uawildoleft.com

Pasmina pasmina je opljačkanog ramena: opis i sadržaj

Pasmina zečeva Krzneni zečnjakSada sve više i više ljubavnici kućnih ljubimaca žele podmiriti kod kuće nešto ovako - egzotičan

. Netko odabire gmazove ili amfibijska bića, drugi vole rijetke vrste riba, ali netko želi imati tako lijepe pokrivače kao zečevi u stanu.

Postoje mnoge vrste, među kojima se može razlikovati ukrasna pasmina Sklopljeni patuljak.

Pasmina kunića: opis

Opis i fotografije zečeva Krzna jastogaOva vrsta zeca još se pojavila 1950 prošlog stoljeća.

Pasmina je uzgajana u Nizozemskoj uzgajivači koji su odlučili stvoriti minijaturna kopija velike pasmine Skliznuti zečevi - francuske ovce.

To je ova vrsta kunića, prešla s patuljastim zečevima, a potaknula je novu pasminu - sagorjevši patuljak.

Zašto su kunići zvali ovnovi? Naravno, ove male uši nemaju nikakve veze s ovčjim stadom, ali masivna i kratka glava s širokim, malo konveksnim čelom daje im vrsta malih janjetina. Pasmina je stekla ogromnu popularnost širom svijeta zbog tihog rasporeda i nevjerojatno slatkog izgleda tih životinja.

Takva janjad već broji 19 pasmina, ali rad na uklanjanju novih vrsta lopovih zečeva ne prestaje i do danas.

Kunić patuljaste ovce: osobine pasmine

Kunić je zeznuo: karakteristična za pasminuGlavna značajka tih životinja su debeli, jako dugo (do 26-28 cm), čvrsto širokom teške glave i zaobljene na krajevima ušiju, u obliku nalik potkove.

Lopov zec ima tijelu sličnu clydeu prekrivenu mekanom svilenkastom, sjajnom kosom. Tako kosa može biti i prosječna, a dugo s gustom podpushkom.

Dekorativni lopov zec može imati gotovo bilo koju boju (crna, plava, bijela s različitim kombinacijama, žuta, cinka, opal, sable, itd.).

Očekivano trajanje života ušiju je oko sedam godina.Patuljaste ovce su prilično visoke plodnosti - u prosjeku, u jednom trenutku žena donosi šest zečeva. Već u dobi od tri mjeseca životinje dostižu spolnu zrelost, međutim, spremnost žene do rođenja dolazi malo kasnije - u četiri mjeseca.

Priroda lopovog kunića

Kostur patuljak savijaju RamOvčje janjetine karakteriziraju mirno miran tjeskobu. Vole igrati s djecom, vrlo su prijateljski, vrlo brzo pronašli zajednički jezik s ljudima i navikli na novog vlasnika. Osim toga, lopovi koji su imali stražnjicu u usporedbi sa svojim srodnicima koji imaju stojeće uši, manje su zastrašujući, budući da čuju izvanjske zvukove pomalo prigušene.

Oni se dobro slažu s čovjekom - uživaju u svojim rukama i dopuštaju da napadnu. Oni su bhakte, razigrano i prilično aktivno biće, pa im treba prostor. Nasjecki kunić treba ljudsku pažnju i ljubavi, inače se životinja može postati agresivna.

Lop-eared dekorativni zečnjak-janje ima neke inteligencije, tako da je lako zapamtiti vaš nadimak i odgovoriti na poziv vlasnika.

Vrste preklopljenih zečeva

Među zečjim ovcama nalazimo se kao velika (mesa), težina koja doseže 4 kg i patuljaste. Neke pasmine imaju dvije, a zatim tri vrste (na primjer, Kashmir je lopov). Istina, praktično nema podataka o kašmirskim velikim ovcama.

Među patuljastim ušima, sljedeće vrste su vrlo popularne.

Engleski ovna

Odnosi se na skupinu velikih lopova. Smatra se jednim od najvećih vrsta. Težina odrasle doseže 4,5 kg, dužina ušiju se radi na povećanju oko 65-70 cm. Uzgajivači Britaniji tih pokazatelja s 75 cm. Boja Englez prilično zasićena, mogu biti bilo koje boje. Vuna od engleskog lopovog ovca je kratka.

Američke dugih kose ovaca

To je potomak nizozemskog dugouh patuljka, tako da oni imaju slične karakteristike. U početku, ova vrsta kunića imala je samo čvrste boje. Da bi se postigla raznim bojama uzgajivača proveo prelazeći engleske leptira, kao rezultat došao na svjetlo razbacani Fold Krol. Međutim, to je lošija kvaliteta krzna i popraviti nizozemski dugouh angora kunića prešao sa, na kraju sve dugouh patuljasti kunić, ima dugu kosu.

Ali standardni nizozemskog ovce ne predviđa tako dugo kaput, pa duga kosa potomci se ne koristi za uzgoj, iako danas postoje legla standardnih nizozemske kunića s dugom kosom. Težina ovog kunića doseže dva kilograma. idealan je razmatran tjelesne težine od 1,6 kg.

Kašmirski zec

Ova vrsta patuljastih zečeva razlikuje se od svog većeg kolege samo u težini. Tjelesna težina patuljka doseže samo 1,6 kg, dok divovska palca teži 2,8 kg. U ostatku - vanjski, boja, zemlja povlačenja, oni su identični. Međutim, obično se vjeruje da su patuljaste pasmine životinje čija masa ne doseže tri kilograma, pa su obje ove vrste male.

Cashmere imaju oko 20 boja - gotovo sve nijanse od albina do crne. Duljina kaputa je srednja, glava je kratka. Prema standardu, zečevi uši trebaju objesiti po stranama, ali ni u kojem slučaju ne bi ih trebalo vuknuti po tlu.

Francuski ovce

Ova vrsta lopova je preci engleskog ovna, tako da ima slične karakteristike. Razlika je samo u ušima - Francuz su kraći. Boja može biti bilo koja.

Njemački ovce

Ovo je najmanji predstavnik obitelji velikih ovnova. Njegova težina varira od 3 do 4 kg. Uši njemačkog su također kraće od svih - samo 28-35,5 cm. Pasmina je uzgajana prelaskom nizozemskog patuljka i francuskog nabora.

U svojoj domovini, u Njemačkoj njemački naboj je službeno priznat 1970. godine, a samo 20 godina kasnije (1990.) priznala je britanska udruga zec.

U početku, kunić imao je samo boju s agouti genom. Međutim, uzgajivači su radili na uzgoju Ushastik raznolik boje i kao rezultat dobio posebnu nijanse kao što su čokolada, plava, Harlekin, srebro kune, vidre, šarenog s mnogo obojenu površinu. Međutim, takve nijanse još nisu prepoznate kao standard.

Postoje slijedeće vrste standardnih boja za kuniće njemačke vrste nabora:

 • Agouti: opal, čokoladni agouti, činčila.
 • Jednobojno: plava, čokolada, crna, ljubičasta, plavooki bijeli, albino.
 • Piebald: glavna boja je bijela s dodatkom male količine obojenih mrljica.
 • Ožiljci: žućkasto, gorkast, crvena, vrhnje.
 • Vela: crna, srebrna, zlatna, biserno-dima, čokolada, plava, s dima ljubičaste na vrhovima dlaka, sable, crno-smeđa.

Njemački nosač vlasnik je širokih debelih ušiju s moćnom hrskavicom. Djeteta se treba okrenuti prema glavi, a same uši - da se drže iza očiju. Dužina kaputa je normalna.

Lupanje-lutalica

Ovo je relativno nova pasmina koja je zabilježena 2007. godine. Vukovi na lava imaju sljedeće boje:

 • aguti;
 • čelika;
 • Opal;
 • bijela (plava ili crvena očiju);
 • plava;
 • crna;
 • đumbir;
 • jelena;
 • lane;
 • čokolada;
 • crnosmeđi;
 • leptir;
 • Sable: od tamne do svjetla.

Sadržaj ukrasne ovce s lopom

Rabbit Folded RamPrije no što dovedete to dirljivo stvorenje, trebali biste se pobrinuti za njegovu sigurnost. Činjenica da zečevi vole nešto sagorjeti, tako da morate ukloniti sa svog polja gledanja sve žice. Inače, dijete može biti elektricitetno.

Također, trebali biste kupiti poseban kavez ili napraviti sami. Kuća za kunić mora se podudarati sljedeće zahtjeve:

 • Stanica bi trebala biti prostrana, oko 0,7 x 0,5 m.
 • Budući da kunići žive u jazbinama, unutar kaveza je potrebno napraviti kuću. To je prije svega potrebno, a životinja će se naviknuti na ljude i na novo mjesto prebivališta. Idealna opcija je kavez u kojem će se dio područja podijeliti na dva kata. Vrhunac.
 • Kavez bi trebao biti smješten u svjetlu, nisko putovan i zaštićen od mjesta skice.
 • Ladica se može postaviti u jedan od kutova, budući da se dekorativni nabori obično koriste za ispuštanje na određenom mjestu. U tu svrhu možete kupiti posebnu kutnu ladicu, koja je pričvršćena za šipke kaveza ili koristite normalnu mačku.
 • Za očuvanje redoslijeda u ćeliji, preporučljivo je koristiti teške keramičke hranilice, prema kojima će zubi kunića kliziti, a zdjelice za piće trebaju biti obješene na zidove.
 • Kunići, poput većine životinja, trebaju šetnje. Stoga se moraju otpuštati iz kaveza barem 2-2.5 sati dnevno. Ako ne želite da vaš ljubimac krene po sobi, možete napraviti poseban čamac s podom: ne morate očistiti žice i lakše je očistiti izmet.

Hrana s zečevima je srušena ovna

Za kunić, pravilno formulirana prehrana je od velike važnosti. Djeca mlađa od 6 mjeseci ne bi trebala dobiti svježe zelje, kao i sirovo povrće i voće. Kad lopov raste, ove se namirnice mogu dodati u hranu, ali samo u malim količinama. Osnova prehrane dekorativnog kunića je mješavina žitarica i sijena, koja se također može kupiti u specijaliziranoj trgovini.

Prilikom sastavljanja izbornika, mora se uzeti u obzir da je sijena glavna komponenta prehrane životinja, tako da ona uvijek mora biti dostupna. Osim toga, potrebno je kupiti mineralni kamen i popraviti ga na štapovima kaveza.

Prokletstvo zečjeg soka

Uvjeti držanja patuljastog lopovog kunićaIako se kunići zlata brzo naviknu na osobu i smatraju se pitom, ali kada se prvi put pojavljuju u vašem domu, trebate pomoći djeci da se brže prilagode.

Postoji nekoliko preporuka, koji se treba pridržavati.

 • Budući da je kunić - životinja nezavisna i ponosna, nije potrebno prisilno izvaditi iz kaveza, što bi trebalo smatrati sigurnom utočištem.
 • Polako pristupite kući za smještaj, kako ne bi uplašili janjetinu.
 • Otvaranje kaveza, bolje je čekati, kada dijete želi izaći.
 • Naravno, važan čimbenik je ukusna poslastica koja igra pozitivnu ulogu u procesu pripitomljavanja.
 • U nekim slučajevima, jareće lopte može se agresivno ponašati. Takvo ponašanje može prouzročiti nekoliko razloga - strah od nečega do pukog seksualnog uzbuđenja.

Općenito, potrebno je komunicirati s uhastikom prema načelu komunikacije s djetetom, tj. Kada govorite, nemojte podići svoj glas, ne pokazivati ​​svoje osjećaje, ne objesiti se nad životinjom, već se spuštati.

Ako vas ljubimac pokušava ugristi, trebali biste pokazati svoju superiornost vrlo nježno ga guraju na pod. Tako zečevi u prirodi pokazuju superiornost, skakanje na protivnički leđa.

Sklapanje ovce mora nužno izrezati kandže, koristeći posebnu kandžu. Postupak treba provesti vrlo pažljivo, kako ne bi dodirnuo posudu.

Ako primijetite da se ponašanje kućnog ljubimca promijenilo, njegov je kaput postao dosadan, on odbija liječenje, potrebno ju je pokazati veterinaru, jer takvi znakovi mogu ukazivati ​​na razvoj bolesti.

Izmjerite temperaturu. Njezino blago povećanje može ukazivati ​​na stres. Normalna temperatura tijela zeca je 38,3-39,5 stupnjeva.

S jakim povećanjem (iznad 40 stupnjeva), obratite se liječniku. Ali prvo morate barem malo pokušati srušiti temperaturu, koristeći u tu svrhu pakete s ledom. Kratko se primjenjuju na trbuh i uši patuljastog ovna.

Zimske ukrasne ovce imaju jedinstven izgled, zbog čega su vrlo popularne. Ove dojmljive životinje, s pravim sadržajem i pažnjom, oduševit će vas svojim prisustvom i smiješnim dječjim igrama gotovo svaki dan.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan