uawildoleft.com

Amur šumska mačka i moderne stvarnosti

Amur šumska mačka - karakterističnaŠumski šarmovi su Amur mačke, najmanji među obiteljima azijskih mačaka. Često se mačke širom Dalekog Istoka zovu Amur mačkama ili Tsushima mačkama. Oni su veći od kućnih ljubimaca. Duljina tijela, s obzirom na rep, je oko metar. Duljina mačjeg repa je 40 centimetara. Mačke težine do tri kilograma, muškarci izgledaju čvršće i vagati 4 ili više kilograma.

Gracioznost Amurove mačke

Tijelo Far Eastern šumske mačke je mišićavo i izduženo, noge su dugačke. Mala glava s zaobljenim ušima i bliske oči. Kosa mačke je meka i pocrnjela.

I gore farbanje priroda iz srca pokušala:

  • Amur šumska mačka - životinjska bojaGlavna boja gornjeg pokrova vune je mješavina žutih i sivih tonova s ​​jasnim ili mutnim tamnim mrljama smeđe boje.
  • Na poleđini amurijanskih osoba vuna je tamnija, bočne strane imaju svjetliju boju. Vuna na abdomenu oslikana je prljavim bijelim žutim preljevom. Na nogama su poprečne tamne trake.
  • Iz očiju na čelu prolazi par bijelih pruga, a udaljenost između njih je smeđa s crvenom bojom.
  • Vuna na repu je gusta siva s tamnom ili čak crnom bojom vrha repa.

Uobičajeni način života šumske životinje

Mačke dalekoistočne žive sami ili u parovima. Međutim, u sezoni umnožavanja potomaka, nekoliko pojedinaca može mirno živjeti uz bok. Svaka mačka ima vlastiti označeni posjed od 5 do 9 četvornih kilometara.

predatori preferiraju noćni i sumračni način života. Amur mačke su zastrašujuće i oprezno pa se u prirodi ne mogu lako otkriti. Čekaju ulov u zasjedi na tlu ili na stablima. Šumska mačka može uhvatiti plijen u jednom skoku. Najčešće, skloništa Amur dalekoistočnih mačaka u šupljinama stabala, pukotinama stijena ili u šikarama grmlja. Ponekad se koriste stare jazavice ili lisice.

Zimi se mačke spuštaju od planina do dolina. Posjedujući tanke kratke šape, za njih je teško kretati kroz duboki snijeg. Često Amur šumske lisice čekaju u skloništu nekoliko dana dok se ne formira gnijezdo. Zalihe zaliha nakupljene masti omogućuju gladovanje i čekanje pogodnih uvjeta za lov. U teškim mrazima "plijene" bliže ljudima koji češće zlostavljaju glodavce, ali mogu se popeti na selo kokoši i gozbi na kokoši ili patke. Stanovnici Primorye znaju je li snježna hladna zima došla, a zatim pričekajte gosta.

Napajanje

Zadovoljan mačka TsushimaFar Eastern šumske mačke hrane glodavcima, čipovima, vjevericama, mogu uhvatiti pticu, ili uništiti gnijezdo, kušati jaja.Postoje slučajevi napada na mlada jelena. Za razliku od kuće, Amur mačke - izvrsni plivači. Zato lovlju žabe i ribu.

stanište

Tsushiminu mačku i mačićaAmur šume na području Rusije žive na Dalekom Istoku, na obali Japanskog mora i na obalama rijeke Amur. Osim toga, žive u Kini, Japanu, Koreji i Pakistanu na otoku Java. upoznat staništa - to su neprohodne šume, šikare grmlja, trstika ili travnate livade. Žive na padinama planina, ali se ne popne na planine iznad 500 metara. Izvrsno penjanje na stijenama i stablima, dobro plivati.

Generacija potomaka

Vrijeme povećanja Amur mačaka je na kraju zime, na početku proljeća. U svibnju su rođene bebe. Dalekoistočni šumski južnjaci mogu se reproducirati tijekom cijele godine. Poznavanje brakova popraćeno je glasnim vapijama.

Gestacijsko razdoblje mačke je od 65 do 72 dana. Amurchanka može roditi četiri mačića. ali obično se rade 1-2 mačića. Težina rođene bebe ne prelazi 80 grama. Mačići otvaraju oči za dva tjedna. Mačkica se stalno brine za mačiće i nosi ih u novo sklonište uz najmanju prijetnju. Otac također aktivno sudjeluje u razvoju mačića.

U dobi od jednog i pol mjeseca, mladi su odabrani iz skloništa i upoznati se s novim teritorijem. Do jeseni, uzgojene i ojačane, pečata napuštaju sklonište za majčinstvo i postaju neovisne, živeći vlastiti teritorij. Seksualno sazrijevanje u šumskim mačkama pojavljuje se najdulje 18 mjeseci.

Amur Far Eastern mačka i čovjek (život u zatočeništvu)

Amur šumska mačka za odrasleFar Eastern mačka može se podići kao kućni ljubimac ili držite u dvorištu u ograđenom prostoru. Za kuću je poželjno uzeti mačića stariju od tri mjeseca i bolje od vrtića. Ali moramo se sjetiti da ponašanje životinje postaje nekontrolirano nakon dospijeća u pubertet.

Amurova mačka koja živi u kući brzo se navikla na pladanj. Najčešće se mačke prilagođavaju vlasnicima i izbjegavaju autsajdere. Kućni ljubimci se čuvaju u zatvorenom prostoru, često morate hodati za dobivanje ultraljubičastih zraka i za hranjenje u ljetnom razdoblju s mačjem travom.

Sadržaj u kavezu

Minimalna veličina ograde je 1,5x1,5 metara i visina je do 3 metra. Pod je bolje zid od ploča. Također trebate prilagoditi ladicu. Za mačka smeće može se koristiti kao punilo pijeska ili piljevina. U ograđenom prostoru mora postojati kabina za sklonište od lošeg vremena s slamkom slame ili krpe. Posuda za piće može se postaviti na niskoj nadmorskoj visini. Ako je veličina ograde dopuštena, moguće je ugraditi šumove drveća različitih visina u obliku terase, za penjanje mačaka.

Hranjenje u zatočeništvu

Hranjenje mačke TsushimaPreferirana hrana za mačaka dalekoistočne, zadržana u zatočeništvu - masnoće s malo masti oko 200 grama dnevno. Međutim, bez "žive hrane" čuvanje normalne fiziološke aktivnosti životinje i njezina reprodukcija u zatočeništvu često je nemoguće.

Jesti u prirodi miševima, štakorima, pticama, mačkama jedu ne samo meso, već i kože i male kosti životinja. Ova hrana je fiziološki neophodna za normalno funkcioniranje trbuha. Dakle, osim mesa, Far Eastern Forest Cat treba dati nekoliko miševa ili štakora. Hranite životinju jednom dnevno.

Osim toga, potrebno je i tzv. Dana iskrcavanja, kada se mačima daje slaba hrana.

Potrebno je uključiti livadnu travu u prehranu. Štrajk glađu je prirodno stanje životinja koje žive u prirodi. Ovo je važan uvjet za čuvanje u kavezu, jer bez trošenja puno energije, mačke dobivaju masti i mogu se razboljeti.

Aktivni način života

Za potpuni razvoj životinja kod kućePotrebno je održavati konstantnu aktivnost mačaka:

  • Amur šumska mačka kod kućeU svakodnevnoj komunikaciji moraju biti uključene različite igre. Moguće je bacati konop kroz rešetku na mačku i igrati s njom u remeti.
  • Moraju imati sve vrste kugli, umjetni miš koji je obješen na užetu, omotan u čvrstim snopovima od tkanine. Sve će to zauzeti kućni ljubimac i zadržati svoju fizičku aktivnost.
  • Kako bi se osiguralo miris u zatvorenom prostoru, mora postojati hrpa biljaka. Omiljena poslastica je trava koja se sruši i trava.
  • Do 10 godina Amur šumske mačke žive u uobičajenom staništu. U zatočeništvu, oni preživljavaju do 15 godina.

Far Eastern Forest Cat i Red Book

Uzgojeni mač Amur drvaAmur šumske mačke navedeni su u Crvenoj knjizi Rusije. Znanstvenici su zabilježili porast stanovništva posljednjih godina. Broj Amur mačaka u Primoryeu je oko 2.5 tisuća pojedinaca. U Japanu, broj Tsushima mačaka je mali i iznosi oko 110 pojedinaca. U zoološkim vrtovima žive 32 mačke. Ova vrsta predatora u Japanu zaštićena je od strane države.

Glavna prijetnja mačkama koje žive u divljini povećava šumske požare, krčenje šuma i osvajanje sve većeg broja djevičanskih zemljišta od strane čovjeka, kao i klimatske promjene na planeti.

Vrijedno je započeti Amurovu mačku?

Slatka mačka mačaka TsushimaTrošak Amurove mačke je vrlo visoka - od 80 do 100 tisuća rubalja, ali njegov sadržaj će biti još skuplji i uznemirujući. Pa pažljivo razmislite, imate li snagu, novac, ljubav i strpljenje za ovu životinju. Vjerojatno će pametna osoba donijeti pravu odluku da ne zadovoljava svoje ambicije.

Ljudi bi trebali shvatiti da je mjesto divljih mačaka u prirodnom okruženju, među šumama i poljima. A za udobnost, možete imati domaće prelijepe, koje će vas uzvratiti i voljeti.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan