uawildoleft.com

Sadržaj ćelavog kože zamoraca

Mršava svinjaKopljni zamorci su različitih vrsta, ali najčešća pasmina je skinnie. Ove male i glatke životinje, slične behemoths, pojavio, zahvaljujući izboru američkih znanstvenika. Kanadski i američki znanstvenici željeli su stvoriti jedinstvene predstavnike životinjskog svijeta koji ne bi bili opterećeni poklopcem vune na koži. U početku su dobiveni albini, ali naknadni pokusi omogućili su stvaranje svijetlih boja boje i bijeg od crvene sjene oči.

U kanadskom laboratoriju T. Rivers je dobila neku vrstu zamoraca bez kože bez poklopca vune, tj. Ćelav. To se dogodilo u drugoj polovici XX stoljeća, od tada su znanstvenici proveli križanje zamorci i imaju različite boje vune, neke vrste znatno ojačala kao rezultat odabira njihovog imuniteta. Ali, unatoč mukotrpanom radu, znanstvenici nisu postigli prepoznatljivost u Americi kao zasebnoj pasmini zamoraca.

Pasmina ćelavih zamoraca

Kao rezultat usko povezanih križeva tijekom dugog razdoblja, Zamorci s glatkom kožom primili su oslabljeni imunitet i slabo zdravlje. Jedinstveni Skins vrste da njihov gen koji odašilju kožu bez dlaka s generacije na generaciju, je recesivan. To znači da je križanje s običnom životinjskom ćelave kamene vune rezultirat će krzneni ljubimac, ali to će biti nositelj ćelavom gena - to znači nagli rođenje bez dlake životinja u budućem potomstvu.

Opis pasmine ćelavih zamoraca

Crna koža svinjaAko govorimo o duljini tijela kućnih ljubimaca, mužjaci dosežu 30-35 centimetara, a ženke ne prelaze 30 centimetara. Odrasli mužjaci u prosjeku rastu do kilograma, ali ponekad njihova težina iznosi 1,5 i čak 1,8 kilograma.

Životinje nisu rođene potpuno ćelav, a njihova koža ima pahuljasto premaz nježnog, jedva primjetnog topova, dodirivanja što stvara osjećaj pokrivanja veloura. Snažan toplo tijelo daje nezaboravan dojam, takvi kućni ljubimci žele dodirnuti iznova i iznova. Na ramenima, glavi i vratu zamorca, meke kratke vlasi mogu rasti.

Glava male životinje dobro je formirana, smještena na kratkom vratu s razvijenim mišićima, čvrsta i jaka. Oči mogu biti različite boje, crvena, tamna rubina i rubina, ponekad smeđa s tamnom bojom ili čak crnom bojom. Zaobljene i uredne uši široko su raspoređene na glavi.

Petovo tijelo s dobro definiranim obrisima mišića i malim okruglim trbuhom. Za malu životinju, ima malo duboki kovčeg. Životinja ima čak i šape s pokretnim prstima. Zbog kratkih kralježaka mali rep nije gotovo vidljiv.Nedostaci su često prisutni u razvoju životinja, a to je zbog križanja za proizvodnju potomaka bliskih srodnika ćelavih kućnih ljubimaca. Postoji zakrivljenost iz šape lanica ili neujednačena kralježnica, glava je nešto drugačija od standardnog oblika. Leđa može biti kratka ili meka. Takve životinje koje nisu standardizirane posebno vole vlasnici, njihov život nije u opasnosti od neuspjeha, ali se ne preporučuje sudjelovanje u nastavku roda kako ne bi došlo do loših uzoraka u budućim razdobljima.

Normalna tjelesna temperatura održava se na razini od 37 ° do 39 °, šumski plodovi žive od 4 do 8 godina, ovisno o zdravstvenom stanju, puls pulsnog raspona kreće se od 245 do 345 otkucaja u minuti. Žene do puberteta postignu mjesec ili malo više, a muškarci postaju spremni stvoriti potomstvo u samo dva mjeseca.

Karakter male životinjice pasmine skinnie

Smeđa koža kožeNeki ljudi smatraju odbojne životinje, kao i na nedostatak kože kose, ali okus jedne osobe ne može se usporediti s preferencijama drugi, a mnogi vlasnici tih lijepih životinja daju svoj karakter samo pozitivne recenzije. Njihova svakodnevna i stalna ponašanja obilježena su nježnim i ljubaznim. Za djecu, preporuča se komunicirati s tim veselim i neumornim životinjama, samo promatranjem slatkih kućnih ljubimaca poboljšava raspoloženje i ublažava depresiju.

Zamorci koji su se mršavi uskoro se naviknu na domaćinstvo, žele se igrati s njima i gotovo uvijek reagiraju na povratak vlasnika nakon njegove odsutnosti. Vrlo je volio biti na ruci, družiti se s djecom, pokazati svoj rodan stav. Te smiješne male životinje potpuno nedostatak agresivnosti, i oni su uvijek prijatelji s drugim kućnim ljubimcima koji žive u kući.

One svinje koje su u obitelji dugo vremena, steknu navike, koje dobronamjerni suradnici percipiraju s humorom. Kućni ljubimci pamte različite zvukove i reagiraju na njih s neobičnim ponašanjem. Primjer je zvuk otvorenih vrata hladnjaka, a slatka životinje čine radosnu zviždu, što znači da čeka ukusni obrok.

Održavanje i briga o ćelavim zamorcima

Mobilnost zamoraca kože skinhead može s njima igrati okrutnu šalu, na primjer, ako je njihova kuća ili kavez visok, a kad padnu, mogu se ozlijediti:

 • ruptura crijeva, slezene ili drugih unutarnjih organa;
 • udovi glave, kosti udova i drugih dijelova;
 • fraktura kostiju ili čak kralježnice.

Da bi se izbjegla takva situacija, vrh njihovih kaveza je visoko postavljen, tako da životinje ne mogu doći do njega ili ga zatvoriti metalnom mrežom koja sprečava izlaz.

Načelo ćelija uređaja

Dvije svinje od skinnelsŽivotni vijek kućnog ljubimca ovisi ne samo o uzgoju ili dobivenom genetskom setu, nego io primljenoj skrbi i življenju u ugodnim uvjetima. Prosječni životni vijek zamorčadi je 6 godina, no poznati su slučajevi dugovječnosti.

Za jednog kućnog ljubimca potrebno je stambeni prostor od 0,5 četvornih metara. Često vlasnici ne naprave kavez za svoje kućne ljubimce, ali prozirne kuće, na primjer, stavljaju akvarij. Ovaj dizajn omogućava da ne prođe skice za slabo zdravo kućnog ljubimca, što dodatno pojačava udobnost pomoću žarulje za grijanje.

Na dnu se nalazi sloj piljevine, dok je stručnjaci ne preporučuju korištenje posebnog drvenog punila, jer je za takve ćelav životinje ima nepotrebnu tvrdoću i oštre rubove, što može uzrokovati ozljede bespomoćne kože. Za zamorce, karakteristična je značajka naučivost otvoriti brave i brave, pa se njihova pouzdanost treba brinuti unaprijed.

Briga za ćelavog zaušnjaka

Brokula i mršavaBriga o ćelavim zamorcima puno je jednostavnija jer ne morate svaki dan prerađivati ​​kosu, koja je u nekim vrstama drugih vrsta duga i zbunjena. Zbog nedostatka vune, takve su životinje jako svjesne promjene temperature i hladnoće. Oštra hladno ugriz može dovesti do hladnoće. U sobi koja sadrži šiške, potrebno je održavati konstantnu temperaturu od 20˚ do 22˚ê.

Međutim, porast temperature do 26 stupnjeva ili više smatra se neugodno za kućnog ljubimca, stoga organizirati ventilaciju prostorije bez nacrta ili ukloniti pregrijanog zraka prisilni način, tako da se mlaz zraka ne pada na životinje (ventilator se koristi).

Održavanje čistoće kod uzgoja ćelavih zamoraca nije od male važnosti. Takve mjere sanitarne i osobne higijene uključuju:

 • gola koža male životinje redovito treba razmazati s krema za bebe, važno je spriječiti suhoću poklopaca, izgled pilinga, pukotina i iritacije;
 • Preporuča se redovito rezati nokte škarama za manikuru, neprestano rastu i životinje se mogu sami ozlijediti;
 • morate redovito čistiti kavez, stelja moraju se zamijeniti u cijelosti nakon tri dana korištenja, ali ako je prljav i prije, ne morate čekati za to razdoblje, a stanice se dezinficiraju ili akvarij učiniti jednom tjedno;
 • uši u zamoraca temeljito su očišćene od prljavštine, oči se isprati vatom od umaknutog u toploj vodi, malo više sobne temperature;
 • progutati zamorce ne preporučuju iskusni uzgajivači uopće, ako postoji kontaminacija tijela, a zatim koristite mokro maramice i možete primijeniti dječji šampon.

Hranjenje ćelavih zamoraca

stan mršaviIspravna dijeta produljuje život kućnog ljubimca. Hranjenje treba biti raznovrsno i hranjivo, i to je vrlo važno, budući da životinja mora trošiti energiju i zagrijavati svoje nježno i bespomoćno tijelo.

Zamorci imaju povećan metabolizam i poželjno je dati im dovoljno hrane, ali preopterećenje je još nepotrebno više od nedostatka prehrane.

Savršeno odabrana hrana sastoji se od proizvoda:

 • više od polovice prehrane (60%) je trava ili suho sijeno, ovisno o sezoni;
 • povrće, voće i korjenasto povrće čine 20%;
 • žitarice (po mogućnosti u obliku proklija) čine 20% ukupne mase.

U mješavini zrna se često dodaju ili potpuno zamjenjuju granulirane smjese posebno odabrane za zamorce, eksperimentalni domaćini dodaju im krede i soli, vitaminski preparati za životinje i askorbinska kiselina. Voda se treba mijenjati oko tri puta dnevno, a ljeti i do pet puta, životinje trebaju čistu vodu.

More glatka svinja rado jedu jabuke, kupus, mrkva, bundeva, krastavci i raznog drugog povrća. Životinje konzumiraju listove salata, maslačak, peršin, plantažu, kamilicu, djetelinu. Donose grane stabala voćnjaka s lišćem, ali ne čiste kore. To je potrebno za mljevenje oštrine sjekutića, jer skinney tijekom cijelog života raste zubi koji dugo raste i ometaju životinju. Trebalo bi hraniti životinje:

 • škrobno povrće, poput krumpira;
 • gljiva, češnjak, luk, rotkvica, voćnjaci;
 • oštre, masne, slane i slatke slatke proizvode.

Uzgoj ćelavih zamoraca kod kuće

Te male životinje su plodne, i Nemaju reproduktivne probleme. Nakon dostizanja puberteta mužjaci i ženke su spremni nastaviti potomstvo. Ženke nose mlada oko 60-70 dana, a zatim u jednom smeću proizvede se do 5 malih novorođenčadi. Za kućne ljubimce nema razlike u ovo doba godine, u kojem se mogu njegovati i proizvesti potomstvo, mali zamorci su rođeni tijekom cijele godine.

Prijelaz različitih pasmina

Da biste ispravno predvidjeli znakove potomstva, trebali biste znati neka pravila za odabir spolnih partnera među svinjama:

 • ako prelazite praseću kožu s istim ćelavim predstavnikom, tada će svi potomci nemaju kosu;
 • Oplodnja dlakav svinja mršavi proćelav nositelj gena omogućit će proizvoditi oko 55-70% od potomstva bez kose, ali ostali su rođeni s kosom će biti nositelji gena;
 • ako prijeđete dva dlaku nosača gena, dobit će samo oko 25% ćelavih predstavnika;
 • pri prelasku ćelavog svinja i pahuljaste životinje bez nosača, gen od koprivnih predstavnika uopće nije dobiven;
 • pahuljasti nosač prešao je s drugom vunenom pasminom (bez gena) - rođenje glatkih maloljetnika ima mali postotak.

Glatke krzno zamorci su vrlo važni u obitelji gdje postoje djeca ili odrasli koji su alergični na vunu, pa su vlasnici svih uzrasta rado biti smješteni u kući je toplo, meko i slatko stvorenje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan