uawildoleft.com

Dječak ili djevojčica su način da odredite koji je spol štene

Kako odrediti spol šteneVrlo često, neiskusni vlasnici ženske djevojke, ili žele steći pravi prijatelj, pitaju se o metodama određivanja spola štene. Kada se pojave bebe, koje će kasnije morati biti povezane, ili se želi postići psa, u pravilu postaje nužno poznavati njezin spol. Kako prepoznati djevojku ili dječaka će se nadopuniti obitelj, što joj je ime dati i kako izbjeći činjenicu da će muški iznenada postati mlada majka?

Fiziološka metoda određivanja spola štene

Fiziološka metodaVećina uzgajivača pasa nije teško odrediti spol djeteta. Za običnu osobu, daleko od uzgoja životinja, riješiti ovo pitanje, kako odrediti spol štene, ponekad je vrlo teško.

Odredite spol štene, možete:

  • Vođeni fiziološkim podacima. Da biste otkrili spol bebe treba pregledati njegov trbuščić. Kod muških pasa na maci, neposredno ispod pupka, njegov je seksualni organ, malo vidljiv ispod nabora kože. Kada je izložena ovoj zoni, ubuduće će se pojaviti povlačenje preklopa na koži i njezino povlačenje. Pod anusom, u perineumu, postoji mala površina s kosom. Ovo je mjesto gdje će se testisi konačno smiriti. Mogu ih se naći probavljanjem djetetove kože. Za razliku od mužjaka, za žene je karakteristično da su samo papillae i pupak prisutni na trbuhu. Njezine genitalije (urethra, ulaz u vaginu) obično su blizu anusa.


Upozorenje!

Nemojte žuriti da odredite spol novorođenog šteneta. Genitalija u ovoj dobi još uvijek ne može govoriti o ništa, a dodatni dodir bebi će iritirati i sebe i svoju majku. Rezultat može biti majčin odbijanje mrvice.

Određivanje spola po izgledu

Određivanje spola po izgleduPostoji mišljenje da je moguće razlikovati muškarca od žene po izgledu psa, naime, po njegovu njušku i ten. Tako mušica muža izgleda ozbiljnija, hrabra, veća i gruba, a ženka ima suptilne značajke.

Neki vlasnici psa tvrde da ženke su više pokretne, razlikuju se brzina. Mužjaci su osebujni za lijenost, njihovi pokreti su snage, a hod je težak.

Malo je vjerojatno da će odrediti spol štenaca na taj način, jer se sva djeca razlikuju u brzini i jednostavnosti. Međutim, može biti korisno za upotrebu kod starijih pasa.

Načini reći dječaku od djevojke

Načini reći dječaku od djevojkeKada štene dođe šest mjeseci, možete odrediti spol promatranjem navika kućnog ljubimca:

  • Za štenad-mužjaci u ovoj dobi su karakteristični podizanje stražnje šape kada mokri. Žene će i dalje imati svoje potrebe u položaju malog čučnjega.
  • Mužjaci označavaju granice svog teritorija. Ženke ovaj instinkt je inherentan, ali kod muškaraca, naročito ne steriliziran, razvija se snažnije. Da biste odredili seks u ranijoj dobi, pažljivo promatrajte kućnog ljubimca. Ako je prije Mokrenje štene njuškanje prvo mjesto, a zatim brzo namoči, a to se događa često, najvjerojatnije, on je zauzet položaj naljepnica na granicama svog teritorija. Ako proces traje dovoljno dugo, a ne češće nego jedan ili dva puta, to je najvjerojatnije olakšanje potrebe.
  • Da biste razlikovali ženu od muškarca u dobi od 6-9 mjeseci za ponavljajuće cikluse estrusa. Tih dana je bolje držati kućnog ljubimca u zasebnoj sobi kako biste brzo uklonili krvne tragove ako ih pas negdje slučajno napusti. Ciklus između estrusa je tri tjedna. Ako je potrebno, tijekom vrućine možete koristiti pelenu.
  • Odraslog dječaka i djevojčica može se razlikovati načinom na koji izražavaju ljubav prema vlasniku. Za ženke, u skladu s osjećajima, karakteristično je lizati gospodara. To je zbog instinkta brige za svoje mlade i jato. Dakle, to pokazuje mjesto vlasniku. Da bi se utvrdio spol štenaca, ova metoda nije prikladna, jer je za njih više izraz raspoloženja i osjećaja nego manifestacija instinkt.

Određivanje spola odraslog psa

Određivanje spolaAko je ponekad teško utvrditi spol štene, takav se problem čak ni ne može pojaviti kod odraslog psa.

Što je stariji pas, to je očigledniji njezin seks. Tako se odraslog muškog psa prepoznaje stalak s podignutom stražnjom šapicom u blizini grmlja, stupova, kotača, automobila, kutova kuća i drugih predmeta. Osim toga, izgled muškog dijela jasno pokazuje prisutnost testisa, koji naglašavaju spol u psu.

Ako postavite spol, unatoč svim manipulacijama s štencem, ne može se utvrditi, preporučuje se uzeti učenik veterinara ili posjetiti iskusan uzgajivač. Oni će lako naći odgovor na ovo pitanje!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan