uawildoleft.com

Početna Afrički patuljak jež

Afrički patuljasti ježČovjek je već pet stoljeća odabrao kućne ljubimce kao prijatelje. Netko voli papige i mačke, netko voli pse ili glatke glodavce.

Sada su neobične i čak egzotične životinje vrlo popularne, na primjer, Afrički pijenički jež. Ta je vrsta umjetno povukla stručnjaci kako bi omogućili ljudima da čuvaju kuće takvih životinja.

Vrijedno je imati na umu takav Dekorativni jež - Hibridni dom, stoga, ni u kojem slučaju ne bi trebao biti pušten na slobodu, on ne može preživjeti u prirodnom okruženju divljih predaka.

opis

Jež je domaći patuljakAfrički pšenični jež je strašan lijepa malena životinja male veličine, zaglavi s mekanim iglama. Ako ste vidjeli slike tih stvorenja ili ste se čak sreli uživo, onda shvatite da su sposobni osvajati srce gotovo bilo koje osobe na prvi pogled.

Jezerice patuljaka vrlo su društvene i prijateljske životinje, osobito u odnosu na ljude. Brzo se pridruže novom gospodaru i njegovoj cijeloj obitelji.

Ova životinja je sigurno da bi jedan primjerak, oni ne zahtijevaju rodbinu ili par da se osjećaju savršeno kao kod kuće. Ali ako se ipak odlučite imati jedan, i dva ili više životinja tog tipa, potrebno je znati da svaki jež mora imati svoju zasebnu kuću, ili oni mogu uvelike svađati, pa čak i puše među sobom.

Ježevi su rođeni vrlo mali, ali tada počinju brzo rasti. Ijići odraslih patuljaka također se ne razlikuju po veličini, dostižu maksimalno dvadeset centimetara duljine, težine od tri stotine i pedeset i pet stotina grama.

Od divljih ježih, Afrikanci se razlikuju ne samo od činjenice da nisu u stanju živjeti u divljini, ali i:

  • Njezin izgled.
  • Treba.
  • Karakter i narav.
  • Ponašanje.
  • Nužni uvjeti pritvora.

Karakter afričkog ježajaGlavna razlika od slobodnih suradnika je nemogućnost ukrasnih živica da se sklupaju i bijeli trbuh.Europski uzgajivači dugo su radili na stvaranju ove pasmine, a krajem dvadesetog stoljeća, odnosno 1995., još uvijek su postigli uspjeh.

Nastala vrsta je imenovana patuljastim afričkim ježom i brzo je počeo da dobije popularnost među odraslima i djecom. Budući da je boja tih lijepih stvorenja pretežno bijela, mnogi ih nazivaju bijeli ježevi.

Afrički ježevi se ne mogu nazivati ​​dugoročno, u prosjeku živi negdje oko pet godina. U usporedbi s divljim braće je malo, kao što su preživjeli koliko u divljini, no kući se protežu i do deset godina. Uzgajivači u prodaji patuljastih ježevi često objasniti kako se pravilno brinuti za ove male životinje, i ako slijedite sve preporuke i savjete da vaš ljubimac može imati će živjeti duže, a to je šest do osam godina.

Karakter i priroda

Afrički ježNe možete dati općeniti opis ove vrste domaćih životinja, svaki je afrički jež individualan i ima svoj karakter i karakter.

Neke životinje vole tišinu i usamljenost, drugi vole komunicirati s ljudima i biti u središtu pozornosti. Naravno, jedna zajednička osobina među svim takvim predstavnicima jest da dobro postupaju s ljudima i da ne pokazuju agresiju ako nisu uvrijeđeni.

Afrički ježevi ljubavi kad su pomilovane i stisnute, ali ako vaš ljubimac voli trošiti svoje vrijeme u svojoj kući, a ne vrlo rado napada na njegov miran razonoda, morate pokušati dobiti poštovanje i ljubav.

Kada kupujete ovu životinju, obratite pozornost na ježeve, koje sami izražavaju želju za komunikacijom i doći do vas u vašim rukama. Budući da, ako dobijete bukvu, bit će problematično družiti se s njim i dobiti njegovo mjesto. Većina kišnih kiša - mirnih i prijateljskih stvorenja, ali s vremena na vrijeme, među njima, postoje i savijena ili nerazumna bića. Takvi predstavnici ove vrste će pokušati pobjeći i zagristi se ili zviždati ako ih pokušaju pokupiti.

Dekorativni patuljak Jež može vam pružiti osjećaj topline i udobnosti, i također pružaju optimistično raspoloženje. Za kupnju ove spektakularne i neobične zvijeri, četiri do pet tisuća rubalja.

Sadržaj kod kuće

Održavanje u kući ili stanu afričkog ježajaAfrički patuljasti jež - pasmina posebno uzgojena za čuvanje u kući ili stanu. Potrebna mu je briga i preživjeti takvu životinju sposobnu samo od čovjeka, u divljem prirodi ovih stvorenja nema prikladnog mjesta.

Nakon što ste kupili takav kućni ljubimac, nemojte odmah isticati svoju pozornost i dopustiti cijeloj obitelji da iscijedi životinju. Nova kuća, ljudi i mirisi mogu uzrokovati stres u živici.

Za početak, neka se navikne na novu okolinu, pružajući ljubimcu mir i tišinu. Prilagodba u životinji trajat će oko tjedan dana. Trenutačno ne morate dugo držati u rukama ili se pokušati igrati s njom.

Kako odabrati mjesto za kuću

Mjesto za afričku seosku kućuPrije nego kupite afrički jež, razmislite o tome gdje ćete postaviti kavez. Mjesto mora biti udoban za životinje i ne uzrokuju nikakve neugodnosti. Jaki skokovi mogu izazvati hladnu, a izravna sunčeva svjetlost može dovesti do toplinskog šoka.

Sve to negativno utječe na zdravlje životinje i može dovesti do smrti ili teške bolesti.

Zato nikad ne stavljajte kavez na prozor, ovo je jedno od najpoželjnijih nesretnih mjesta koja se mogu odabrati pri postavljanju afričkog ježaja.

Ježevi - noćne životinje, Vrhunac njihove aktivnosti pada na mračno doba dana. Stoga, da se ne miješa u njegove šapute i navečer trči u kavezu, stavlja ga što je dalje moguće iz kreveta ili čak u drugu sobu.

Kako odabrati prikladnu kuću

Kuća za kišobranaKao kuća, nije potrebno kupiti kavez, također će savršeno odgovarati terarij od plastike ili stakla.

Prilikom odabira obratite pozornost na dno, ne smije biti manja od šezdeset šezdeset centimetara. Zidovi bi trebali biti viši od trideset centimetara i dovoljno skloni da životinja ne bi mogla izaći iz svoje kuće i pobjeći.

Također se može jednostavno zatvoriti s vrha, plastični terariji imaju poklopac, a sami možete napraviti za staklo.

Ako terarij koji se ne vole naviknuti na kavez za kuniće, to će također biti dovoljno ugodno za živice. Prije kupnje pazite na kavez - pod ne smije se sastojati od štapića, jer će životinja stalno pasti između njih i neće se moći normalno kretati. Također, obratite pažnju na zidove, ako postoje preveliki praznine između rešetaka, jež će jednostavno zaglaviti ili izaći i pobjeći.

Afrički ježevi su vrlo čisti i vole ići na zahod na istom mjestu. Stoga je neophodno organizirati živicu, malu kutiju, napunjenu piljevinom, koja će savršeno odgovarati. Morat će se čistiti svaki dan. Upotrijebite piljevinu ili šupljinu piljevinu, ali cedarski piljevina nije prikladna - opasno je za zdravlje živica, jer može uzrokovati alergijsku reakciju. Čak i za uši za otok, često se koriste mačke.

Nemojte zaboraviti očistiti kavez, obaviti barem jednom tjedno. Koristite blagi deterdžent, bez agresivnih i jako mirisnih sastojaka. Dekorativni ježevi su veliki ljubitelji igranja i jako se sviđa svih vrsta igračaka. Vlasnici takvih životinja savjetuju da se naviknu na robu za mačke, na primjer, plastična lopta koja zvoni će imati jež u duši.

Afrikanci su veliki ljubitelji ukusne i guste hrane, zbog čega su skloni prejedanju i pretilosti. U sebi, oni vode pasivni stil života, pa se preporuča postaviti poseban štap za glodavce u njihovoj kući. Životinja će rado raditi u njoj, i to će dobro utjecati na njegov fizički oblik. Odaberite uređaj s promjerom od najmanje trideset centimetara.

obrok

Afrički ježU dvadeset i prvom stoljeću ne mislite o tome što hraniti afrički jež. Oni su dobri u prehrani vrhunske mačke hrane. Samo obratite pažnju na sastav - ne smije sadržavati škrobne proizvode, poput kukuruza ili krumpira.

također ove životinje su kontraindicirane:

  • Mliječni proizvodi.
  • Suho voće.
  • Proizvodi s kiselinom: ananas, citrusi, češnjak, luk itd.
  • Avokado - hedgehog može biti otrovan po ovom plodu, pa je bolje da ne riskirate i da ga ne uključite u prehranu.
  • Nuts i sjemenke u ljusci. Može ozlijediti usta ili plijeniti zube.

Držite jeći od patuljaka jednostavnim i ugodnim. Takva zvijer može donijeti udobnost u vaš dom i postati pravi omiljeni za djecu i odrasle.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan