovanje - "Sex barrier". Veterinari ne preporučuju uporabu bez posebne potrebe. Lijek smanjuje seksualno lova na životinjama, ali može uzrokovati opasne bolesti kod četveronožaca, uključujući rak.

Ako vlasnici u početku ne žele, da njihova mačka treba donijeti mačiće, tada veterinarski stručnjaci preporučuju sterilizaciju kućnog ljubimca. Prema veterinarima, ovo je humaniji način sprečavanja neželjenih trudnoća.

Pilule za spavanje za mačke

To su jači lijekovi. Oni se pribjegavaju kada jednostavni sedativi ne pomažu mačiću ili mačiću, ali još uvijek postoji potreba za prijevozom ljubimca. Slažem se, kada je životinja spava, to je najlakše transportirati. Međutim, pilule za spavanje za mačke možete koristiti samo nakon prethodne konzultacije s veterinarom. Idealno kada veterinar ubrizgava hipnotički. Međutim, svaka osoba može samostalno za odabir doze tablete za spavanje i za injekciju.

Tablete za spavanje koje se koriste za prijevoz mačaka

Veterinarski statistički podaci pokazuju da se najčešće koriste sljedeći lijekovi za stavljanje kućnih ljubimaca na spavanje tijekom prijevoza:

  • Upotreba sedativa"Vetrankvil". Ovaj hipnotički se koristi za ublažavanje stresa kod kućnih ljubimaca prije dugog putovanja.
  • „Butorfanol”. Ovaj hipnotički lijek može smiriti mačke koje imaju uporni fobije.
  • "Medetomin" se koristi ne samo za stavljanje životinja na spavanje prije dugog putovanja, već i za ublažavanje stresa prije operacije.

Sve gore navedene tablete za spavanje trebaju se koristiti tek nakon preliminarnog savjetovanja s veterinarom. Predoziranje ovih lijekova može uzrokovati smrt kućnog ljubimca.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan