uawildoleft.com

Razvrstavanje blotnotnistaya - akvarijska riba

Njega za ribljim akvarijimaKlinopyatnistaya rasbora, koji se također zove Harlequin - čest i popularan akvarij riba koja se lako može naći u većini dobro opskrbljena ribe shop.

To je mala prijateljska riba koja se može držati u zajedničkom akvariju s drugim malim i neagresivnim vrstama riba. Uz agresivnu ribu, ne dolazi se, jer će se boriti za teritorij.

Slijepo pometeno rasipanje

Postoje tri zajedničke varijacije ove vrste u trgovini:

  • divlja;
  • crna;
  • zlato.

Harlequins dolaze iz Tajlanda, istočne Sumatre i Malajskog poluotoka, gdje žive u rijekama i potocima u tresetnim šumama. To su tipične crne vode, koje preferiraju meku i slatku vodu. To su školovanje ribe, koje obično žive u malim dvorištima od osam ili više riba.

Bloteness heteromorfa jedna je od tri vrste riba koje se često miješaju jedna s drugom i prodaju pod drugim imenom. Druga dva su Trigonostigma hengeli i Trigonostigma espei. Obje se prodaju pod imenom ribe uzgoja Harlequina, što je u stvari vrlo slično njihovim bližnjima, ali ipak ima male razlike. Da biste odredili vrstu, trebali biste pažljivo pratiti bojanje i uzorak.

Blotch dio tijela je veći od ostalih dviju vrsta. Ona ima boju od ružičaste do svijetle crvene boje. Crna točka nalazi se pored trokuta na stražnjem dijelu tijela, a točke plave boje vrlo su blizu. Analiza heteromorfha ima i veći trokut na svojoj strani.

Akvarij i njeguNjega slijepog uočavanjaRiba Riba jedna od najatraktivnijih vrsta. Čuvaju se u bilo kojem akvariju i mogu se prilagoditi različitim uvjetima. Ali je bolje držati ih na pH 6-7,8, a voda mora biti mekana do srednje tvrdo (maksimalno 15 ° dn). Različite vrste imaju veću specifičnost za vodu, pogotovo ako ih želite uzgajati.

Kada su uvjeti nepovoljni, na primjer, voda ima pretjerano nisku temperaturu ili se opaža velika količina dušikovih spojeva, to može uzrokovati odinozu i jahtitiroidizam.

Na primjer, crna vrsta voli vode koja se filtrira kroz treset, iako to nije obvezno. Niska razina filtracije dovoljno je dovoljna za ovu vrstu. Zlato, međutim, preferira više razine filtracije od većine drugih vrsta Harlequins. Koristite dovoljnu razinu filtriranja kako bi voda bila čista.

Akvarij, gdje živi vaš Harlequins mora biti čvrsto i poželjno je zatvoren sa strane i natrag, ostavljajući otvoren samo prednji zid akvarija, to jest, prednji, gdje Harlekin voli plivati. Harlequins često vole biljke koje inače rastu u vlastitoj vodi, kao što cryptocoryne i nekoliko vrsta Aponogetonov i druge slične vrste. Trebat će im široka lišća biljke tijekom mrijesta.

Koristite biljke i drvo, stvoriti hladovita područja gdje se riba može sakriti, ako se uplaši ili se želi odmoriti. Poput mnogih drugih vrsta sortiranja, Harlequin preferira prigušeno svjetlo i nekoliko plutajućih biljaka na površini. Nekoliko vrsta pašnjaka u otvorenim područjima dobra je ideja. Preporučljivo je koristiti tamnu podlogu.

Kao što je gore spomenuto, ova vrsta treba uvijek biti u skupinama koje se sastoje od osam ili više primjeraka, po mogućnosti jedne veličine.

Harlequin hranjenje

Harlequin je lako hraniti. Riba, u pravilu, uzima većinu vrsta hrane. Važno je dati im raznovrsnu prehranu koja se sastoji od smrznute i žive hrane, kao i povrća. Temelj njihove prehrane trebao bi biti prehrambeni proizvodi od ljušturnih insekata. U trgovinama za kućne ljubimce prodavali su posebne pahuljice.

Paul Harlequin

U distribuciji Harlequina obično nije teško odrediti spol, jer su ženke obično nešto veće i zaokružene od muškaraca. Mužjaci su obično manji i vitkiji. Međutim, to je teško reći sa sigurnošću pomoću ove metode.

Harlequin uzgoj

Za uspješno uzgoj ribe, svakako trebate slijediti određene uvjete:

  • Tamo gdje postoji sortiranje klinatvrdoća vode ne smije prelaziti 1,5 do 2,5 DH;
  • pH vrijednost može biti oko 6,0;
  • temperatura mora biti najmanje 28 ° C (82.4 ° F);
  • Preporučeni minimalni kapacitet akvarija: 10 galona / 40 litara.

Za razliku od mnogih drugih vrsta sortiranja, harlekin ne širi jaja tijekom mrijesta- postavlja jaja na donjoj strani širokih lišća. U divljini, to je obično list cryptocoryn. Prijateljstvo obično traje duže vrijeme i mogu se mrijestiti nekoliko dana prije parenja. Ujedno, sve ženke pohranjuju jaja, ukupno zidanje može imati do 300 jaja. Tipičan uzgojni rezultat je 80-100 jaja. Nakon oplodnje, morat ćete ukloniti roditelje, jer jedu vlastita jaja.

Kada roditelji napuste akvarij, razina vode treba smanjiti na 10-15 cm (4-6 inča). Glavna stvar je osigurati da ne ostavljate jaja iznad vodene linije. Probijanje pržiti nakon 18-36 sati, oni će plivati ​​slobodno 3-5 dana nakon toga. Obitelji mogu biti veličine od 3 do 4 milimetra. Mora ih se hraniti infusorijom ili drugim malim proizvodima. Fry brzo raste, mnogo brže od mnogih drugih vrsta sortiranja. Oni će izgledati kao minijaturni odrasli 8-10 tjedana od rođenja.

Najčešće gledanje reflektora je omiljena zabava za mnoge akvariste. Harlekin ima sliku sa svoje strane: Ovo je crna figura trokuta koja počinje na leđnoj peraji i proteže se do kauzalne peraje.

Harlekin ponekad zbunjeni s Yagnonochkom rasbora (Trigonostigma espei), u kojoj se nalazi crna mrlja, s početkom u središnjem dijelu (leđne peraje) je vrlo sličan janje, koji je dao ime ovoj vrsti ribe. Nove ribe treba držati u karantenskom akvariju nekoliko tjedana. Čak i uzgojeno na farmi ili kupljeno u specijaliziranoj trgovini riba bi trebala proći nekoliko spremnika prije nego što uđe u svoj akvarij.

stanište

Akvarijske ribeHarlequinovi tvrdnje pojavili su se u slatkovodnim vodama Malezije, Tajlanda i Singapura. Područje Harlekinima služi treseti, šumskim jezerima i potocima s brojnim skloništima i biljkama. Raspadanje biljaka dodaje tanine u vodu, stvarajući kiselinski okoliš.

Fizičke značajke i status okoliša

Boja tijela je sjajna crveno-narančasta, obilježena karakterističnim crnim trokutom, koji počinje odmah ispod leđne peraje i duž repne pedale. Ponekad se vidi mali tamni pojas iza pokrivača. Oči su vrlo velike i okrugle. Harlequin može rasti do 5 cm dužine. Žena je često veća i zaobljena od muškarca. Mriještenje obično prolazi ispod pokrova biljke. Jaja se nanose na donjoj strani velikih lišća. Dijeta se sastoji od insekata, crva i drugih malih beskralješnjaka.

Status očuvanja ribe naveden je u IUCN-ovom crvenom popisu kao "Najniža briga". Gubitak staništa i otjecanja kao posljedica poljoprivrednih aktivnosti su glavne prijetnje ovoj populaciji u svom rodnom rasponu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan