uawildoleft.com

Parrot je pohlepan ili afrički siva papiga

Opis roštilja papigaTrend i moda egzotičnih kućnih ljubimaca šire se sve više i više u svijetu. Netko se usuđuje početi pitona ili krokodila, a netko upravlja ručnim paukom. Kako držati se moda i imati egzotičan ljubimac, ali bez prijetnje života za sebe i druge?

Sada govorimo o papagaru ... ali nemojte misliti da je ovo obična papiga koja se može vidjeti u svakoj trgovini kućnim ljubimcima. Uopće ne. Ovaj papagaj je vruć, ali da postane jasniji - to se zove Afrički siva papiga ili crvenokutni Jaco.

Izvan opis papige Jaco

 1. Duljina tijela je do 35 cm, rep je 8 cm, krilo je 65 cm.
 2. Crni savijen kljun.
 3. Žuta iris oka.
 4. Bojanje olovke - pepeo sivi i svjetlo sivi završava i ljubičasto-crvena repa, tako mu ime „crveno-sivi.”
 5. Šape sive boje.

Opis ponašanja

Kako izgleda papiga zhakoOve prekrasne ptice vrlo su privezane svojim gospodarima od ranog doba. Oni se brinu za svoju obitelj. Papige imaju dobru kopču: ako se osjećate loše ili ako se nešto loše dogodilo, ptica će to osjetiti čak i na prilično udaljene udaljenosti. To je ova pasmina papiga koja se smatra najinteligentnijim, jer su u mogućnosti pohraniti više od 1500 riječi na lageru!

Istraživanja su pokazala da mogu kopirati ne samo zvuk kućanskih aparata, glasova i riječi osobe, već i ponašanje svog gospodara. Te inteligentne ptice mogu povezati riječi koje izgovara osoba s predmetima, a također razlikuju boje i oblik objekata. Općenito, njihov mentalni razvoj sličan je razvoju trogodišnjeg djeteta.

Njega papiga

Prije svega, nemojte misliti da je Jaco ukrasni ljubimac. Ni u kojem slučaju! Ova ptica po svojoj prirodi preferira puno komunikacije i aktivnog načina života, što znači da ne bi trebalo biti u ćeliji većinu vremena. No, kada je crvenokodni Jakov izvan kaveza, vrijedno je paziti na to malo, i ne pružiti ga sebi. U društvu, kako u ptici iu čovjeku, ti papige izabiru svog vođu. Njemu će biti poslušni.Da bi papagaj bio dobar član obitelji, treba ga stalno uključiti i obrazovati. Ali lekcije ne bi trebale biti predugo na vrijeme. Neka bude bolje kratko, ali često. Glavna stvar u ovom broju je pravilnost. Nemojte često mijenjati mjesto boravka papiga, oni pate s poteškoćama i to će ih učiniti nervozni. Na toj osnovi papagaj je sposoban na sebe štetiti: izvadit će svoje perje. Spektakl je strašan, pa nemojte dovesti svog ljubimca u takvu državu.

Trebali biste naučiti sebe da se zabavite, tako da se ne dosadi dok je sam. Da biste to učinili, trebate nekoliko igračaka, a nakon toga podučite papagaj da se igra s njima. Kavez bi trebao biti dovoljno prostran da papagaj može slobodno širiti krila, kretati se i igrati. U kavezu bi trebalo biti 2 hranjenja za hranu na različitim visinama i udaljenosti. Nemojte stavljati jedan ispod drugog, inače niži će biti kontaminiran.

Svakog dana mora biti čista voda ptice ptice. Važan aspekt zbrinjavanja vašeg kućnog ljubimca bit će to što mu je potrebna kupka, po mogućnosti dnevno. Tako će struktura perja i kože biti u pravom stanju. Upoznavanje s ovim postupkom trebalo bi biti postupno. Nije potrebno kupati pticu svaki dan u kupaonici, dovoljno ga je prskati iz pištolja za prskanje.

Hrana od papiga žaba

Dijeta bi trebala biti prilično različita za puni razvoj papige.

Ispravna prehrana papige uključuje:

 • Opis vanjske strane papagaja je vrućeNuts (osim badema).
 • Proizvodi od žitarica: zob, ječam, riža, heljda, proso, pšenica i suncokret, grašak i kukuruz.
 • Voće.
 • Povrće.
 • Bobice (planinska pepela, jabučica, crni ribiz, malina, borovnica).
 • Zeleni (listovi salate, špinat, maslačak, grane šume i voćaka s mladom kore).
 • Mineralna gornja odjeća.
 • Periodički, trebali biste dati mineralnu vodu bez plinova.

Reprodukcija papiga

Želio je imati par tih lijepih papiga za uzgoj - Trebao bi ih početi upoznati na neutralnom teritoriju, a nakon 3-4 sata suradnje - sjesti, čak i ako je poznanik dao pozitivan rezultat. Nakon nekoliko takvih sastanaka, oni mogu biti transplantirani u jedan kavez za suživot.

Ako se ptice nisu upoznale, počele su se svađati, tada bi trebale posaditi ptice i zamijeniti jednu od njih s drugom.

Nemojte misliti da će vam se sadržaj ove egzotične ptice lako dati. Apsolutno ne.

Da bi se utvrdilo treba li započeti ili ne, treba uzeti u obzir sva zapažanja.

Nedostaci čuvanja papiga jako

 1. Jedem pržiti kod kućeOva ptica je vrlo skupo, što može odmah otuđiti kupca.
 2. Ako vas prva stavka ne zaustavi, prijeđite na sljedeći. Ako vam se sviđa čistoća i red, tada u društvu ove ptice trebate zaboraviti na to. Papiga jede puno i sočno, au pladanj nisu navikli i proteklih u letu ili dok su negdje sjedili. A to znači da je vrijedno zaboraviti o tepihima.
 3. Ako želite biti u tišini, onda ta životinja očito nije za vas. Zaboravljamo na mirnu zabavu, tk. ova ptica voli aktivnu komunikaciju. Uvijek će zvukove, volite li to ili ne.
 4. Ako vaš ljubimac želi izaći iz kaveza "u ljude" i letjeti iznad nje - dugo vremena nećete moći odoljeti! Počinju vrištati i kopati dno kaveza na svaki način kako bi izašli iz njega.
 5. Pripremite se za činjenicu da papagaj može srušiti i ukloniti tapete, držeći drvena vrata i vrata.
 6. Imajte naviku da bacate nešto sa stola, bez obzira na to.
 7. Kad sjede na ramenu svog gospodara, iznenada i oštro mogu uhvatiti uho.

Ako vas to nije zaustavilo, spremni ste stvoriti sve uvjete za afričku siva papiga u vašem domu, a zatim možete započeti pretragu. Sjeti se samo najbolje opcije - kupljen od iskusnog uzgajivača. On će moći razumjeti sve i reći vam o skrbi o čudotvornoj ptici, upozoriti na sve nijanse. Glavna razlika između iskusnog uzgajivača i običajnom prodavatelja - uzgajivač će upozoravati na nedostatke, a sve će biti objašnjeno, i kako bi se spriječilo, dati priliku za razmišljanje, to je važno za njega da su mu favoriti su živjeli u ljubavi obitelji ... Prodavač, naprotiv, hvali će svoje životinje i potaknuti vas da ga brže steknete. Takvim ljudima važna je samo materijalna dobit.

Kako zadržati papagaj vrućeAli prije kupnje prvo promatrajte njegovo ponašanje, način na koji reagira na ljude. Možda nećete odabrati papagaj, ali on će vas odvesti. Ove ptice osjećaju osobu, njegove emocije, dakle, potrebna papiga će biti privučena vama. Ili kada se nalazite u krugu tih ptica, promatrate kako žive i što jesu, a uopće ćete shvatiti - to nije za vas.

Uostalom, sve što kažu, vrijedno je vidjeti. Nemojte se oslanjati na riječi i video zapise dokumentarnih filmova o životinjama. Stvarnost je uvijek drugačija, i ako videozapis pokazuje da je to bezbrižna afera, zadržite ove papige, onda to uopće nije!

Razmislite sto puta koliko vam je potrebno ili ne. Uostalom, važno nije status vlasnika egzotičnog ljubimca, već sreća u životu s njim.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan