uawildoleft.com

Strašna i ogromna kokosova rakova ili palminog kradljivca!

Giant photo rakovaPalm kradljivac, ili kao što se zove i kokosov rak - najveći svjetski predstavnik decapod rakova iz superfamilije pustinjaka rakova. Proučavajući način života palminog kradljivca, nazvavši ga artropodom zemlje, izuzetno je teško, budući da većinu svog života provodi pod vodom. Iako lopov palmi nije stvarno, iako vrlo sličan njemu. Njegov izgled učinit će bilo kojoj osobi koja se boji, jer izgleda kao strašno čudovište. I njegove kandže lako mogu slomiti kosti, pa je najbolje izbjegavati susrete u divljini s ovim rakovima.

staništa

Lopov palmin također ima mnogo različitih imena, na primjer: lopov - dobio je to ime jer je on doista ukrade plijen, pa prema putničkim pričama, ovaj predstavnik artropoda skriva se u travi i očekuje da će moći skočiti i povući plijen koji leži na tlu. I također ima ime kokosovog rakova - tako da je dobio ime po toj činjenici jede uglavnom kokosove, koji je u stanju proći kroz svoje snažne prednje kandže.

Kokosovo rakovica je rođak uobičajenog pustinjaka i vrlo je sličan izvana. Ali, za razliku od njega, lopovi dlanova koriste samo školjke dvije godine, nakon čega ih ispadaju, jer imaju vrlo jak exoskeleton.Stanovnici rakova žive na otocima Indijskog oceana, a većina stanovništva nalazi se na otoku Božić.

izgled

Slike s kokosovim rakovimaPalm kradljivac je najveći od artropoda. Dimenzije njegovog tijela mogu doseći duljinu do 40 centimetara i masa rakova doseže četiri kilograma.

Tijelo palminog kradljivca, kao i svi predstavnici artropoda, podijeljeno je na prednji dio, koji uključuje sve udove i trbuh. Najveći par nogu su velike i moćne kandže, s kojima mogu lako razbiti kokosove. I također se može primijetiti da je lijevi pandža mnogo puta veći od onog prave. Sljedeći par nogu ima oštre krajeve, s kojima se sigurno mogu popeti na sva stabla. Sljedeći par stopala je odgovoran za zaštitu kada je palmin kradljivac u svom skloništu i oni ga koriste za šetnje. Zadnji par nogu je najmanji, u osnovi je unutar ljuske i koristi ga samo ženke da se brinu za jaja, a mužjaci ih koriste u procesu uparivanja.

Tijelo palminog lopova zaštićeno je snažnim kalciniranim egzoskeletom. Unutar njegova tijela postoji posebna modifikacija koja može proizvesti izmjenu plina, što mu omogućuje da vodimo zemaljski stil života. I artropodi imaju škrge, ali su iznimno slabi, tako da neće dugo živjeti pod vodom.

način života

  • U prehrani palminog kradljivca ukljucuju se razni plodovi pandana, a kocuni su također omiljena tretira i mogu sigurno jesti druge predstavnike artropoda. Ali, u načelu, palminski lopov je svejedno stvorenje i može konzumirati sve što on smatra hranom.
  • Kokosova rakovi žive u tlu. Za to, kopaju, uz pomoć kandila, plitke jazbine u kojima su vlakna iz kokosa pokrivena. Također mogu živjeti u raznim pukotinama i koraljnim grebenima.
  • Aktivna aktivnost uglavnom se manifestira u mraku. Poslije podne skrivaju se u svojim skloništima.
  • Živi predstavnici artropoda pojedinačno. Zato što im se ne sviđa druga bića. Oni su iznimno agresivni prema nekome tko dolazi k njemu na teritoriju.

Reprodukcija kokosovog rakova

Divovski artropodRakovi počinju normalno uzgajati usred ljeta, a završavaju s dolaskom jeseni. Žensko udvaranje mužjaka traje dugo, nakon čega se udaju. Nakon toga, ženka izvlači jaja na trbuh. Kad je vrijeme za izlegu, žena stavlja jaja u vodu i ostavlja ih tamo.

Kubovi su rođeni u obliku ličinki, nakon čega se slobodno plivaju otprilike mjesec dana, a zatim traže mjesto za stalni život. Našli su utočište, tamo su sjedili sve dok nisu imali školjku. Ovo razdoblje traje dvadesetak dana. Nakon toga, počinju muljati, tijekom kojih se tijelo rakova mijenja. Sada izgleda kao obični predstavnik palminog kradljivca.

Druga mlada rakovica živi uglavnom pod vodom, ali već počinje postupno izlaziti na površinu. Čim se lopta palmine u potpunosti preseli u zemlju, baca ljusku s leđa i postaje poput pustinjaka. Oni postaju potpuno odrasli rakovi samo u petoj godini života. I postižu maksimalne veličine tek četrdeset godina.

Vrijednost za čovjeka

Calcined exopanche ljuska rakovaOvaj predstavnik rakova oduvijek je bio vrlo vrijedan zbog svoje jedinstvenosti. Meso palminog kradljivca je vrlo rijetka poslastica. Ima okus poput jastoga ili jastoga mesa. Također je jako cijenjen zbog činjenice da njegovo meso daje snažan učinak afrodizijaka, pridonoseći seksualnoj privlačnosti.

Zbog masivnog lovca za rakove, vlasti nekih zemalja bile su prisiljene zabraniti lov na lopove palmina kako bi sačuvale svoje stanovništvo.

Zanimljive činjenice

  • Predstavnici palminih lopova imaju vrlo razvijen osjećaj mirisa, tako da mogu mirisati hranu nekoliko desetaka kilometara.
  • Kokosov rakovi imaju izvrsnu sposobnost penjanja na stabla pa se mogu sigurno penjati nekoliko sekundi do visine od oko deset metara.
  • Iako je izgled rakova strašan i može se prestrašiti svakome tko ga vidi. Velika zemlja rakovica apsolutno je sigurna za ljude, ako ih ne dodiruju, u kojem slučaju rakovica može lako razbiti kosti ruke s moćnim kandžama.
  • U Gvineji meso palminog kradljivca bilo je tradicionalno jelo dok vlada nije zabranila zarobljavanje tih predstavnika artropoda. Sada je rijetka poslastica, za koju će morati platiti veliku svotu novca.
Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan