uawildoleft.com

Kako izgledaju zečevi, stanište

Šumska kosaU šumi ima mnogo različitih životinja. Grabežljivci, sisavci, ptice, gmazovi daleko su od potpune populacije šumskih stanovnika. Šumska ljepota, koja nosi rijetki kozmetički sloj meda od heljde, zove se zmaj. Ipak, to se naziva žutokrv.

Opis i opis

Ova je životinja upućena u obitelj cuns i roda martens, brzi, graciozan stvorenje. U procesu lovnog zeca lako se popne na stabla, nadilazi velike udaljenosti i može dugo loviti.

Dakle, što izgleda zec? Šuma stanovnik odnosi na predatora, rast koji ne prelazi 50 cm. Kratka njuška sa širokim čelom, glava mu je okrunjen velikim ušima sa zaobljenim vrhom. Nos je crn, a oči su crvenkaste noću.

Tijelo izduženo, fleksibilno i vitko. Udovi su mali i kratki, kandže završavaju u kandžama. Zimi, podnožje životinje prelijeva se vunom, što životinjama omogućuje da ne padne u pukotine. S takvim tijelom, zmaj lako prevladava prepreke u obliku grana, lagano reagira na izgled plijena. Pretilost, ova životinja nije pogođena, jer je stalno u pokretu.

Na vratu životinje smatra se prepoznatljiv znak svijetlo mjesto u vratu. Marten smatra vrijedne životinja sa krznom, njegovo krzno je vrlo cijenjena u proizvodnji i krojenje krzna i drugih proizvoda od krzna, pa kuna je zaštićen zakonom.

Šumski štapovi teže relativno malo - odrasla osoba ne prelazi 2 kg. Ženke dostižu 1,5 kg, mužjaci su teže i jače. Unatoč maloj visini i težini, ova životinja ima snažnu čeljust s oštrim zubima. Šumska zmaj je u stanju gnječiti cjevaste kosti njegove žrtve.

staništeZheltodushka zimi u šumiVrste ove pasmine živi uglavnom u crnogoričnim bukovim šumama. U regijama Polissya, u mješovitim šumama, najčešće se nalazi životinja. Šumska krila može preživjeti čak i na visinskim područjima, čija visina je oko 1800 metara nadmorske visine.

Omiljeno mjesto prebivališta predstavnika ove vrste smatra se šumskim traktima, netaknutim od strane čovjeka. Sjenice i udubine u starim stablima pomažu da se šumska koža skriva od opasnosti, pronalazi toplo mjesto za zimovanje i odmor.

Životinje ne žive na jednom mjestu. Drže se nomadskog načina života, kako bi se tijekom dana ostalo, životinja pronalazi prikladnu šupljinu i spava do mraka. Ubije životinje uglavnom noću, popodne je gotovo nemoguće upoznati.

Predstavnici ove vrste žive sami. Iza svakog pojedinca, određeno područje teritorije se tajno dodjeljuje, koje životinje pažljivo označavaju. Teritorij ženki je nešto manji od područja muškaraca, ponekad se granice mogu preklapati.

U divljoj prirodi ove vrste grabežljivaca postoji mnogo neprijatelja. Uobičajeno je upućivati ​​na njih:

 1. sove;
 2. ris;
 3. Vuk;
 4. hawk;
 5. The Fox;

Napajanje

Na pitanje "Što jede zmaj?" postoji odgovor. Kao što je ranije navedeno, predstavnici ove pasmine su grabežljivci. U prehrani predstavnici ove vrste uključuju male toplokrvne životinje i insekte, kao što su:

 • zečeva;
 • proteina;
 • glodavaca;
 • rovka;
 • kukci;
 • neke vrste zmije (zmije);
 • žabe;
 • crni grouse;
 • lijeske grouse;

Važno mjesto u prehrani šarmantnog grabežljivca je protein hrana. Prirodni izvor proteina su insekti. Dragonflies, sve vrste kornjaša dopunjuju ražnju mesa grabežljivca.

U hladnoj sezoni, kada svaki dan postaje teže jesti, zmaj se može približiti ljudskom stanu što je više moguće. Žrtve grabežljive životinje u ovom slučaju su pilići i golubovi.

reprodukcija

Zheltodushki u šupljiniDvije bračne igre ove vrste su u ljeto, toploj sezoni. U tom razdoblju ženke imaju toplinu, traje 2-4 dana. Nema dovoljno muškaraca za sve ženke, pa muških partnera s nekoliko ženki jedan po jedan.

Zimi, mužjaci su obilježeni lažnim bračnim razdobljima: u ovom trenutku, agresivni mužjaci pestering žena, ali parenje ne događa.

Trudnoća je dugačka, traje oko 274 dana. U stvari, dijete u maternici razvija samo 30-40 dana, a ostatak vremena traje latentnu pozornicu.

Prije rođenja, ženska se pažljivo priprema za pojavu potomaka. Odabire mjesto za raspored gnijezda, Gnijezdo je spremno, ženka ostaje u njemu do rođenja. Cubsi su rođeni u mjesecu travnju, teži manje od 40 grama, dužina 11 cm. Novorođenčad pri rođenju su slijepi i gluhi, sluh je smanjena za 23 dana života, oni počinju da vide 28 dana život je.

Majka pokušava ne napustiti djecu, ostavlja gnijezdo samo za vrijeme lovstva. Ako su mladi ugroženi, majka ili prenosi male šumske krumpiriće na drugo mjesto ili jede cijelo piliće.

Prvih šest tjedana života, mladunče se hrane samo majčinim mlijekom, brzo dobivaju na težini. Na kraju šest tjedana narasla mladi ići u lov s majkom, aktivno istražiti područje u blizini gnijezda.

Do jeseni, djeca žive sa svojom majkom, a potom svaki počinje samostalan život. Bilo je slučajeva kada mladi ostanu s majkom do proljeća. U dobi od 2 godine predstavnici kunia su potpuno zreli. Koncepcija obično javlja u trećoj godini života.

Marten i čovjeka

Hobotnica u čovjekuKrzno ova životinja je izuzetno vrijedna, ljudi koji zaobilaze zakon uništavaju predstavnike ove vrste radi profita. Smanjenje populacije vikati također potiče krčenje šuma, u kojem je životinja ugodno boraviti u prirodnom okruženju.

Neki su ljudi, zbog pokusa, pokušali zadržati zmaj kod kuće. Mišljenja su podijeljena. Zheltodushka kod kuće ponašao se drugačije. U nekim se slučajevima brzo priviknula na ljude, nakon kratkog vremena životinja je uzeo osobi i smireno je percipirala milovanje i zagrljaj. Neke osobe nisu izrazile nikakav interes prema osobi, ponašaju se kao da u okolišu žutokrvne životinje nema osobe. Treća grupa žudnji ponašala se vrlo agresivno, a vlasnici su morali pustiti životinju u svoje prirodno stanište.

Predstavnici roda Cuni žive oko 14 godina. Postoje slučajevi kada su pojedinci preživjeli do 18 godina.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan