uawildoleft.com

Amoksicilin za primjenu na životinje priložen je uputama

Pacijent s veterinaromSvake godine u svijetu sve je više novih mikroorganizama za liječenje koje su potrebne suvremene droge, jer prethodni antibiotici nemaju pozitivan učinak u liječenju. Iznimka je antibiotik amoksicilin

.

Ovaj lijek je još uvijek učinkovit u liječenju novih vrsta različitih zaraznih bolesti i dio je skupine penicilina, a trenutno je jedan od najjednostavnijih, pristupačnijih i sigurnijih sredstava.

Oblici proizvodnje amoksicilina za životinje

Amoksicilin suspenzijaAmoksicilin 15 za životinje, izdana je u nekoliko oblika, to suspenzije i otopine za injekciju, kao i u obliku prašaka i tableta za unutarnja primjena, koji se prije izravne potrošnje moraju razrijediti vodom.

U veterinarskoj praksi, najčešće korištena otopina od 15%, koja se može relativno lako dozirati. Proizvedene u bocama od 10 i 100 ml u zapečaćenoj ambalaži od tamnog stakla, sama priprema je bijela, namijenjena je liječenju infekcija uzrokovanih patogenim bakterijama. Amoksicilin se koristi u liječenju farmi životinja i kućnih ljubimaca.

  1. Amoksicilin u tabletamaAmoksicilin ne dopušta sintezu bakterijske stanične stijenke, što dovodi do njihove smrti na početku rasta.
  2. Masna punila, koja su dio lijeka, postupno oslobađaju mikronizirani amoksicilin u krv i osiguravaju njegov daljnji utjecaj na tijelo pacijenta.
  3. Pri ubrizgavanju amoksicilina 15, lijek se brzo apsorbira u krv, ravnomjerno raspoređen po cijelom tijelu, pridonoseći najvišoj koncentraciji u mišićnim tkivima i unutarnjim organima.
  4. U kratkom vremenu nakon njegova uvođenja, oko 1-2 sata, postiže se maksimalna koncentracija u krvnoj plazmi, a trajanje djelovanja je oko dva dana.
  5. Lijek se izlučuje iz tijela prirodno, uglavnom tijekom uriniranja.

Upozorenja za uporabuMačka veterinarstva Prema uputama amoksicilin savjetovati imenovati za liječenje stoke: krave, svinje, ovce, itd., kao i za liječenje kućnih ljubimaca.

Taj lijek služi za liječenje različitih infekcija uzrokovanih mikroorganizama u probavnom traktu, i respiratornih bolesti tijekom operacije virusne u liječenju mokraćnog sustava, bolesti kože i bolesti mekog tkiva. Amoksicilin savjetovati veterinarsku uporabu u liječenju mastitisa, svinjske vrbanca, parainfluence i drugih jednako ozbiljnih bolesti. Amoksicilin za pse ima detaljne upute za uporabu.

Veterinarski amoksicilin 15 za životinje se također koristi u liječenju:

  1. Bolesti dišnog sustava koje su uzrokovane povratnim infekcijama.
  2. S kirurškim zahvatima povezanim s apscesima i upalom zglobova.
  3. Infektivni procesi koji se pojavljuju u probavnom traktu.

Liječenje velikih govedaAmoksicilin za pse oslobađa se i prodaje na dva oblika - tableta i suspenzija. U Rusiji se proizvode tablete od 250 i 500 mg. Amoksicilin se daje intramuskularno ili supkutano u omjeru od 15 ml lijeka po kilogramu težine životinje.

Prije izravne primjene lijeka, suspenzija treba temeljito potresati. Ponovljena upotreba lijeka dopuštena je tek nakon dva dana, što je osobito korisno ako je životinja agresivna ili nemirna. Ako jedna doza lijeka prelazi 20 ml, preporuča se stavljanje injekcija na različita mjesta, a mjesto ubrizgavanja treba dobro masirati. Ako kućni ljubimac ima zatajenje bubrega, potrebno je pažljivo provjeriti jednu dozu lijeka.

nuspojave

Amoksicilin nema praktički nikakve kontraindikacije, osim individualne netolerancije na životinje, kada se pojavljuju alergijske reakcije, lijek treba odmah prekinuti i treba propisati druge metode liječenja. Ne ulazite zečeve droge, zamorci i hrčci su kontraindicirana droge preosjetljivi životinje i alergija lijekove koji sadrže beta - aminopropionsku antibiotike.

Liječenje kod hranjenjaNe preporučuje se upotreba lijeka za liječenje trudnih pasa i to je strogo kontraindicirano za žene s dojiljama, tako da prodire u placentu barijeru, a koncentracije u mlijeku mogu biti vrlo visoke, što je opasno za potomstvo. Ako se kao rezultat zarazne bolesti psa prijeti smrću, tada se štenci u ovom slučaju prenose u umjetnu prehranu, a životinji se daje odgovarajući tretman.

Nuspojave

Amoksicilin za životinjeU pravilu, oni praktički ne proizlaze, osim individualne netolerancije, ali Ponekad postoji uznemireni trbuh, postoji proljev i povraćanje. Ako se to dogodi, lijek treba koristiti zajedno s hranom.

Neki savjeti

Ako se amoksicilin 15 za životinje koristi za stoku koja je zaklana za meso, tada se antibiotik prekida dva tjedna prije predstojećeg klanja. Koristite mlijeko samo u namirnice tek nakon dva dana nakon završetka liječenja.

Liječenje životinja s amoksicilinom
Amoksicilin 100 mlAmoksicilin za subkutano davanjeAmoksicilin suspenzijaAmoksicilin u tabletamaAmoksicilin za svinjeAmoksicilin za kraveAmoksicilin za pseAmoksicilin za mačke

Uvjeti skladištenja

Veterinarska ljekarnaPohranite amoksicilin 15 prema uputama na mjestu zaštićenom od izravne sunčeve svjetlosti, promatranjem temperaturnog raspona od 15 do 25 stupnjeva, u čvrsto zatvorenim spremnicima, dalje od hrane i stočne hrane. Rok trajanja lijeka od datuma proizvodnje je 3 godine. Zabranjeno je korištenje ovog lijeka nakon otvaranja jer ovaj veterinarski lijek nije podložan daljnjoj pohrani.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan