uawildoleft.com

Škotski fold - škotski fold: opis vrste

Škotski foldŠkotski fold

- ovo je posebna životinja u svijetu mačaka. Te mačke mogu biti nazvane "narodne", oni su ponos Škoti.

Škotske Fold mačke će postati dobri drugovi svojim gospodarima. Hodanje na svježem zraku bit će vrlo korisno za kućnog ljubimca. Treba samo paziti da je životinja cijepljena, prema dobi. Kupiti mu remen i remenje i priviknuti se na hodanje.

Povijest izgleda mačaka s prešanim ušima

Osobitosti pasmine Scottish FoldPovijest mačke započela je sretnim događajem: u običnom škotskom štalu živjela je izvanredna mačka Suzy. Uši ove mačke bile su savijene i bile su bijele.

Tako će Susa živjeti u vegetaciji, uhvatiti miševe i piti iskreno zasluženo mlijeko, ako na putu ne susreće pastira po imenu William Ross. Bio je izvanredan pastir: volio je mačke.

Vidjevši neobičnu mačku, William je svakako želio kupiti takvu ljepotu.

Kasnije, kada je Suzy rodila mačiće iz normalne mačke, William je stekao jednu od njih - mačku, koju je Snuks nazvao. Ova mačka, kasnije, William je prešao s britanskom kratkovidnom mačkom. Iz tog su se sindikata rodili lopovljeni kratkovidni mačići. Od njih započeo je uzgoj presavijene mačke.

U početku, ova pasmina zvala se "lop-eared", ali tada je dodana riječ "škotski".

Suzie je bila dugovječna mačka, a neki pojedinci imaju dugu kosu. Ako je jedan od roditelja imao kratke uši, onda su sve naredne generacije rođene s obješenim ušima. Ako je jedan roditelj imao dugu kosu, dugu kosu su naslijedili sljedeći naraštaji. Genska pasmina je vrlo jaka u predstavnicima ove pasmine.

izgled

Izgled Škotskog foldaPored prešanih ušiju, predstavnici ove pasmine razlikuju se od ugodnog izgleda, debelog krzna. Izgleda kao pliš. Struktura Scotch vune je ujednačena. U početku, nemoguće je odrediti kako će mač ovčjeg jastoga rasti: njihove uši počinju pasti tek u dobi od 4 tjedna.

 • Boja se mijenjala.
 • Glava je okružena, čeljust dobro razvijen.
 • Jastuci vibrissae su okrugli i lagano izbočeni - vidljivi na njušci.
 • Oči su ogromne, široke, sferne. Boja u tonu glavne boje životinje.
 • Nos je širok, naboran, nema značajan prijelaz.
 • Meke linije profila.
 • Uši s zaobljenim vrhovima, spuštene.
 • Tijelo je mišićavo, veličina je veća od prosjeka. Oblik tijela je okrugli.
 • Rep je normalne duljine, vrh repa je zaobljen.
 • Šape su kratke, jastučići su zaobljeni.

Karakteristike karaktera

Priroda mačjih mačakaPreklopljene mačke ne razlikuju se hiperaktivnošću i eksplozivan temperament. To su mirne, nesputane, samosvjesne životinje. Ovi kućni ljubimci vrlo su vezani za osobu. Vole sjediti pored gospodara, ili gledati, za svoje postupke. Glas lopovih mačaka je neobičan. Ne izgleda kao običan meow. Malo squeaky. Netko kaže da mačke Scottish Fold ne znaju kako meow. Vjerojatno, ova izjava nije bez istine.

Škotska lopova-zaražena mačka, katkad, postaje dvije stražnje noge. To se događa kad mačka traži nešto, ili nešto iznenadeno ili zbunjeno. Ova značajka privlači fotografe i postoje mnoge mame, i demotivatori, posvećeni ovom položaju mačaka.

Mačići škotskog nabora su razigrani i energični. Kretanje po kući, u prisutnosti mačića, morate biti pažljivi i pažljivo gledajte na noge. Bilo bi lijepo kupiti poseban krevet, ili kuću za svoj mali klevetnički mačić. Mačići škotskog kleveta vole igrati i igrati. Kupite igračke za njih: loptice, lukove, kugle, miševe.

Uzgajati skotne naboreUzgoj škotskih mačaka kod kućeUzgoj škotskih mačaka nije bez iznimke i pogreške. U početnom uzgoju, opazilo se da su škotski lopovani mačići, rođeni od roditelja iste pasmine, imali odstupanja od pravila u fiziologiji.

Bilo je to pretjerano mekano "vuneno" krzno, ili druge manifestacije mutacije.

Kasnije, otkrivajući nedostatke, uzgajivači su počeli križati presavijene mačke s pryamouhimijem. To je dao pozitivan rezultat: nije bilo mutacija i odstupanja. Dakle, trenutno je zabranjeno prelaziti dvije lopovljene mačke.

U početku, škotska mačka prešla je s egzoticima. Iz tih brakova rođeni su normalni mačići. No s vremenom je rep prestao funkcionirati. Došlo je do potpunog spajanja kralježaka, što je dovelo do bolova u leđima i leđima. Kasnije, od egzotika kao što su roditelji odbili. Počele su prijeći Skote s britanskom kratkovidnom pasminom.

Kad su se pojavili mačići, zabilježeno je da u slučaju roditelja s dugom kosom, mačići dugom, debelom uslugom dobivaju nasljedstvo. Ali još veća gustoća vune postignuta je pri prelasku kratkovremenih i dugih kose.

zdravlje

Zdravlje i bolesti Škotski foldoviŠkotski nabori su dobro zdravlje. Jedini nedostatak, uzrokovan kratkovidnim, su bolesti kralježnice (osteochondrodystrophy). Znakovi osteokondrofilije:

 • Hromost.
 • Vezani hod.
 • Nesklonost skoku.
 • Akutan odgovor na dodir repa.
 • Odjednom je došlo do čučnjega izgleda životinje.

Ali ta bolest nije uobičajena. S dobrom skrbi i brigom, životni vijek škotskog preklopljenog mačka bit će dvadeset godina.

Važno je pratiti čistoću ušiju. Uši ne smiju imati naslage, trulje i mrlje. Ako u ušima ima neobičnih pojava, ljubimac treba odmah pokazati veterinarki. Liječnik će propisati potrebnu terapiju, kako bi pomogao ljubimcu da prevlada bolest.

Osim toga, to je potrebno da čuvate oči čistima. Oči životinje možete oprati borovom kiselinom ili običnom prokuhanom vodom.

Savjeti o sadržaju

Sadržaj škotske zavjeseTe su životinje vrlo smještene prema djeci. Neće se ogrebati, zagristi ili povrijediti dijete.

Trebali biste podučavati svoje dijete za ispravno rukovanje životinjama i da ga ne uzrokuje bol i nelagodu. A onda će škotska mačka postati vjerni prijatelj i izvrstan pratitelj za igre majstorskog djeteta.

Ova pasmina smatra se jednim od najinteligentnijih. Skotnja škotska mačka je u stanju razlikovati neke naredbe. Sretna je što ih ispunjava. Ali, ono što mačka ne želi učiniti, nemoguće je prisiliti da se ispuni.

Odbijanje ovog ili onog tima ili akcije ne može se potisnuti.

Ove mačke su prilično čiste. Jednostavno se priviknuti na ladicu. Čak i pandže, na istom mjestu.

Značajke hranjenja škotskih mačaka

Hranjenje škotskih omotanih mačakaZa život s punim radnim vremenom, kućni ljubimac treba biti pun. Potrebno je da su hrana i voda uvijek u koritu. Mačka ili mačka mogu osjećati glad u svakom trenutku i moraju ga odmah ugasiti.

Hrana lopovog ljubimca može se sastojati od prirodnih proizvoda ili od pripremljenih kvalitetnih hrane.

U slučaju prirodne hrane potrebno je pripremiti za budućnost proizvodi:

 • Mršavo meso (puretina, govedina, piletina).
 • Iznutrice.
 • Jetra.
 • Morska riba (riječna riba smatra se škodljivom za škotsku ruku).
 • Sir.
 • Sir.
 • Kashi.
 • Sirovo jaje.
 • Povrće.

Škotski preklopni kontraindicirani:

 • Svinjetina.
 • Lamb.
 • Krumpir.
 • Mahunarke.
 • Luk.

Ako odaberete gotovu hranu, morate kupiti vrhunsku hranu. Sadrži sve što je potrebno vitamina i mikroelemenata, koji su toliko korisni za presavijene mačke. U pravilu, takva hrana ne uzrokuje alergije, što je također nesumnjivo izvrstan čimbenik za njegovu akviziciju i potrošnju.

Odabir mačića

Odabir mačića škotske paliceSvi mačići podijeljeni su u tri kategorije: kućni ljubimac, pasmina i pokazni razred. Sve ove vode su različite u cijeni. Najbolje je kupiti mačića u specijaliziranim vrtićima. Preporučena dob, za kupnju mačića - dvanaest tjedana.

U ovom dobu, potrebno znakove cjelovitosti. I, lako je odrediti odstupanja u razvoju, ako postoje. Osim toga, u ovom dobu, mačić se hrani samouvjereno i samouvjereno.

Ako je svrha kupnje mačića da sudjeluje u izložbama u klasičnim izložbama, preporučljivo je kupiti životinju u dobi od jedne godine. U ovom dobu, značajke čiste pasmine već se savršeno razlikuju.

Kada kupujete mali mačić, nemojte zaboraviti pitati uzgajivača što je mačić bio hranjen cijelo ovo vrijeme. Prijenos na novu hranu, u prvim danima izgleda mačića u kući, nije poželjan. Takav se pokus može pretvoriti u bolest probavnog sustava mačića koji će tragično utjecati na njegovu aklimatizaciju u uvjetima novog i stranog, dok je prostor.

Mačići škotski omotač hranjeni u intervalima od četiri puta dnevno. To im omogućuje povećati težinu. Kada mačić dostigne dob od osam mjeseci, može se prenijeti na dva obroka dnevno.

Dobivanje potomaka

Kao što je ranije spomenuto, parovi iste pasmine, do parenja nije dopušteno. Parenje između uzgajivača zabranjeno je. To može dovesti do rađanja inferiornih životinja s genetskim mutacijama povezanim s oboljenjima hrskavice kostiju i kostura.

Za parenje, bolje je odabrati lopuću mačku i mačku ravnom nogom. Ili naprotiv. Ponekad, Škoti Skotova prelaze s predstavnicima britanskih pasmina. Ovo daje izvrsne potomke.

Pussii su spremni za reprodukciju, već u dobi od osam mjeseci. Ali nemojte žuriti, u ovom dobu mačke nisu prilično jake. Bolje je razriješiti mačku, u dobi od godinu i pol, ili kasnije. Tada se tijelo može nositi s trudnoćom i isporukom.

Trudna mačka škotski, traje 58 - 78 dana. Mačka ima jednog do četiri mačića. Ali, nemoguće je utvrditi koliko će njih postati mrtvi.

Okot, to jest, porođaj, nastavlja se na dan. Ali, najčešće, oni mnogo brže teče. Potrebno je, ako je prvi porođaj, biti blizu mačke, tako da se ne osjeća ugrožena i mirna.

Skrb za škotsku palicu

Nije teško skrbiti za škotsku mačku. Potrebno je redovito češljati kosu, ispitati uši i oči. Možete oprati svog ljubimca, ali to treba učiniti, samo u slučaju nužde - ako je životinja jako zagađena. Potrebno je pratiti duljinu kandži. Pokušajte organizirati ugodnu zabavu za mačku. Hrana i voda trebaju biti dovoljno. Igračke bi uvijek trebale biti dostupne.

Neke nijanse skrbi za životinjama

Pravilna skrb o škotskom skokuIsključi stavke kabanice: on ne donosi nikakvu korist te je u stanju pokvariti izgled obiteljski ljubimac. Škotski fold uši su na većoj akumulaciji sumpora nego uši drugim mačkama, pa pažljivo gledati na čistoću ušiju, te na vrijeme da ih očistiti, promatrajući veliki oprez. Oči životinja također zahtijevaju pažnju. Treba ga očistiti po potrebi, ali barem jednom tjedno.

Različitost Stotisovog nabora je smeđi komad Scotty Straighta. Ove mačke nemaju prostora za uši, međutim, sve ostale značajke (obraze, noge i rep, kao i oblik glave), su karakteristika pasmine škotski fold. Njihov krzno nije dugo, ali se uši zijevaju poput običnih mačaka.

Obavezna kućna potreba

 • Zdjele za hranu i vodu.
 • Stupac - ogrebotina.
 • Četka za vunu (ne pušenje). Možete kupiti poseban štapić s šiljcima za vunu.
 • Ladica, za upravljanje prirodnim potrebama.
 • Nosač (košarica ili posebna kutija).
 • Igračke.

Sve ove stavke pomoći će vlasniku da kvalitativno poboljšaju skrb za pahuljastog kućnog ljubimca.

Stjecanje Škotski fold, ili drugim riječima - Škotski fold, vlasnik dobiva nježan, pun ljubavi ljubimca koji bydet darovati svoju nježnost svih članova obitelji, bez iznimke. Ova inteligentna i šarmantna zvijer će biti vaša najbolja kupnja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan