uawildoleft.com

Kako očistiti željezo iz betona i povećati se improviziranim sredstvima

Preporuke i savjeti o čišćenju željeza kod kućeU našem vremenu teško je zamisliti ženu koja u kući nema željeza. Ali s vremenom, čak iu najsuvremenijem modelu, na trolama se pojavljuju potplati, a šljam se formira iz vode unutar spremnika.

Ispod u ovom članku dane su metode, kako očistiti željezo od ljestvice i naslaga ugljika uz pomoć improviziranih ili kemijskih sredstava.

Od čišćenja željeza iz spremišta u kućnim uvjetima

Opis kemijskih sredstava za čišćenje željeza iz odlagalištaKemijska olovka je prilično uobičajena sredstva za čišćenje željeza, to je vrlo lako kupiti u specijaliziranim trgovinama.

Potrebno je grijati uređaj i pažljivo da potapaju potplat željeza olovkom, a zatim obrišite površinu unaprijed pripremljenu pamučnom krpom. Nakon što se željezo potpuno ohladi, treba ga dodatno obrišiti vlažnom krpom.Tablete hidropita. Mogu jednostavno zamijeniti kemijsku olovku. Potrebno je topli uređaj na maksimalnu temperaturu. Uzmite dvije tablete i na isti način, kao kod olovke trljajte površinu željeza. Ostavite 30 minuta i obrišite vlažnom krpom. Od pologa neće biti tragova.

Folk lijek za čišćenje željeza

 • Ljudski putovi i sredstva za čišćenje željeza iz pologaFina sol. Ta se metoda ne može koristiti za uređaje s Teflonovim površinama. Morate uzeti čistu pamučnu tkaninu ili komad papira i sipati finu mljevenu sol u jednolični sloj. Zatim, pod pritiskom, glačalo grijanim uređajem preko slanog sloja.
 • Pasta za zube. Bez obzira koliko iznenađujuće ovo zvučalo, pasta za zube se može koristiti za čišćenje ne samo zuba, već i potplat željeza iz odlagališta. Na toploj površini uređaja starom četkom, nanesite sloj paste i ostavite oko 20 minuta. Zatim ostavite ostatke hladnom vodom i obrišite suhom krpom.
 • Kućanski sapun. Ovaj recept su koristili naše bake. Nakon završetka glačanja, protrljajte površinu sapunom i ostavite je dok se potpuno ne ohladi. Zatim oprati ostatak vlažnom krpom.
 • Soda za pečenje pomiješana s deterdžentom za posuđe, distribuirajte potplat. Ostavite nekoliko minuta, nakon čega intenzivno obrišemo tkaninu u puni sjaj.
 • Vodikov peroksid. Potrebno je uzeti komad pamučne vune ili pamučne podloge, navlažiti s peroksidom i obrišite podnu ploču željeza.
 • Parafinsku svijeću treba umotati u čistu pamučnu tkaninu. I djelujte na isti način kao kad koristite kemijsku olovku. Ovom metodom čišćenja važno je pažljivo pratiti da rastaljenog parafina ne ulazi u rupice za paru. Inače, s daljnjim glačanjem, možete pokvariti stvar.
 • Ocat s amonijakom. Za ovu metodu, morate uzeti grubu tkaninu, u načelu, stane i stari ručnik za vafere, navlažite ga s 9% octa uz mali dodatak amonijaka. Zatim morate trljati površinu uređaja s naporom, povremeno vlažiti ručnik. Nakon potpunog čišćenja potplata, željezne nepotrebne čiste krpe.

Uklonite prijanjan polietilen pomoću sredstvo za uklanjanje noktiju. Da biste to učinili, nanesite proizvod na pamučnu podlogu i držite se dvije minute. Zatim pažljivo uklonite ostatke polietilena drvenim štapom ili čačkalicom.

Nakon završetka postupka, potplat treba obrisati vlažnom krpom. Nikad ne koristite ovu metodu za električne uređaje obložene Teflonom.

Kako očistiti željezo od mlaza

Nekoliko popularnih načina da se riješite razmjera:

 1. Opis načina i sredstava za uklanjanje kamencaSustav samočišćenja. Prije svega, pročitajte upute za željezni model. Zatim izliti vodu u spremnik do maksimalne oznake, zagrijte uređaj na maksimalnu temperaturu. Zatim stavite željezni potplat na dno kupke i pritisnite gumb za samočišćenje spremnika. Na izlazu pare svi se otvori za željezo čiste.
 2. Limunska kiselina. Za pola šalice vode, uzmite 2 žličice limunske kiseline, temeljito promiješajte i ulijte u spremnik za vodu. Zagrijte željezo na maksimalnu temperaturu i isključite ga. Zatim pritisnite dovod pare do potpunog uklanjanja kamenca. Ostaci otopine moraju biti isušeni.
 3. Mineralna voda. Na isti način, ljestvica se može ukloniti uz pomoć mineralne vode. Potrebno je napraviti slične postupke, kao i s limunskom kiselinom. Zatim operite spremnik s običnom prokuhanom vodom.
 4. Specijalizirane ljestvice. Trenutno trgovine imaju veliki izbor sredstava za čišćenje željeza iznutra. Glavna stvar je, kada se primjenjujete, djelovati prema uputama na pakiranju, a zatim neće biti tragova šljake.

Drugi je način čišćenja spremnika ljestvice. Morate uzeti posudu za pečenje s dovoljno visokim stranama, staviti uređaj u njega. Voda pomiješana s ocem (za pola litre vode 1 čaša od 9% octa) sipati toliko da pokriva podnožje uređaja. Stražnji dio željeza treba malo podići, za tu namjenu može se koristiti više novčića.

Zatim namjestite regulator pare na maksimalnu oznaku i stavite posudu na peć. Nakon kipuće vode - neka se ohladi. Za potpuno čišćenje željeza iz skale, ovaj postupak treba ponoviti nekoliko puta. Valja napomenuti da tijekom cijelog vremena željezo ne smije biti povezan s mrežom!

Mjere za sprečavanje stvaranja ljestvice

Savjeti o tome kako se ispravno brinuti i koristiti željezoUlijte u spremnik bolje destilirana voda. To je prilično jeftin i prodaje se gotovo na svakoj benzinskoj stanici. Ako destilirana voda nije pri ruci, bolje je staviti stajaću ili filtriranu vodu. Naravno, mjehur će i dalje biti, ali mnogo je sporiji.

Nakon svake uporabe uređaja, tekućina iz spremnika mora biti isušena. Mora biti barem jednom mjesečno provesti preventivne mjere za čišćenje.

Nakon svakog glačanja, željezni potplat obrišite vlažnom krpom. Ako slijedite ova jednostavna pravila, željezo će vam trajati mnogo godina.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan