uawildoleft.com

Što hraniti goslings: pravila za izradu prehrane kod kuće

Pravila za hranjenje i držanje gospođica kod kućeMnogi uzgajivači vole uzgajanje gusaka. A ovo je razumljivo: ove su ptice nepretenciozne u skrbi i hranjenju. Međutim, mali pilići gusayut, za razliku od odraslih, moraju se pridržavati pravilne prehrane od prvog dana života. Stoga, ako je poljoprivrednik zaista zainteresiran za zdravo i kvalitetno potomstvo, treba razumjeti osnovna pravila hranjenja tovljenika.

Nuanzi hranjenja tovara i briga za njih

Neiskusni poljoprivrednici peradi, koji su odlučili sudjelovati u neovisnom uzgoju gusaka, nemaju pojma kako hraniti guskove kod kuće. Postoji nekoliko osnovnih činjenica koje se odnose na pravila hranjenja - one se trebaju uzeti u obzir prije uzgoja ove vrste ptica.

 1. Nuanzi hranjenja tovara i briga za njihNajvažniji uvjet je da prvo hranjenje gospođica mora biti odmah nakon što se novorođenčad malo isušuje. Važno je razumjeti da je prije će pasti malo gusonok, brže će riješiti preostale žumanjak, a to, pak, pridonosi samo opstanak pilića i brzog rasta.
 2. Gusjenica bi trebala dobiti hranu najmanje osam puta dnevno, tj. Trebala bi jesti često, ali malo. Najbolje je staviti hranu na takav način da je lako dostupna pilićima - na primjer, na nekoj udobnoj ravnoj površini. Kako ptica raste, učestalost hranjenja se smanjuje.
 3. Pored osnovne hrane, bogate proteinima, pilići u prvim tjednima života jednostavno trebaju riblje ulje i koštani obrok.
 4. Hranjenje kopalja, bilo izvedeno inkubatorom ili prirodnim sredstvima, apsolutno se ne razlikuje u prvim danima života.
 5. Glavni uvjet vezan uz količinu pilića je da se uvijek treba usredotočiti na čistoću jela, u kojima će se poslužiti hrana i svježina hrane. To će pomoći spasiti gusjenicu od bolesti probavnog trakta, koje su tako sklone tijekom prvih tjedana života.
 6. Osim goslings nisu bili bolesni, što im je potrebno za stvaranje su ispunjeni odgovarajući uvjeti: njihovo mjesto stanovanja mora nužno biti suh i očišćen.
 7. Što se tiče pribora za hranjenje (hranilišta, posude za piće), one moraju nužno biti prane svaki put nakon sljedećeg hranjenja. Inače, ako ostaci ustajale hrane ulaze u trbuh, gusjenica može imati trovanje ili trbuh.
 8. Ptičja dijeta uvijek bi trebala biti raznovrsna i uravnotežena - ovaj pristup će pomoći zadržati piliće i ojačati imunitet.
 9. Nemojte davati male gospođe da proizvode kiseli mliječni proizvodi, osobito u prvim danima života - oni, za razliku od pilića, vrlo loše probavljaju ovaj proizvod.
 10. Od nemirna fledglings vole veseliti u vodu, koja je u svojim vodenim korita, podovi ispod njih treba mijenjati u vremenu i zamijeniti prljavu vodu za čišćenje.
 11. Najbolje mjesto za uzgoj mladih životinja bit će područje gdje se nalaze livade i ribnjaci. Ako ne postoji takva mogućnost, možete napraviti spremnik izravno na koru u kojem žive životinje.
 12. U slučaju da postoje nedostaci u piliće goslings, stručnjaci savjetuju da ih dodali jesti posebnu terapeutsku prehranu, u sklopu koje se nalaze žumanjka i mlijeka. Također je poželjno dodati male količine antibiotika (penicilin ili biomitsin), što će doprinijeti jačanju tijela slabu gusonka.

Budući da su mali pilići su vrlo osjetljive na razne bolesti koje su povezane s funkcioniranjem crijeva i želuca, prva dana i tjedana života najvažnije za svoje zdravlje, osobito kada je riječ o prehrani.

Faze hranjenja guske kod kuće, ovisno o njihovoj dobi

Hranjenje gosli izravno ovisi o njihovoj dobi, pa prolazi u nekoliko osnovnih faza:

 • Faze hranjenja guske kod kuće, ovisno o njihovoj dobiracija se vrši za prvi dan života ptica;
 • onda se dijeta mijenja čim dodirom dostigne dob od dva dana - sljedeća faza prehrane bit će od drugog do desetog dana;
 • dalje, potrebno je napraviti prehranu od desetog do dvadeset prvog dana;
 • Nakon što pilić dosegne dob od tri tjedna, dolazi do konačne promjene prehrane.

Razumijevanje što je točno potrebno za hranjenje malih domaćih goslings ovisno o njihovoj dobi, bit će prilika da rastu zdravu i jaku stoku.

Obrazac pilića u prvim danima života

Važno je zapamtiti važno stanje prije nego što se hranite gospođice koje su se tek pojavile: moraju ih se osušiti. Što se tiče hrane koju mogu koristiti prvog dana, to može biti sljedeća hrana:

 • Opis preporučene prehrane gusat u prvim danima životaMamac započinje sitnim zdrobljenim kuhanim jajašima (mora biti teško kuhano).
 • Potrebno je dati pilićima svježu zelenu travu, čija količina mora biti najmanje pedeset posto ukupne količine prehrane.
 • A također je potrebno uključiti u hranu malu zrnatu žitaricu i kukuruzno grožđe.
 • Što se tiče pića, možete dodati kuhanu vodu s dodatkom 1 ml po litri vitamina radi povećanja imuniteta i rasta - najbolje rješenje bit će vitamin "Chiktonik". Vodicka u posudi za piće treba uvijek ostati svježa i izuzetno kuhana.


Što se tiče učestalosti hranjenja, to bi trebalo biti najmanje šest do osam puta dnevno.

Odnos pilića od dva do sedam dana

Drugi dan života pilićima se može dati isto kao i prvog dana. Samo u ovom slučaju dijeta može biti nadopunjena s više proizvoda:

 • Preporučeni feed za goslings od dva do sedam danaproso;
 • zdrobljena zobena kaša;
 • kukuruza;
 • Dodatak jajetu može poslužiti kao mekinje i prethodno natopljene mrvice kruha;
 • domaće guske također mogu jesti kao komplementarni obrok, sjeckani zeleni luk, isjeckan ili djetelina.

Periodnost hranjenja treba biti svaka dva ili tri sata.

Dijeta tjednih gospira

Opis prehrane tjednih gospođica kod kućeNakon malo gusonok navrši sedam dana, učestalost njezina hranjenja je smanjen na šest puta dnevno, ne više.

Istodobno, dijelovi se lagano povećavaju, a kuhana jaja uklanjaju se iz hrane. U tom razdoblju života, pilići trebaju u uravnoteženijoj i hranjivoj hrani:

 1. Preporuča se hraniti grašak. Da biste to učinili, grašak je prethodno natopljen da omekša, nakon čega se prolazi kroz mješalicu ili meso brusilicu. Visoki sadržaj bjelančevina proteina potiče rast mladih goslings.
 2. Uveo se koliko je moguće proteinska hrana, kao i kosti i riblje ulje.
 3. Izvrsno je dodavanje kvasca krmne krme.
 4. Možete ući u prehranu posebne hrane PK-5, zasićene mineralima i vitaminima, koje su tako nužne za puni rast malih goslings.
 5. Obogatiti porcija pilića može biti svježa trava, au slučaju njegove odsutnosti - kuhano povrće (repa ili krumpir).
 6. Od pijenja ostaje čista vruća voda s dodatkom male količine kalijevog permanganata.

Treba imati na umu hranu ne smije biti previše ljepljiv - uobičajena konzistencija je hrana koja se može prerasti.

Dijeta ptice nakon drugog tjedna života

Neophodna prehrana guska nakon drugog tjedna životaČetrnaestog dana glavna vrsta hrane je još uvijek perad s dodatkom vitamina (riblje ulje i koštani obrok) i svježe bilje. Dijeta se nadopunjuje kuhanim povrćem - krumpirom, mrkvom ili repe.

Učestalost hranjenja je smanjena na pet puta dnevno, dok su dijelovi malo povećani. Do početka trećeg tjedna, učestalost hranjenja je četiri puta dnevno. U ovoj prehrani dopunjena takvim proizvodima:

 • Sjeckani zelje.
 • Soli.
 • Pšenična mekinja.
 • Zrnato zrno.
 • Mjestve: grašak, grah ili leća.
 • Mineralna stočna hrana (na primjer, ljuska).
 • Kolač od suncokreta.
 • Neki seljaci vole hraniti gospe od gotove hrane.

I također, važno je napomenuti da su u ovoj fazi života domaći goslings vrlo važni top-dressing s vitaminima i riblje ulje. Osim toga, mladi mogu već sigurno krenuti prema najbližem ribnjaku, jer je tu da mogu ući u dijetu vrlo korisnu supstancu - alge.

Dijeta od jednog mjeseca života

Značajke hranjenja guske iz jednog mjeseca životaŠto se tiče mjesečnih goslings, da se od tog perioda su znatno su povećana potrošnja zelenilo i korištenje obroka i proteinske hrane se smanjuje.

Osim toga, mjesečni gosloni već slobodno ispeći u blizini vode, stoga im treba da se noću dodaju smjese.

Ujutro preporučljivo je hraniti meso, i tijekom dana, u procesu ispaše, ptica se hrani samo na travi.

Ako ne postoji mogućnost ispaše mladih životinja u prirodi, potrebno je samostalno žeti svježu travu, jer je trava nezaobilazni element dnevnu prehranu ptica starijih od jednog mjeseca.

Periodičnost hranjenja mladih pilića svodi se na tri puta dnevno. U ovoj se prehrani uvijek mora nalaziti uključuju različite namirnice počevši od uljane kolače, krede, soli, mekinje i ljuske, a završava s mrvicama i grašakima kruha.

Glavna stvar je da ponuđena hrana uvijek ostao svjež. Čim se perje počnu mijenjati u ptici, trebalo bi ih prenijeti na odraslu prehranu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan