uawildoleft.com

Način života pilana, razlike u ribljim pecima iz morskih pastira

Riblja pila - izgledBiološko ime riblje pile je obični pile, obitelj je padina, klasa je hrskavica. To se može otkriti u obalnim područjima, plitko, algi, pjeskovitim tlima na umjetnim grebenima, stupova, mostova, ušća, brodoloma i jedva sve dublje u ocean. To se događa u tako plitkoj vodi da se peraje ispuštaju na površini vode.

Riblja pila (latinski Pristidae)

Na poluotoku Floride, stanovnici mogu vidjeti ribu tijekom cijele godine. Australska pile piljevina je dobro uspostavljena u slatkoj vodi. Vrste koji žive izvan obale američkog kontinenta migriraju na sjever u ljetnoj sezoni, au ranu jesen - na jugu.

Znanstvenici znaju sedam vrsta pilana:

 • Riblja pila - vrijednost i opasnostaustralski;
 • azijski;
 • Europska;
 • Atlantic;
 • češalj;
 • zeleno zubalo.

Mjesta stanište:

 • Atlantski, indijski, Pacifički oceani;
 • Sredozemno more;
 • ponekad velike rijeke.

Svaka voda koju vole: slana, svježa, slatkasta, ne mogu preživjeti samo na kontaminiranim mjestima. Maksimalno vrijeme ovna je na dnu. Zamagljen okoliš je svoje uobičajeno mjesto lova i odmora. Odrasle osobe preferiraju dubinu od 40 m, gdje mali ne plivaju. Vrijeme buđenja je noć.

Ono što izgleda ribaKarakteristična obilježja riblje pile su prisutnost kostiju kože s kožastim zubima na obje strane nalik pili. Broj parova utora ovisi o vrsti: 14-34. Duljina izgrađenog ruba doseže 20% duljine tijela.

Na stranama ribe nalaze se dvije peraje, par na leđima, jedna na repu. Rep se stapa s prtljažnikom, u nekim vrstama grane se u dvije lopatice. Na kauzalnoj peraji nema kralježnice, za razliku od strukture uobičajenog trganja, a tijelo ribe je prekriveno plavim ljuskama.

Njegova prosječna vrijednost je oko 4,5 m na mase 300 kg, najveći pojedinci doći do 7 metara i rekord težinu -. 2,4 m zupčasti duljine izdanak, sužava do nosa, je oko 120 cm za odrasle ribe.

Scat-piloryl - kakva je to ribaKoža kože ima tamnu maslinu ili neku drugu nijansu boje, a trbuh je lagan, gotovo bijeli. Na trbušnoj šupljini dvije škrge i otvor usta stvaraju svojevrsnu čašu lica. Tijelo mu je više u usporedbi s morskom pilu. Oči imaju minijaturne prskale, kroz koje klizač skuplja škrge i može ostati nepomičan na dnu. Plivački mjehur, kao i lamela, ne, a uzgon se održava obogaćenom masnoćom jetre.

Razlike od morskih pasa

Ponekad riblja pila nalikuje gusarskom morskom psu, ali se razlikuje i dvostruko je manja. Shark - klasa hrskavice, ali pripada obitelji piercinga. Pojas morske pile označen je jure i kreda, a postojanje šljunčane padine događa se 60 milijuna godina kasnije, s krajem mezozojske ere.

Vanjske razlike:

 • veličina: 1,5 m na 6 m od praska;
 • mjesto koplja: na stranama, kod pilane su dolje;
 • oblik peraja morskog psa - pojednostavljeni, blizu nagiba jasno izraženi;
 • sužavanje rasta u morskom psu u usporedbi s ujednačenom širinom nagiba;
 • regeneracija čađavica prvi za razliku od druge vrste;
 • zmija nema antene na nju;
 • Morski pas kreće se s oštrim skokovima, a pramen plijesni s glatkim, valovitim pokretima.

Napajanje

Pyloril - značajke struktureDijeta pilosefish uključuje male beskralješnjaka, stanovnici pješčane i muljevite površine, mala riba, haringa, trska, rakovi. U tu je svrhu upotrijebljen dio svog piljenog zuba: podići gornji sloj tla na kojemu se nalaze stanovnici dna i progutati ih.

Takozvani rostrum ima elektro-receptore, osjetljive na kretanje plijena. Takav a osjetljivost na piljenje omogućuje vam da dobijete trodimenzionalnu sliku o svemu što se događa, čak iu mutnim vodama i ploviti napadati plijen ili zaštititi od krokodila, morskih pasa, morskih sisavaca.

Još jedna riblja pila može upravljati oružjem ubojstva, poput sablja, ulazeći u školu male ribe. Kad žrtva padne na dno, odlazi pred grabežljivca za hranu. Ponekad su pileći lovci lovci velikih pojedinaca, otimajući komade mesa iz zuba.

reprodukcija

Riba ne stavlja jaja, umnožava se proizvodnjom jaja. U roku od pet mjeseci, embrij se razvija u tijelu majke, hraneći žumance i rodi se od pokrivene kože. Žena je sposobna roditi do dvadeset mladunaca. Njihovi zupčasti procesi tijekom intrauterini rast Mekani i steknu gustoću samo s vremenom. Slično tome, piratski morski pas također rodi. Očekivano trajanje života riba je oko 80 godina. Seksualna zrelost se javlja relativno polako, samo do 20 godina. Neke vrste ribljih pila mogu se reproducirati partogenezom, bez sudjelovanja mužjaka: time zamjenjujući nedostajući broj riba u prirodi. Izgled novorođenčeta ima točnu kopiju majke.

Opasnost za ljude

Za čovjeka, ramena za piljevinu nije opasna, kada se susreće s osobom, ona se žuri za skrivanje. No, u Panamskom zaljevu, nekoliko je smrti prijavljeno zbog klizanja. Vjeruje se sličan incident izaziva čovjek. Neočekivani napad zabilježen je na južnoj obali Atlantskog oceana. Možda nehotična ozljeda, ako krenete na padinu u košulji pijeska plitke vode.

vrijednost

U industrijskom smislu, pilane nisu osobito popularne. Njihovo meso je grubo, iako jestivo. Dobar sastojak juhe je njihova peraja. Jetreno ulje je vrijedno u ljudskim wellness receptima. trošak govora jednako je 1000 dolara, koji se distribuira u trgovini vrijednim stvarima. Peloniferous morski pas, za razliku od riba pile ima jedinstvenu kvalitetu okusa i prepoznat je kao delikates u Japanu.

Neki ljudi smatraju da je prednost imati ukras od ribe kod kuće, drugi čak izmisliti oružje iz nje, ne brinuti o izumiranju vrste. Postoje narodi koji govornica pilorylogo služi kao sredstvo zaštite od duhova i bolesti. Na njemačkoj podmornici riblja pila služila je kao amblem, za Aztece je bio simbol "zemaljskog čudovišta" i simbol središnje banke zapadne Afrike.

Posebnost strukture ribljeg tijela je razlog zbog kojeg se zubac, poput pile morskog psa, uvelike zarobljen u mrežama i oštećen ribolovom za hvatanje. Mnoge vrste piljevine nestaju zbog onečišćenja vode i navedene su u Crvenoj knjizi. Broj stanovništva smanjio se na 10% u odnosu na netaknutu razinu. Od 2007. godine zabranjena je međunarodna trgovina pilankama. Kapljica malih zupčanih pilinga dopuštena je za držanje javnog akvarija radi očuvanja vrste.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan