uawildoleft.com

Kobaktan. Upute za uporabu za mačke

Kobaktan Upute za uporabuKućni ljubimci ponekad su pogođeni bolestima uzrokovanim bakterijama. Do sada, u borbi protiv bakterijskih bolesti, antibiotici se smatraju najboljim lijekom. Uvijek postoje novi proizvodi na tržištu, ali stručnjaci savjetuju uporabu dokazanih lijekova kao što je Kobaktan.

opis

Kobaktan se zove pripravak nove formacije, u usporedbi s prethodnim lijekovima, ovaj lijek kroz studiju je značajno poboljšan. U većini slučajeva, ovaj lijek tretira infektivne i upalne bolesti.

Kobaktan razmislite o antibiotiku posljednje, četvrte generacije. Sastoji se od komponenata cefalosporinske skupine. Bolesti postaju otporne na antibiotike, proizvodnju enzima, beta-laktomazu koje razvija otpornost na bolesti. Zlonamjerni organizmi su podložni mutaciji, tako da je ponekad lijek iznimno teško utjecati na fokus bolesti. Antibiotici četvrte generacije najviše su otporni na enzim beta-laktoza.

Kobaktan uključuje sljedeće komponente:

 • sulfat cefkinoma;
 • etilopeat;

Lijek je bijela otopina za ubrizgavanje.

Upute za uporabuU veterinarskoj medicini Kobaktanom tretira gotovo sve domaće životinje: goveda, svinje, pse i mačke. velika Goveda su propisane ovim lijekom kada:

 1. Bolesti dišnog sustava.
 2. Nekrobakterioze.
 3. Dermatitis.
 4. Akutni mastitis.
 5. Kolibaciloze.

Kobaktan je dodijeljen stoku, posebno svinja, ako su životinje utječu na takve bolesti, kako slijedi:

 1. Dermatitis.
 2. MMA sindrom.
 3. Meningitis.
 4. Artritis.

Kobaktan za mačke: nastava

Vlasnici pokušavaju spasiti svoje ljubimce od neugodnih osjećaja, pa slijedite savjet veterina i koristite kobactan kao lijek za bolesti uzrokovane bakterijama. Kobaktan za mačke koristi se za bolesti dišnog trakta, artritisa i kožnih bolesti.

KobaktanBolesnu životinju preporuča se subkutano injicirati lijek. Jedna injekcija je dovoljna jednom dnevno, sljedeća injekcija preporučuje se ne ranije od 24 sata. Tijek liječenja traje ne više od 5 dana. Doziranje treba biti 0,5 ml po 1 kg žive mase.

Injekcija se obavlja na mačku intramuskularno. Ako domaćin nema iskustva, povjerite ovaj postupak veterinaru bolje. Čak i iskusni uzgajivač treba zapamtiti osnovne mjere koje će vam pomoći da vaš ljubimac bude što brži i bezbolniji. Potrebno je smiriti životinju, milovati i opustiti, tek tada za primjenu lijeka. Ni u kojem slučaju ne možete podići mačku na mačku, pa čak i više da biste uhvatili ili tukli životinju.

Stručnjaci preporučuju provođenje ispitivanja osjetljivosti za glavnu komponentu tsugfinkuyu sulfata.

Kontraindikacije i nuspojave

kontraindikacije na upotrebu lijeka:

 • nije moguće propisati lijek slaboj životinji;
 • trudne i dojilje;
 • Životinje s individualnom netolerancijom na komponente lijeka;

Vjeruje se da praktički nema nuspojava ovog lijeka. U rijetkim slučajevima, životinja koja prima lijek može razviti pojedinačnu alergijsku reakciju.

Prazne posude moraju biti odložene. Nemojte koristiti boce u domaćoj sredini.

mjere opreza

Mjere opreza pri radu s lijekovima ovog oblika su standardne: pažljivo pridržavanje pravila osobne higijene, tj. Za zaštitu otvorenih područja ruku i sluznice. Na rukama se preporučuje nositi rukavice, treba izbjegavati kontakt očima. Ako lijek još uvijek uđe u sluznicu oka, odmah se isprati zahvaćenom području s velikom količinom tekuće vode.

Ako dobijete lijekove u usnoj šupljini, hitno morate potražiti kvalificiranu medicinsku pomoć kako biste izbjegli trovanja.

Pro i kontra od droge

Ovaj lijek ima veliki broj plusa i praktički nema negativne strane. Pluses uključuju:

 • prihvatljiva cijena;
 • Kobaktan IVširok raspon aktivnosti;
 • lijek se dobro izlučuje iz tijela;
 • otpor praktički ne razvija;
 • lijek počinje djelovati gotovo odmah, nekoliko minuta nakon injekcije;
 • u medicini nema konzervansa i raznih stabilizatora;
 • Lijek gotovo ne ulazi u gastrointestinalni trakt;

Obično se razmatra negativni aspekt mogućnost individualne alergijske reakcije.

Osobe koje su koristile ovaj lijek uglavnom su zadovoljne rezultatom:

Svaki vlasnik je zabrinut zbog sudbine i zdravlja ljubimca. Kada je naša mačka Marousi počela imati problema s dišnim putovima, krenuli smo u veterinarsku kliniku za pomoć. Liječnik nam je dijagnosticirao bolest uzrokovanu bakterijama. Registrirao je "Kobaktan". Učinili su sve prema uputama, nakon prve injekcije mačka je postala mnogo jednostavnija. Nakon 3 dana Marusya se oporavila. Vrlo zadovoljan Kobaktanom.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan