uawildoleft.com

Koliko često i koliko dana maca hoda?

U kojem dobu mačka počinje hodatiUz pojavu mačke u kući postoji precizna pitanja, odgovori na koje morate pronaći unaprijed. Što da radim kad mačka krene? Koliko puta godišnje seksualno uzbuđenje javlja u obitelji mačaka? Po tradiciji, mačka mora biti u kući kako bi privukla pozitivnu energiju i sreću. No, ima vremena kada kućni ljubimac počinje tražiti par. Instinkti uzeti vlastiti, a vlasnik treba strpljenje.

Kada mačka po prvi put putuje

Ovisno o pasmini, pubertet mačaka može varirati od 5 do 11 mjeseci. U većini slučajeva, po prvi put životinja počinje tražiti parenje u dobi od 6 mjeseci, ali ne kasnije od 10-11 mjeseci. Ako je uparivanje uspješno, seksualno uzbuđenje nestaje za jedan dan. U ovom je dobu žena već prilično spremna za ležanje i porođaj. No, bolje je da se odmaknete od uparivanja kućnog ljubimca u ranoj dobi, jer životinjsko tijelo još nije u potpunosti oporavljeno. Bolje je odgoditi vezivanje za naredno razdoblje uzbuđenja. Najaktivnije razdoblje kod mačaka za parenje je prvih mjeseci ove godine: veljača, ožujak, travanj. U listopadu i studenome, uzbuđenje se nastavlja mirnije, a ne tako zamjetno.

Znakovi seksualne aktivnosti:

 1. Smanjena apetita. Mačka počinje jesti vrlo loše ponuđene hrane, koju nikada prije nije odbila. U nekim slučajevima može govoriti o bolesti. Ali, ako je sve prije toga bilo normalno, onda je ovo razdoblje estrusa.
 2. Počela je hodati malo. Ako prije nego što mačka slavi svoje poslove na istom mjestu, onda tijekom seksualnog uzbuđenja počinje obilježavati na različitim mjestima. Postoji karakterističan miris, iz kojeg se vrlo teško riješiti.
 3. Tijekom estrusa iz genitalija Posebna tekućina se oslobađa kako bi privukla muškarca, što gljiva obilježava njezin teritorij.
 4. Mjenjanje raspoloženja. Kisa postaje previše agresivna ili previše ljubazna prema njezinim gospodarima. Može utrljati noge, a kasnije pokazati lik.
 5. Glasan zvuk. Mačka tijekom estrusa postaje preglasna. Često meows i vrišti. Ovo je također prvi znak uzbuđenja.
 6. Kako utvrditi hoće li mačka hodatipoze. Tijekom svečanosti, mačka počinje da se poza koji su karakteristični za parenje. Spušta svoje šape prednje strane, a zdjelica se podiže kako bi privukla muškarca. Dakle, trbuh pokazuje svoju spremnost za pletivo.
 7. Mačka pokazuje aktivnost na bilo kojem dodiru vlasnika, pogotovo ako udare rep područje.

Koliko često mačke iduCiklus mačke traje oko 10 dana. Svaka žena različitih pasmina je individualna i može hodati ili jednom godišnje ili svaka 2 mjeseca. Koliko puta godišnje mačka šeta? Nema jasnog odgovora na ovo pitanje, pa morate pažljivo slušati vašeg ljubimca.

Koliko mačka šetnje

Estrus u mačkama traje od 1 do 4 dana. Nakon parenja, jaja još nisu spremna za gnojidbu, ona se pojavljuje tek na 2.-4. Danu parenja. Sjeme mačaka može se sigurno pohraniti unutar žalosti, tako da kasnije oploditi jaja. Nakon parenja, mačka lizati i kotrljati na leđima, tako da se jaje kreće u uterus.

Četiri faze reproduktivnog ciklusa

 • Početak estrusa (proestrus) traje do dva dana. U tom razdoblju žena postaje aktivnija, mekša u odnosu na mačku. Mačka, zauzvrat, odgovarajuće odgovara ponašanju svoje djevojke. Ako kuća nema mačku, onda svu pozornost mulke se prebaci na svog gospodara. Počne trljati noge i glasno zujati.
 • Vrh uzbude (estrus) traje 4 do 12 dana. Mačka počinje utrljati protiv bilo kojeg prvog objekta koji je uhvaćen, zvukovi postaju toliko jaki da ih svaki domaćin neće podnijeti. Uz bilo koje milovanje u području repa, mačka postaje parenje poza.
 • Razdoblje nakon parenja (interestras) traje od 2 do 18 dana. Svaka mačka je individualna, može imati 8 dana, a druga može povećati do 19 dana. Tijekom tog razdoblja, murr je iznimno negativan za mačku. Kada se pojavi gnojidba jaja, seksualno uzbuđenje prestaje, ako ne - onda se aktivna faza ponavlja za tjedan ili dva.
 • Mirnoća (anestrus) karakterizira uobičajeno stanje pitona u kojem stiže ostatak vremena između razdoblja seksualne aktivnosti. Ovo razdoblje obično događa tijekom zimskih mjeseci, kada je dan svjetlosti kratak. Ali kućni ljubimci provode više vremena s umjetnim svjetlom, pa se stupanj smirenosti može pomaknuti.

Metode za olakšavanje spolne aktivnosti za mačke

 • Ako ne želite mučiti svoju mačku s različitim kapljicama ili pripremama od estrusa, najbolja je mogućnost sterilizacija. Ova opcija trajno uklanja mačku iz agonizirajućih razdoblja uzbuđenja. Operacija se izvodi pod općom anestezijom. U mačiću se spolne žlijezde uklanjaju. Nakon operacije, nuspojave mogu biti hormonska kvarova u tijelu i pretilosti.
 • Sretan parenje je prirodni proces nakon hormonske stimulacije. Gnojidba će uvjeriti trbuh za vrijeme podizanja mladunčadi.
 • Topla kupka ili grijaći jastučić neko vrijeme smiruje ženu od atrakcije. Nakon kupanja ona će biti lizali dugo vremena.
 • Sredstva za mačke u estrusuAktivne igre s vlasnikom će odvratiti draga od hormonalnog stresa. Trebalo bi više vremena posvetiti svom kućnom ljubimcu, tako da nakon što je igrao dan, mačka bi spavala noću.
 • tablete Seks barijera, Stop-intim, CounterSex. Učinkovito, ali nakon nekog vremena tijelo se prilagođava njima i prestaje funkcionirati. Stoga se sredstva moraju mijenjati ili valja odabrati drugi način kontracepcije.
 • kapi Bajun mačka, antistres. U usporedbi s tabletama, kapi ne uzrokuju nuspojave jer sadrže biljne infuzije.
 • injekcije Depot-Provera, Covenan su najopasnija metoda, ali i najučinkovitija. Jedna injekcija pruža seksualni mir do šest mjeseci.

Glavni zadatak vlasnika nije da nanese štetu svom ljubimcu. Izaberite pravo i sigurno sredstvo za ublažavanje fizioloških potreba životinje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan