uawildoleft.com

Što je bolje uzeti - amoksiklav ili amoksicilin?

Kako odabrati antibiotik?Do danas se mnoge ozbiljne bolesti liječe u nekoliko dana uz pomoć antibiotika. Prije toga, bolest je dovela do neposredne smrti pacijenta. Kako i kada su radovi izvedeni, zahvaljujući kojoj se životima milijuna ljudi širom svijeta sprema svake godine? Koje antibiotike postoje? A kako napraviti pravi izbor između amoksicla i amoksicilina?

Prošlo je skoro 100 godina od kada je 1928. Alexander Fleming provela istraživanje bakterija koje uzrokuju bolesti. Podigao je nekoliko kolonija stafilokoka i istodobno je vidio da su neki od njih zaraženi običnim kalupom koji se pojavljuje na uskom komadu kruha i čini ga zelenim.

Svaka od kolonija plijesni okolo bila je okružena prostorom koji je bistre od bakterija. Znanstvenik je utvrdio da ovaj plijesan oslobađa takvu tvar koja ubija bakterije, nazvana je penicilin. Tako se pojavio prvi antibiotik na svijetu, a Fleming ju je opisao u rujnu 1929. na sastanku kluba istraživača Sveučilišta u Londonu. Članak o ovom otkriću objavljen je u tiskanim medijima, no izvješće nije zanimalo liječnika.

Penicilin nije bio jako uporan tvar, i brzo uništiti tijekom skladištenja, ali njegov učinak je neporeciv, a mnogo kasnije, 1938. godine, biolozi iz Oxford, Florey i Chain također istražuju ove bakterije i uspjela čisti penicilin.

Tijekom Drugog svjetskog rata, bilo je puno bolesni i ranjeni, nedostajalo lijekove a 1943. je počeo proizvoditi lijek na bazi penicilina. Sva trojica znanstvenika za ovo dostignuće u medicini dobili su Nobelovu nagradu.

Vrste antibiotikaKoja je razlika između amoksiklava i amoksicilinaFormulacije sintetičkog porijekla koji ne prirodno kopije i pružanje jednog, slični učinci antibiotik, postali poznati kao ni antibiotik i kemoterapijska sredstva s antibakterijskih svojstava. No, u posljednjih nekoliko desetljeća, mi smo izmislili mnogo vrlo jakih antibakterijskih kemikalija sličnih svojstava fizičkim antibiotika, a sada se taj pojam često se naziva ne samo prirodne, ali i polu-sintetički spoj ili jakim antibakterijskim kemoterapije.

Veliki broj antibiotika i razlika u njihovom učinku na ljudsko tijelo uzrokovali su klasifikaciju i podjelu antibiotika u skupine. Prema karakterističnom učinku na bakterije, antibiotici su podijeljeni u dvije skupine:

  • bacteriostatic (u ovom slučaju bakterije ne propadaju, ali se ne množe),
  • baktericidno (iz ove antibiotske bakterije propadaju, a potom izvode iz ljudskog tijela prirodno).

Amoksiklav ili amoksicilin

Kod prehlada i virusnih bolesti često se propisuju antibiotici, koji pomažu ljudskom tijelu u brzom oporavku. Liječnik koji je pohađao propisuje lijek koji je bolji za liječenje određene bolesti ili je pacijent lakše podnosi. Koja je razlika između jednog lijeka i drugog?

Razlika između amoksicla i amoksicilina

  1. amoksiklav to je antibiotik korišten tijekom medicinske prakse gotovo trideset godina. Ovaj lijek Amoksiklav je napravljen na osnovi prirodnih i kemijskih komponenti, klasificira se kao penicilin polusintetskog podrijetla. Amoksiklav sadrži klavulansku kiselinu i amoksicilin. Taj antibiotik Amoksiklava dobro djeluje na bakterije, njihove ljuske djelovanje ograničava bakterije, naznačen time, klavulansku kiselinu u kombinaciji s amoksicilin Stvara složenu prepreku za stvaranje novih patogenai osigurava pouzdanu zaštitu od daljnjeg razvoja bolesti.
  2. amoksicilin je antimikrobni lijek i pripada grupi polisintetskih produkcijskih penicilina. Ovaj lijek ima amoksicilin antimikrobno djelovanje, a lako apsorbira kroz probavni trakt u krv, gdje sprečava reprodukciju bakterija i amoksicilin ubrzava proces ozdravljenja. Taj antibiotik se koristi u liječenju zaraznih bolesti dišnog sustava, upalnih procesa u bubrega i mokraćnog sustava, kao i bolesti kože.

Odabir AmoxiclavRazličiti učinci opisanih lijekova ukazuju na prisutnost klavulanske kiseline, čija svojstva značajno proširuju mogućnosti djelovanja glavne komponente. Antibiotik Amoksicilin je lijek stvoren na temelju ampicilin, ona također ima antibakterijski učinak na zidove bakterijskih stanica.

Značajni nedostatak kao pripravak Amoksiklav je da je potpuno bespomoćan protiv proizvodnje laktamaze, a u formulacijama amoksicilin obavlja taj akcije klavulansku kiselinu. Sada amoksiklav lijek indiciran za liječenje streptokokne bolesti, ali rijetko se koristi u liječenju stafilokoknim infekcija jer bakterije su u stanju da se prilagode okolini i tu je ovisnost o drogama.

Odabir antibiotika

Jedna vrsta antibakterijskog sredstva, kao što je Amoksiklav, ima malo ili nimalo pozitivnog učinka, dok drugi, naprotiv, imaju izraženije djelovanje. U liječenju novih infektivnih bolesti, postoje određeni uvjeti za imenovanje antibiotika od strane liječnika, ovisno o razlikama koje antibiotici imaju u svom sastavu.

Pedijatri početi liječenje svojih pacijenata sa penicilinom slabijih antibiotike kao što amoksiklav i odabrani antibakterialnoge agenta imenovanih u skladu sa bolešću i rezultatima laboratorijske analize studije.

Najbolji izbor lijeka smatra se potpuno prikladnim za otkrivenu bolest, koja se određuje pomoću antibiotika i laboratorijske kulture bakterija. Takvo istraživanje daje najbolji rezultat za izbor antibiotika.

Liječnik ili ljekarnik može savjetovati amoksiclav ili amoksicilinPonekad, kada se tretiraju s antibakterijskim sredstvima, ne dobivaju pozitivan učinak, a liječenje je propisano antibioticima druge skupine koje se razlikuju po sastavu, što često daje pozitivan rezultat.

Amoksiklav ima prednost samo u odnosu na amoksicilin po cijeni, mnogo je jeftinije u usporedbi s drugim lijekovima antibakterijske skupine, ali u svojim svojstvima Amoksiklav je lošiji od skupljih lijekova. Lijek se proizvodi u obliku tableta, praha i kapsula.

kontraindikacije

Obično antibiotici dobro podnose, no ponekad može doći do manjih sporednih reakcija, kao što su alergije, mučnina, glavobolja, nesanica, osip kože, žene mogu dobiti drozd.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan